SON DAKİKA

Aydın kırmızı oldu! Neler değişti?

30 Mart 2021, Salı 10:12

     


Türkiye'nin yeni renk haritası 4 hafta sonra açıklandı. Yeni haritaya göre; Daha önce 25 olan kırmızı il sayısı 58'e yükseldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında tüm Türkiye'nin beklediği koronavirüsle mücadelede yeni tedbir kararlarını açıkladı. Alınan kararlar arasında Ramazan ayı tedbirleri de var.

Öte yandan yeni koronavirüs risk haritası da yayınlandı. Bu gelişmenin ardından, Aydın'ın rengi kırmızı oldu ve Çok Yüksek Riskli İller arasında yerini aldı.

Türkiye koronavirüsle mücadelede kritik günlerden geçerken, vaka sayısı 30 bini aşmış, vefatlar ise 150'nin üzerine çıkmış durumda. Tüm bunlar olurken, toplanan son Kabine Toplantısı'nda da önemli kararlar alındı ve yeni risk haritası ve şehirlerin renkleri belli oldu.

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre Ege Bölgesi'nde; İzmir, Aydın, Muğla, Kütahya çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride, Manisa, Denizli ve Afyonkarahisar yüksek riskli (turuncu) kategoride, daha önce batı bölgesinin mavi boncuğu olarak adından söz ettiren Uşak ise orta riskli (sarı) iller arasında yer aldı.

HAFTA SONU YASAĞI

Türkiye genelinde Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkmak yasaklandı. Daha önce çok yüksek riskli iller Pazar günü kısıtlamadan muaf tutulmuştu ancak vaka artışları bu durumun önüne geçti.

LOKANTA VE KAFELER

Ülke genelinde tüm lokanta ve kafeler yüzde 50 kapasite şartıyla hizmet vermeye devam edecek. Kapanma saati sonrasında ve kısıtlama günlerinde paket servisi hizmeti ile çalışabilecekler.

LOKANTA VE KAFE ÇALIŞANLARINA 1500 LİRA NAKDİ ÖDEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız." dedi.

RAMAZAN AYI TEDBİRLERİ

Ramazan ayı boyunca hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması devam edecek. Ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler yapılamayacak. Restoran ve kafeler Ramazan ayı boyunca sadece paket servis hizmeti verebilecek.

EĞİTİMDE DURUM

Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretim sürecek.

Kırmızı ve turuncu renk kategorisindeki illerde 8. sınıf hariç ortaokullar ve 12. sınıflar hariç diğer lise kademeleri kapalı olacak.

NİKAH MERASİMİ

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerde 100 kişi, yüksek ve çok yüksek riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. (MERVE YAVAŞ) 







 
Son Eklenen Haberler