“Tralleis önümüzdeki yıl turizme açılacak”

10 Eylül 2024, Salı 23:47

     


Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, “Tralleis Antik Kentimizde gerekli çalışmalar tamamlanıp önümüzdeki yıl turizme açılacak inşallah. Benim de ilk hedefim bu idi” dedi.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir ile ilgili müdür yardımcıları ve Aydın il genelinde çalışmalarını yürüten kazı başkanları, Tralleis Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Murat Çekilmez ve ekibinin ev sahipliğinde bir araya geldi.

“BUGÜN KÜLTÜR KISMINI, YARIN DA TURİZMİ MASAYA YATIRACAĞIZ”

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, kazı başkanlarından bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İl Müdürü Demir, başkanların verdiği bilgileri not aldırarak bunu ilgili kurumlara ileteceklerini ifade etti. Toplantı sonrası bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, amaçlarının Aydın’daki kazı çalışmaları ve yüzey araştırmalarının birinci ağızdan bilgi edinilmesi olduğunu dile getirerek, “Bu toplantımız aynı zamanda sezonun değerlendirmesiydi. Çalışmalarımız bildiğiniz üzere 12 ay devam etmekte, bu konuda sayın Bakanımıza, sayın Valimize ve tüm destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bugün kültür kısmını masaya yatırdık, yarın da turizmcilerle Aydın turizmini masaya yatıracağız ve bakanlığımızdan da bu toplantımıza katılım olacak” açıklamasında bulundu.

“BAKANLIĞIMIZDAN 14 MİLYON LİRA ÖDENEK GÖNDERİLDİ”

Kendisinin Aydınlı olduğunu ve değişik yerlerde görev yaptığı dile getiren Demir, “Emekli olmadan önce Aydın'da, çok sevdiğim bu şehre eserler bırakmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi de Apollon Tapınağı'ndan başlayarak Kadı Kalesi, Magnesia, Tralleis ve Nysa antik kentlerinin gece ışıklandırmalarını yapıp turizme ve ticarete açılması. Bu konuda sayın bakanımızın ve valimizin büyük destekleri var. Bu dönem bakanlığımızdan 14 milyon lira çalışmalar için ödenek gönderildi, bu desteklerin devam edeceği ve hatta daha büyük meblağlarda ödenek gönderileceği belirtildi. Sayın Bakanımız ilk turizmi Aydın'dan başlattı, Kuşadası'nda başladı ve ilimize büyük önem göstermektedir. Kendilerine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Projelerin duraksamadan ve hiçbir aksamaya mahal vermeden 12 ay devam edeceğini bizlere iletti” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİMLERDEN DE GEREKLİ DESTEĞİ BEKLİYORUZ”

Aydın il genelinde 30 tane toplam tescilli ören yeri olduğunu hatırlatan Müdür Demir, “Bunların 8 tanesi ziyarete açık ve kazılarımız aynı zamanda devam etmekte. 2 tane yüzeyi araştırmamız var. Bana bütün herkes haklı olarak soruyor, ‘Tralleis Antik Kentini niye turizme açmıyoruz?’ diye. Sizler de biliyorsunuz evimize bir misafir davet ettiğimizde önce evimize bir çeki düzen vermemiz gerekir. Onun için burada çevre ve peyzaj düzenlememiz devam ediyor ve projelerimiz bakanlıktan onaylandı. Tralleis Antik Kentimizin gereği yapılarak önümüzdeki yıl turizme açılacak inşallah. Benim ilk hedefim bu idi zaten ama her şeyin olması gerektiği gibi. Yürüyüş yolları, ışıklandırma, güvenliği, yeme-içme üniteleri, otopark alanları ile bunlar olmazsa reklam değil, anti reklam yapmış olursunuz. O nedenle biraz daha sabır istiyoruz. Aydın Valiliğimizden gerekli desteği görüyoruz ve yerel yönetimlerden de gerekli desteği bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler