SON DAKİKA

Aydın'da kızamık paniği

22 Şubat 2020, Cumartesi 13:41

     


Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi’ne gelen bir çocuğa kızamık teşhisi konulunca hastane yetkililerinin aldığı kısa süreli önlem, “Acil servis kapatıldı” yaygarasına neden oldu.

Aydın Kadın Doğum Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne gelen bir çocuğa, kızamık teşhisi konuldu. Bulaşıcı hastalık nedeniyle acilde bulunan diğer hasta ve hasta yakınları uzaklaştırıldı. Alınan önlemi vatandaşlar sosyal medyada acil servis kapatıldı olarak paylaştı.

ACİL SERVİSİN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Hastane yetkilileri, acil servisin kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. O anda sadece diğer hastaların temasını önlemek amacıyla tedbir alındığı belirtilen açıklamada, “Suriyeli göçmenlerden ara ara kızamık vakası gelir. Bu haftada gelen bir ailede tanı konuldu ve takip edildi. Acil serviste bulunan ve temaslı olduğu vakalarla bulaşı azaltmak için görüşüldü. Çünkü atipik bir tabloydu. Acil Servisimizin kapatılması söz konusu değildir. Hasta ve hasta yakınlarının bulaştan etkilenmemesi için önlem amaçlı uzaklaştırılmasıdır olayın gerçeği. Sağlık hizmetlerimiz aktif bir şekilde devam etmektedir” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler