SON DAKİKA

Hamile kalmak isteyen kadınlar nelere dikkat etmeli?

1 Şubat 2024, Perşembe 13:45

     


Hazal Bayık’ın tvDEN ekranlarında sunduğu “Sağlık Vakti” programının konuğu olan Özel Medinova Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Onur Durmaz, çokça merak edilen konulara cevaplar verdi.

Kadınların adet görmeye başlamadan önceki dönemleri, başladıkları dönem ve menopoz dönemi olmak üzere 3 ayrı dönemde ele alındığını belirten Op. Dr. Hüsnü Onur Durmaz, bunun çok uzun bir zamana yayıldığına dikkat çekti. Hazal Bayık’ın sorularına cevaplar veren Durmaz, şunları kaydetti:

HAMİLE KALMAK İSTEYEN KADINLAR NELERE DİKKAT ETMELİ?

“Bizim için hamilelik, 9 aylık bir dönemi kapsamaz. Genel olarak sağlıklı bir gebelik için önceden planlamak gerekiyor. Egzersiz yapmak, kötü alışkanlıkları bırakmak, sağlık taramalarının yapılması gibi önemli basamaklar var. Gebelik planlayan çiftlere, hem maddi hem de manevi olarak bu gebeliğe beraberce karar vermesini, kendileri için uygun olan bir dönemin belirlenmesini ve buna yönelik olarak alışkanlıklarını yenilemesi ya da olmayan alışkanlıklarını edinmesini istiyoruz.

PLANSIZ GEBELİKTE NE YAPILMALI?

Genellikle verdiğimiz ilaçlar gebelik açısından çok büyük problemler yaratmıyor. Bazı ağır kronik hastalıkları olan hastalarımız olabiliyor. Onların bazı ilaçları problemli olabiliyor. Ancak genel olarak biz bunu toparlıyoruz. Toparlayamadığımız bazı durumlarda ise başka branşlardan destek isteyebiliyoruz. Gebeliğin erken dönemlerinde özellikle sıklıkla karşımıza gelen durumlardan biri bu. Böyle bir sorun yaşanmaması için gerekli tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. 

Gebelik hakkında bilinmesi gerekenler







 
Son Eklenen Haberler