Muhtar Hekimoğlu; Büyükşehir usulsüzlük yapıyor

31 Temmuz 2024, Çarşamba 23:51

     


Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesine ait dükkanlardaki kiracıların cebirle çıkartıldığını söyleyen Osman Yazgatlı Mahallesi Muhtarı Halis Hekimoğlu, “Büyükşehir Belediyesi o dükkanları Muşlulara vermekle usulsüzlük yapıyor” dedi.

Osman Yozgatlı Mahallesi Batı Çevre Bulvarı üzerindeki Aydın Büyükşehir Belediyesine ait 8 dükkanda bulunan esnafların polis zoru ile çıkartıldığını belirten Muhtar Halis Hekimoğlu, aynı gün Muşlular Derneği tabelası asıldığını ifade etti.

“BU İŞİN İÇERİSİNDE DE OZAN ÇAVUŞOĞLU VAR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından usulsüz şekilde esnafların işyerinden çıkartıldığını ve yine usulsüz olarak Muşlular Derneğine verildiğini belirten Osman Yozgatlı Mahallesi Muhtarı Halis Hekimoğlu, “Şimdi burada 4 tane bulvar kısmında, 4 tane de arka cepheye bakan dükkanlar var. Ancak bulvar kısmındaki dükkanları kiralayanlar, yıllardır arka dükkanı da kullanıyor. O dükkanlarda yıllardır çalışan esnaflar var. O dükkanlarda 15-20 yıl berber, bakkal dükkanı işletmiş arkadaşlar var. Ben 20 yıldır buradayım, o binayı da benim dönemimde, muhtarlık dönemimde yaptık. Muhtarlık odasıydı, şimdi orada bu arkadaşlar çalışıyordu. Bu insanlar polis zoruyla buradan çıkarıldılar. Büyükşehir Belediyesi çalışanı Emin arkadaşımız da var Ozan Çavuşoğlu da var bu işin içerisinde ama arkadaşlarımızı buradan çıkarttılar. O berber arkadaş da 20 yıllık berberdi, 15 yıldır Özer Aydın’da orada esnaftı. Bu mekanları bu insanların elinden niye alıyorsunuz? dediğimizde "Çıkacaklar, boşaltacaklar, sonra ihaleye çıkaracağız" dediler. "Alırlarsa onlara yine vereceğiz" dediler. Şimdi de ne ihale yaptılar ne bir şey yaptılar ama Muşlular Derneği diye dernek adı altında bir tabelayı o gün taktılar. O günden beri tabela orada takılı. Şimdi de içeride bir çalışma var. Herkes soruyor, ‘burasının ihalesi oldu mu?’ diye. Fakat ihale filan olmadı” diye konuştu.

“BURADA USULSÜZLÜK VAR”

Bundan bir yıl önce de aynı dükkanlar için satış ihalesine çıkıldığını söyleyen Muhtar Halis Hekimoğlu, “Daha önce de bu dükkanlar için ihaleye çıktılar ve bende bu ihaleye girdim ve 14 milyon TL tekif verdim ama ihale 21 milyon ile tamamlandı. Adam kişi vazgeçti ve 120 bin TL teminatını yaktı. O şekilde satış yapılamadan kaldı. Kiralamak isteyenlere de vermediler. Şimdi kiraya çıkarmadan hiç alakası olmayan kişilerin levhaları yazıldı. İhaleye çıkarsınlar, ihaleye çıktıktan sonra kim alırsa alsın. Bu devletin, belediyenin mallarının ihale yapmadan nasıl veriliyor, şaşıyorum. Bu derneğe nasıl verildi bilmiyoruz. Emlak işlerinde görevli Emin arkadaşımıza soruyorum, o da bana, ‘Vallahi abi ben de bilmiyorum buranın durumunu’ diyor. Bu işin içinde Ozan Çavuşoğlu arkadaşımız var, bu olaylarla o ilgileniyor, o bir şeyler çeviriyor. Benim mahallemde böyle şeyler yapmak bana zor geliyor. Sosyal demokrat bir adamım, ömrüm böyle geçti. Belediyeyi kötülemek anlamında söylemiyorum ama burada yapılan yanlışlar var, o bana zor geliyor. Çünkü burada usulsüzlük var. Adamı zorla mesleğinden ediyorlar. 15 yıllık mesleğinden atıyorlar. Adam evine bakıyordu, çocuklarına bakıyordu, berberliği bıraktı, gitti, ağlıyor. Bazen bana geliyor, ağlıyor. Konuşmaya da korkuyor, çünkü tehdit ediyorlar” açıklamasını yaptı.

“KİRACIYI ÇIKARDIKTAN SONRA İHALE DİYE BİR ŞEY YOKTUR”

Kendisinin 10 belediye meclis üyeliği ve o dönemde Belediye Başkan Vekilliği de yaptığını belirten Muhtar Hekimoğlu, “Ben 10 yıl meclis üyeliği yaptım, 2 yıl da encümende görev aldım. İhalelere biz bakıyorduk. Ben bu anlattıklarımı bildiğim ve nasıl olması gerektiğini bildiğim için anlatıyorum. Bugüne kadar hiçbir belediye dükkanının ihalesiz satışa çıkarıldığı da olmadı. Hiçbir zaman bir dükkanın içinde kalan kiracıyı çıkardıktan sonra ihale diye bir şey yoktur. Kiracılara, ‘ihaleyi çıkaracağız. Sen yine içinde kal, alırsan alırsın, almazsan başkası alır’ derdik. Ama bunu yapmadan polis geldi, çıkardı. Böyle bir şey yok, o polis nasıl geldi, şaşırdım kaldım” ifadelerine yer verdi.

“BURADAKİ HUZURU BOZACAK, İNSANLARI BİRBİRİNE KATACAKLAR”

Yapılanları usulsüzlük olarak değerlendiren ve mahalledeki huzuru da bozacağını dikkat çeken Hekimoğlu, “Ben derneklere karşıyım. Mahallem 24 bin nüfuslu bir mahalle. Burada Bitlisli var, Muşlu var, Siirtli var, Ağrılı var. 1985 yılında Doğulular Derneği kurmak için müracaat etmiştim. Oranın müdürü bana ‘Sen terörist misin?’ diyerek beni kovdu. Kuşadası’na giderken Atatürk Yolundan aşağı inerken Karadenizliler Derneği gördüm. ‘Ben de Doğulular Derneği kurarım’ dedim. Müdür bana, ‘Konuşma’ diyerek odadan kovdu. Şimdi burada Bitlisliler Derneği istesem kurabilirim. Kemer’de de yerim var ama Bitlisliler Derneği’ni kurup da Muşluların düşmanı mıyım? Siirtlilerin düşmanı mıyım? Ben doğulular derneği kurarım, hepimiz bir arada oluruz. Ben dernek olmaya karşıyım. Çarşıda kursunlar ama burada kurmasınlar, çünkü buralı bile değiller. Yıllardır Aydın’da kimse böyle bir dernek kurmadı. Yeni yapılanmaya çalışan dernek buradaki huzuru bozacak, buradaki insanları birbirine katacaklar. Muşlular Derneği kuruyor, öteki Bitlisliler, hepsi bir araya gelecekler ve acayip bir durum olacak. Huzurumuz güzeldi, mahallemde sorun yoktu. Hep beraberce yaşıyoruz. 30 yıldır burada muhtarım, on yılda meclis üyeliği yaptım, 15 günde başkan vekilliği yaptım. Ben doğrudan yanayım, kimseden bir şey istediğim yok, kimseden bir beklentim yok, kimseden çekindiğim yok. Mühim olan beraber yaşamak” dedi.


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler