Kuaförler derin bir nefes aldı

30 Ağustos 2024, Cuma 22:22

     


Kadın kuaförlerin ve berberlerin pazar günü zorunlu tatil yapmaları gerektiği kararının 1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başlaması, sektör çalışanlarını zor durumda bırakmıştı. Birçok kadın kuaför bu duruma tepki göstermiş, özellikle yaz sezonunda maddi ve manevi olarak zorlandıklarını belirtmişlerdi. Ancak dün yeni bir yasa ile kuaförler, istedikleri gün tatil yapma hakkını geri kazandı.

"ZORUNLU TATİL BİZİ ZOR DURUMA SOKTU"

Bülent Kuaför işletme sahibi Bülent Tosun, bu süreç hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tosun, “Bakanlığımızın vermiş olduğu karar, özellikle bu yaz sezonunda bizi maddi ve manevi olarak çok zor duruma soktu. Bu karara hep karşı çıktık ama sesimizi duyuramadık,” diyerek yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

MÜŞTERİ MAĞDURİYETİ VE SÜREÇ ZORLUKLARI

Tosun, pazar günlerinin kapalı olmasının özellikle müşterilerini mağdur ettiğini belirterek, “Örneğin, sünnet annesi gibi özel durumlarda sabah saçını yapıyoruz, ancak akşam tekrar ihtiyaç duyuluyor. Salonları kapatıp tekrar açmak uzun bir süreç. Müşteriyi mağdur bırakmak zorunda kalıyoruz,” ifadelerini kullandı.

“PERSONELLE SORUN YAŞADIK”

Zorunlu tatil sürecinde personel ve işveren arasında da sorunlar yaşandığını belirten Tosun, “Personel izin yapmak istiyor, ancak biz pazar günü çalışmak zorunda kalıyoruz. Bu süreçte ekstra izinler ve günlük ödemeler yapmak zorunda kaldık,” diyerek personel ile yaşanan zorlukları aktardı.

“ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KÂRDIR”

Yeni yasa ile zorunlu tatil kararının geri alınmasıyla birlikte sektör temsilcilerinin rahat bir nefes aldığını belirten Tosun, “Zararın neresinden dönülse kârdır. Kararın geri alınması bizleri olağanüstü bir şekilde memnun etti. Ancak, yaz sezonu bizim burnumuzdan geldi diyebiliriz,” şeklinde konuştu.

"SALI GÜNLERİNİ TERCİH EDİYORUZ"

14 yıldır Bülent Kuaför’de çalıştığını söyleyen Eyüp Söyleyici de, “2013’den bu yana Salı günleri salonumuzu kapatıyoruz. Yeni düzenlemeden sonra uymaya çalıştık ama gelin saçlarımız olduğu için her Pazar açmak zorunda kaldık. Biz Salı günlerini tercih ediyoruz. Günlük yaşantımızda işlerimizi daha rahat görüyoruz” dedi. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler