Aydın kırmızı oldu! Neler değişti?
30 Mart 2021, Salı 10:12| Tweet | ||
|
||
Türkiye'nin yeni renk haritası 4 hafta sonra açıklandı. Yeni haritaya göre; Daha önce 25 olan kırmızı il sayısı 58'e yükseldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında tüm Türkiye'nin beklediği koronavirüsle mücadelede yeni tedbir kararlarını açıkladı. Alınan kararlar arasında Ramazan ayı tedbirleri de var.
Öte yandan yeni koronavirüs risk haritası da yayınlandı. Bu gelişmenin ardından, Aydın'ın rengi kırmızı oldu ve Çok Yüksek Riskli İller arasında yerini aldı.
Türkiye koronavirüsle mücadelede kritik günlerden geçerken, vaka sayısı 30 bini aşmış, vefatlar ise 150'nin üzerine çıkmış durumda. Tüm bunlar olurken, toplanan son Kabine Toplantısı'nda da önemli kararlar alındı ve yeni risk haritası ve şehirlerin renkleri belli oldu.
Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre Ege Bölgesi'nde; İzmir, Aydın, Muğla, Kütahya çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride, Manisa, Denizli ve Afyonkarahisar yüksek riskli (turuncu) kategoride, daha önce batı bölgesinin mavi boncuğu olarak adından söz ettiren Uşak ise orta riskli (sarı) iller arasında yer aldı.
HAFTA SONU YASAĞI
Türkiye genelinde Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkmak yasaklandı. Daha önce çok yüksek riskli iller Pazar günü kısıtlamadan muaf tutulmuştu ancak vaka artışları bu durumun önüne geçti.
LOKANTA VE KAFELER
Ülke genelinde tüm lokanta ve kafeler yüzde 50 kapasite şartıyla hizmet vermeye devam edecek. Kapanma saati sonrasında ve kısıtlama günlerinde paket servisi hizmeti ile çalışabilecekler.
LOKANTA VE KAFE ÇALIŞANLARINA 1500 LİRA NAKDİ ÖDEME
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız." dedi.
RAMAZAN AYI TEDBİRLERİ
Ramazan ayı boyunca hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması devam edecek. Ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler yapılamayacak. Restoran ve kafeler Ramazan ayı boyunca sadece paket servis hizmeti verebilecek.
EĞİTİMDE DURUM
Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretim sürecek.
Kırmızı ve turuncu renk kategorisindeki illerde 8. sınıf hariç ortaokullar ve 12. sınıflar hariç diğer lise kademeleri kapalı olacak.
NİKAH MERASİMİ
Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerde 100 kişi, yüksek ve çok yüksek riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. (MERVE YAVAŞ)

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 aracın karıştığı trafik kazasında ortalık

Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 84 yaşındaki

Aydın’da doğal ürünler hazırlayan üretici, kozalak macunundan

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde tezgahlar

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Cuma Pazarı’nda balık tezgahları

Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği’nin Efeler ilçesi Zeybek Mahallesi’nde

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda meyve ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan ve 18’inci yüzyılın ilk

Efeler Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı, Efeler Belediye

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kardeşköy Mahallesi’nde hizmet

Aydın’ın Efeler ilçesinde serinlemek için sulama kanalına giren

Aydın’ın Karacasu ilçesi Esençay Mahallesi’nde bulunan Aydın

Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunan Şeyh Kemal Türbesi ve tekkesi,

Aydın’ın Didim ilçesinde turizm sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığı

Aydın kira fiyatları 2026 yılında ne kadar oldu? HB Gayrimenkul sahibi Hakan Bahçıvanlar,

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alattin Durmaz, sosyal

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde tarım arazilerindeki sulama yöntemi

Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaklaşık 250-300 yıllık olduğu tahmin edilen

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesi’nde düğün

Okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler okul alışverişi için

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında Bozdoğan’ı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Bit Pazarı, hayalini gerçekleştirmek

Aydın’ın Efeler ilçesinde her cumartesi kurulan Bit Pazarı, uygun fiyatlı

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısında kamulaştırma,

YENİ Parti Aydın İl Başkanlığı’nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle

Tuğba Kuruyemiş, Türkiye genelindeki büyümesini sürdürerek

Günlük yaşamda başkalarını memnun etme isteği, kişinin kendi ihtiyaçlarını

Aydın’da faaliyet gösteren Zihni Sadegönül Motorlu Araçlar,

Akaryakıt fiyatlarındaki artış vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor.

Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçelerinde evlerini tadilat ettirmek

Aydın’ın Söke ilçesinde geçmişten günümüze

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Meclis kürsüsünde esnaf

Aydın'da yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte

Aydın'da yaşayan Karacasulu Servet Köse, muhasebe mezunu olmasına rağmen

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve önceki dönem









