SON DAKİKA

Vatandaş su faturasından dertli

29 Kasım 2022, Salı 15:57

     


Aydın’da Büyükşehir Belediye’ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından uygulanan su tarifeleri, vatandaşın cebini yakıyor. Bazı vatandaşlar, "Türkiye'nin en pahalı suyunu Aydınlı içiyor" derken, bazıları da ülkedeki enflasyona göre bunu normal karşıladıklarını ifade etti.

Aydın’da yaşayan vatandaşlardan bazıları tvDEN mikrofonlarına, su faturalarının çok yüksek geldiğini söyleyerek, “Aldığım yaşlılık maaşıyla 250-300 liralık su faturası ödüyorum. Emekli maaşı bile almıyorum”, “Tek kişi yaşıyorum, 80 lira su faturası ödüyorum, bence çok fazla”, “90-100 lira su faturası ödüyorum. Tek başıma yaşıyorum. Fiyatlardan memnun değilim”, “200 lira su faturam geliyor. İki kişi yaşıyoruz. İki kişiye göre çok yüksek” dedi.

Bazı vatandaşlar da enflasyona göre su faturalarının normal olduğunu savunarak, “Bu hayat pahalılığına göre su faturaları da normal geliyor. Belediye pompa aracılığıyla suyu temin ediyor. Elektrik faturaları yüksek. Personel giderleri yüksek. Elektrik ve doğalgaz faturalarıyla karşılaştırırsak eğer su faturaları normal” ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler