SON DAKİKA

Aydın’da ‘COV-DET’ dönemi başladı

28 Ekim 2020, Çarşamba 15:03

     


Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Kovid-19 ile mücadele kapsamında kurduğu ‘COVID Çağrı Destek ve Transfer Birimi (COV-DET) saha ekibi ile hizmete başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kovit-19 Pandemisine yönelik olarak Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un da desteği ile Aydın İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 8 korumalı araç ile 12 çağrı merkezi personeli, 9 hekim, 9 yardımcı sağlık personeli ve 8 şoför olmak üzere toplam 38 sağlık personelden oluşan ‘COVID Çağrı Destek ve Transfer Birimi (COV-DET) saha ekibi hizmet vermeye başladı.

“EVİNİZDE YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Yeni uygulama hakkında Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “COV-DET (COVID Çağrı Destek ve Transfer Birimi) ile birlikte COVID-19 tanısı alan ya da temasta bulunan halkımızın ihtiyaç duyduğu tedaviyi alması, kontrollerinin sağlanması ve bu hizmetleri alırken hastalık ile maruziyet olmayan halkımızın korunması amaçlanmıştır. COVID-19 tanısı alan ya da temasta bulunan halkımızın karantina sürecinde ve filyasyon sırasında tespit edilen pozitif vakaların her türlü sağlık ihtiyaçları (nakil, ilaç temini, COVID-19 sağlık kontrolü vb.) COV-DET (COVID Çağrı Destek ve Transfer Birimi) birimi tarafından halkın ikamet ettiği veya karantina sürecini geçirdiği adrese ulaşılarak birebir karşılanmaktadır. Evinizde yalnız değilsiniz. İzolasyon tedbiri uygulanan vatandaşlarımızın kendi ve sevdiklerini korumak adına gösterdiği hassasiyet bu dönem de çok önem arz etmektedir.Gerek Cov-Det gerekse Psikososyal destek hatlarımız ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam etmektedir” ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler