SON DAKİKA

"Her bölgenin ayrı bir mevsimi var"

30 Ekim 2020, Cuma 13:37

     


İletişimci, yönetici, iş insanı ve gezgin Çiğdem Çorum, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu. Çorum, "Her bölgenin ayrı bir mevsimi var" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Adanalı olduğunu söyleyen Çiğdem Çorum, "Adana'da doğdum büyüdüm, İstanbul'a geçtim. Edebiyat fakültesinde okudum. İngiliz dili eğitimi aldım. İletişim fakültesine devam ettim. Halkla ilişkiler ve tanıtım yüksek lisansı yaptım. Çok farklı sektörlerde çalıştım. Turizm ve otelcilik yaptım. AK Parti'nin siyasal iletişiminde görev aldım. Şu anda İsviçre'de özel bir şirkette yönetici olarak devam ediyorum. Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müzelerinin gişe işletmesini yapıyoruz. Bizim asıl amacımız güvenli ürün takip sistemi. Tütün ve alkol ürünleri bandrollerini bastık" dedi.

"HER YERİN BİR MEVSİMİ VARDIR"

Gezmeyi çok sevdiğini söyleyen Çorum, "17 yaşıma kadar doğduğum şehirden çok fazla dışarıya çıkmadım. Sonrasında üniversite için dışarıya çıktım. 19 yaşında kendimi Hong Kong'da buldum. Almanya, İtalya falan gezdim. Kabuğumdan çıktığım anda yurt dışına doğru evrildim. Uzun zaman hep yurt dışına çıktım. Bir yerde Anadolu'yu keşfettim. Pandemi süreciyle beraber de fırsat haline dönüştü. Ülkeye bir kere daha aşık oldum. Seyahatlerimin çoğu yurt içi olmaya başladı. Sosyal medya kültürünün çoğalmasıyla birlikte gezginler çoğaldı. Bazı kültürler bizler kadar misafirperver değil. Yurt dışı bizim kadar hareketli değil. Belli bir saatten sonra hayat duruyor. Sokakta kimseyi göremezsiniz. Disiplin daha fazla yurt dışında. Anadolu medeniyetleri sadece bize has bir kavram ve dipsiz bir kuyu. Anadolu'nun her yeri ayrı güzellikte. Halikarnas Balıkçısı'nın yolundayım. Ben sokaklarda kaybolarak keşfetmeyi sevenlerdenim. Gittiğim yerlerde çok güzel dostlar edindim. Her bölgenin de bir mevsimi olduğunu düşünüyorum. Mesela Kars, kışın gidilmeli. Yazın da güzeldir ama büyüsü kışın. Karadeniz'e de bahar gidilmeli. Bazı seyahatlerimin ana motivasyonu yemektir. Kapadokya her mevsime yakışır. Pamukkale, Afrodisias mayıs ayları. Türkiye'deki en sevdiğim antik kentlerden birisi Afrodisias. Yatağan'daki Stratonikeia antik kentini de çok severim. Afrodisias tur rotasının dışında kalan bir lokasyonda. Aydın'ın biraz dışındadır. Denizli'ye yakındır. Hierapolis daha bilinen bir lokasyon olmasına rağmen Afrodisias teğet geçilen bir noktadır. Yerli turist de gidip görmeli. Görülmezse çok şey kaçırılıyor. Afrodisias'ın en çok hoşuma giden kısmı antik kentin üzerine bir köy inşa ediliyor olması. Sütunlardan kahvelerde masalar oluşturulmuş. Enteresan bir durumdur. Türk halkı güzelliklerinin farkında değil. Kültür bilincini oluşturmayla alakalı bu. Okullar seviyesinde bunu devam ettirmek gerekiyor. Bafa'da benim köy evim var. Orada yaşamayı düşünüyorum. Bafa'nın doğasını çok seviyorum. Her yere yakın. Beşparmak dağları var. Ziyaret edilmesi gerekir. İnsanlar seyahat etsinler. Gezsinler. Çok özel bir coğrafyadayız" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler