Aydınlı izciler Ata’sının huzurunda

29 Ekim 2019, Salı 12:46

     


Aydın Kamp Ateşi İzcilik ve Spor Kulübü izcileri Anıtkabir’e giderek Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İzcilerin Ankara gezileri ile ilgili bilgi veren Kamp Ateşi İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Ümit Kutbay; “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzciliğin gelişmesinde ve ülke geneline yayılmasında büyük katkıları olmuştur. Biz de yeni neslin geçmişini bilmesi ve Cumhuriyet yolunda üzerine düşen sorumluluk bilincini özümsemesi amacıyla izcilerimizle birlikte Atamızın huzuruna geldik” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’e izciler tarafından Başbuğluk ünvanı verildiğini belirten Kamp Ateşi İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Ümit Kutbay ayrıca; “Atatürk izcilere cevap dilekçesini ‘T.B.M.M. Reisi Başkumandan Mustafa Kemal’ şeklinde imzalamış ve ‘Vatana yüksek seciyeli ve metin ruhlu gençler yetiştirmesini temenni eylediğim İstanbul Türk İzci Ocağı'nın Başbuğluk teklifini büyük bir hiss-i iftiharla kabul ediyorum. Genç arkadaşlarıma teşekkür ve selamımın tebliğini rica ederim’ diyerek izcileri onurlandırmıştır” dedi.

İzciler adına konuşan kulüp önderi Alper Sarı ise Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda olmaktan büyük onur duyduklarını dile getirdi. Etkinlik hakkında da bilgi veren Sarı; “Atatürk’ün kabri başında saygı duruşunda bulunan izcilerimiz Anıtkabir müzesini gezdikten sonra Cumhuriyetimizin ilan edildiği Birinci Meclisi gezdi. Milli mücadelenin verildiği yıllarda da kullanılan bu meclis hakkında izcilerimize bilgiler vererek kurucu meclisin kullanım alanlarını görmelerini sağladık. Devamında İkinci Meclise geçen İzcilerimiz, Cumhuriyetimizin ilk yıllarına tanıklık etmenin heyecanını yaşadılar” dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler