Sağlık ve güzellik için vazgeçilmez ürün : İncir Çekirdeği Yağı

7 Haziran 2024, Cuma 19:52

     


Omega 3 ve E vitamini açısından oldukça zengin, yaşlanma karşıtı olan ve bağışıklık sistemini güçlendiren, İncir Dede İncir Çekirdeği Yağı markasının sahibi Hasan Tuna, yağın faydalarını anlattı.

 

 

SAĞLIK VE GÜZELLİKTE MUHTEŞEM ÜRÜN

İncir çekirdeği yağının bir çok faydasının olduğuna değinen İncir Dede Hasan Tuna, “Biz incirin içerisindeki o mini minnacık çekirdekleri çıkarıyoruz, o çekirdekleri de soğuk pres sıkımı ile yağını elde ediyoruz. Bu yağ Ege Üniversitesi’nde yaptırdığımız analize göre içerisinde çok yüksek oranda Omega 3, E vitamini, demir, çinko, magnezyum, kalsiyum taşımakta. İncir çekirdeği yağının içerisinde yüzde 41 oranında Omega 3 mevcut. E vitamini de hücre yenileyen, cildi güzelleştiren, bağışıklık sistemini güçlendiren bir vitamindir. En yüksek E vitamini kaynağı 445 mg ile incir çekirdeği yağıdır. Yani incir çekirdeği yağı bizim hem sağlığımızda hem de güzelliğimizde müthiş bir ürün” dedi.

 

 

'TİN SURESİ' İLE BAŞLAYAN SERÜVEN

İncir çekirdeği yağının çıkış hikayesini anlatan Tuna, “İncir ile ilgili müthiş çalışmalar yapılmış. İncirin sütü ile balı ile toprağıyla, dalıyla ama kimsenin aklına incirin içindeki o çekirdekleri çıkartıp çekirdeklerde yağ olacağı gelmemiş. Kur’an-ı Kerim de Rabbim bizlere ‘Tin Suresini’ göndermiş orada “İncir ve zeytine yemin ederim ki’ ibaresi geçiyor. Bu “İncir de ve zeytin de bir şey var siz bunları bulun’ demek. Bizde bunun incir çekirdeğinin olduğunu tahmin ettik, bunun üzerine incirin çekirdeğini çıkarıp yağını elde ettik, işte o bahsettiğim müthiş değerlere ulaştık” ifadelerinin kullandı.

 

 

İNCİR DEDE İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI DOĞRU ADRES

Vatandaşların doğru incir çekirdeği yağına nereden ulaşacağını anlatan Tuna, “Piyasada incir çekirdeği yağı adı altında satılan bir çok ürün var, doğruluğunu anlama yöntemi ise çok basit. Biz bu yağı içtiğimiz gibi aynı zamanda cildimiz de sürebiliriz. Cildinize sürerken de gözlerimizin kenarına özellikle sürmeyi tavsiye ediyoruz. Hiçbir ürünü gözün kenarında kullandırmazlar çünkü içinde kimyasal destekli koruyucu katkı maddesi, başka yağ karışımları vardır, kızarma ve alerji yapar. Yüzde 100 soğuk pres sıkım İncir Dede İncir Çekirdeği Yağı sürdüğümüzde kesinlikle gözlerimizin kenarında kızarma ve alerji olmayacaktır, işte o yüzden 100 saflıkta buradan anlaşılır. Biz yağımızı kendi web sitemizde ’incirdedi.com’ bu sitemizde sattığımız gibi, bize telefon üzerinden ulaşanlara kargo ile gönderiyoruz. İş yerimizde Aydın Kuyucak Pamukören’de, bütün müşterilerimizi işletmemize bir kahve içmeye bekleriz” şeklinde konuştu.

 

İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞININ ONLARCA FAYDASI

İncir de de incir çekirdeği yağının bir çok rahatsızlığa iyi geldiğini ifade eden İncir Dede Hasan Tuna, “İçtiğimizde beyin sağlığımız için önemli olan unutma, bunama, dikkat eksikliği, zeka gelişimi Alzheimer, Parkinson, demans hastalıkları, kalp hastalıkları, damar tıkanıklığı, damar sertliği, tansiyon ve şeker gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. İşin özünde şu var bu yağ bizim bağışıklık sistemimizi güçlendirir, hücrelerimiz yeniler. Yağımızı hamilelikten itibaren herkesin kullanmasını tercih ediyoruz. Bayanların hem kendi sağlığı, hem bebek sağlığı açısından kullanılabilir. Doğumdan ölüme kadar herkesin güvenerek kullanabileceği bir ürün. Yağın hiçbir yan etkisi yoktur, hiçbir ilaçla etkileşimi de yok. Burada sadece dikkat edilmesi gereken yağın yüzde 100 saf olması ve soğuk pres sıkım olması gerekiyor, işte o da İncir Dede İncir Çekirdeği Yağın da mevcut” dedi. 

 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler