SON DAKİKA

Bozçelik'in "Üç Saniye" kitabı raflarda

2 Ağustos 2019, Cuma 19:33

     


Aydın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, 'Üç Saniye' adını verdiği kitabını okurlarıyla buluşturdu. Kitap evlerinde satışa sunulan roman türündeki 269 sayfalık eser 4 yılda tamamlandı.

Mesleki hayatında dinlediği hayat hikayelerini kaleme alan Bozçelik'in kitabı Motto Yayınları tarafından basıldı. Bozçelik'in "Üç Saniye" kitabı aynı zamanda Kültür Bakanlığının ilk kitabını yazan yazarlara verdiği 'İlk basım giderlerini karşılama' ödülüne de layık görüldü.

NESİLLER ARASI GEÇİŞLER ANLATILDI

Hedefinin paylaşmayı anlatmak ve insanların düşünmesi için fırsat yaratmak gerektiğine değinen Bozçelik, "İlk olarak paylaşmayı anlatmak istedim. Hedefim paylaşmayı ve insanların düşünmesini sağlamaktı. Kitabın özünde, insanların kendi yaptıklarıyla yüzleşmesi var. Günlük hayatımızda bir çok karar alıyoruz ve bunların bize ne getirdiğini ne götürdüğünü görmüyoruz, fark etmiyoruz. Kitap, insanların bunlarla yüzleşmesini anlatıyor. Bir taraftan da kültürel değerlerimizin ve geleneklerimizin örselenmesini, kaybolmasını yaşıyor ve sorguluyoruz. Yaşam tarzımızdaki değişikliklerin geleneksel kültürümüzle ne kadar bağımız kaldı, ne kadar kalmadı. Kitabımda nesiller arasındaki geçişleri de ortaya koymaya çalıştım." dedi.

"YÜZLEŞE..."

Kitabın ana tema olarak 'yüzleşme' üzerine kurulduğunu aktaran Bozçelik, "İşin özünde insanın kendisiyle yüzleşmesi var. Bu kitabın yazılmasındaki en önemli etkenlerden birisi ''Dönülmez Akşamın Ufkundayım'' şarkısı. Kitabın içinde de ona bir bölüm ayırdım. Bir televizyon programında aslında o şarkının ölümü anlattığını duymuştum. Kurguladığım hikayeyi o şarkının üstüne inşa etmiş oldum. Evet ölüm her anımızda var, kitabın bir bölümünde de ölüm var: ''Hayat bir nefes, o da son nefestir'' diye. 3 saniye de oradan geliyor. Şu soruyu sürekli sormamız gerekiyor, son 3 saniyen kaldı deseler ne yapardınız? Her anımızda 3 saniyelerimiz geçiyor ama bunun farkında değiliz. O süreçte kimden af diler, kimin yanına gideriz, son kez kimi görmek isteriz. O 3 saniye aslında insanın bunlarla yüzleşmesidir.

Çocuklar yetiştirilirken, aileler bugüne kadar gelirken hangi serüvenlerden geçtiler? Bu gibi konulara da değindim. Evet ben şuan yaşıyorum ama benim geçmişimdeki insanlar mesela babam, dedem nasıl bir serüvenle; hangi aşamalarla, acılarla, değerlerle bugünlere geldiler ve ben bunların kıymetini biliyor muyum? İçinde böyle konular da var. Ana hatlarıyla kitap bu."diye konuştu.

İKİNCİ KİTAP HAZIRLIĞI BAŞLADI

"Üç Saniye" kitabının ardından ikinci eserini de kaleme almaya hazırlanan Seyfi Bozçelik, 'fantastik tarz yeni bir başlangıç' ile yola çıkacağını söyledi. Bozçelik, kitabın içeriğini şöyle anlattı: "Fantastik bir eser olacak. Aslında ikisi de hayatın içinden olan olaylar. 3 saniye'de insanın kendisiyle ve ölümle yüzleşmesi var, yeni kitabımda ise doğum,hayata yeni bir başlangıç olacak. Yazarlığın en keyif verici yanı; insanların düşünüp araştırmalarını sağlamak. İkinci olarak da temelde etik olan bazı şeyler var: yaşamın içindeki etik ilkelere ve ahlaka vurgu yapan öyküler var. İnsanların nelerden etkilendiğini sorduğumuzda herkesin kendinden bir şeyler bulduğunu öğreniyorum ve bu beni gerçekten çok mutlu ediyor. Kimi bir kayıp yaşamış kendini orada bulmuş, bir anne engelli bir çocuğun evlilik serüveni var. Orada kendinden bir şey bulmuş." (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler