Aydın'da Tabipler sağlıkta gelinen noktayı ele aldı

11 Mayıs 2024, Cumartesi 19:27

     


Aydın Tabip Odası yeni Yönetim Kurulu, düzenlenen basın toplantısında, Sağlık alanında gelinen son durumu ele alırken, 2024-2026 yılı çalışma programlarını açıkladı.

Efeler Zincirlihan Otel’de kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Aydın Tabip Odası yeni yönetimi, sağlıkta yaşanan sorunlar ile çözü önerileri konularında açıklamalarda bulunuldu. Aydın Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Aydın ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ufuk Eryılmaz, Dr. Gülseren Yılmaz, Dr. Hakan Elatik ve Dr. Rıza Akdeniz, düzenlenen basın toplantısında yer aldı.

Aydın Tabip Odası’nın önceki dönem yönetimlerinde de yer aldığını belirten oda başkanı Osman Nuri Aydın, hekimlerin ve vatandaşın yaşadığı sorunları gündeme taşımak adına sık sık basın mensupları ile bir araya geleceklerini ifade etti. Başkan Aydın, Tabip Odası Başkanı Aydın, "Tabip Odaları otokontrolü sağlayan mekanizmalardır. Bu otokontrollerde etik davranılması, özellikle hekimlerimizden istiyoruz, olması gereken de budur. Biz Tabip Odası olarak gelen dosyaları çok fazla inceleyip, hekimlerin etik veya diğer konularda yaptığı taksirli veya taksirsiz denilen konularda veya hatalarda kendimize ve hekim arkadaşlarımıza çeki düzen vermeyi kesinlikle biz öncelik adlediyoruz. Tabip odalarının bir başka özelliği, Tabirler Birliği'nin illerdeki temsilcilikleridir. Türk Tabirler Birliği denilince maalesef 2 talihsiz açıklama, biz hekimleri ve tabip odalarınız zor durumda bırakmış durumda. Biz açık yüreklilikle halkımızı zedeleyecek demeçlerde, Tabirler Birliği'nin yanında olmadığımızı açık yüreklilikle söyledik. Bunu geçtiğimiz günlerdeki seçimimizde de dile getirmiştik. Bundan sonra da hekimlerimizin ve halkımızın hassasiyetlerini duyarlı davranacak bir yönetime seçmek için çalışacağız. Bu konuda Aydın Tabip Odası olarak görevimizi yerine getireceğiz. O nedenle bu dönemki yönetiminize sendikaları da kattık, aynı zamanda tüm hastanelerimizden geniş katılımlı bir yönetim oluşturduk” dedi.

Sağlık Bakanlığı ve hükümet yetkililerinden talepte bulunan Aydın Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Aydın, sağlık hizmetlerinin ticari gözle bakılmaması gerektiğini, bu anlayışla hareket edildiğinden dolayı sağlık sektöründe hem hekimlerin hem de vatandaşların büyük sorunlar yaşadığını dile getirdi. Bu nedenle yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti. 







 
Son Eklenen Haberler