SON DAKİKA

“CHP’deki sessiz muhalifler Çerçioğlu’na oy vermez”

8 Ocak 2024, Pazartesi 15:12

     


Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu tvDEN ekranlarının sevilen televizyon programı “Baş Başa”nın konuğu, CHP Aydın eski İl Başkan Yardımcısı- Gazeteci Serhan Seyhan oldu. Yaklaşan yerel seçimler hakkında görüşlerini aktaran Serhan Seyhan, CHP Aydın örgütü içindeki sessiz muhaliflerin durumunu da anlattı.

“CHP 1989 DEJAVUSUNU YAŞAYABİLİR”

Yaklaşan yerel seçimlerin gündeme alındığı programda görüşlerini aktaran Serhan Seyhan, Türkiye’de İYİ Parti ve HEDEP’in kendi adayları ile seçimlerde yarışacağını duyurmasının siyasi denklemleri değiştirdiğine işaret etti. Seyhan, “Bu denklemin değişmesi demek şu oluyor; CHP’nin 11 büyükşehir belediyesi var CHP adıyla yönetilen. Fakat bu belediyeler 2019’da HEDEP ve İYİ partinin desteği ile kazanılmış seçimlerdi aslında. CHP bunu şahsi bir oy olarak kendine devşirmeye çalışmıştı. 2023 genel seçimlerde bunun bir sonuç getirmediği ortaya çıktı. Benim sıkça söylediğim 1989 dejavusu konusu var. Bunun 2024 yerel seçimlerinde ortaya çıkabileceğini düşünüyorum. CHP’nin muhalifler tarafından tercih edilmeyeceği ve daha sağ merkez, eski DYP ya da ANAP gibi düşünebilirsiniz bir parti tercih edileceğini düşünüyorum” dedi.

“HEDEP AYDIN’DA HER YERDE ADAY ÇIKARTAMAZ”

Serhan Seyhan açıklamalarına şöyle devam etti: “HEDEP 17 ilçenin hepsinde aday çıkartamaz. Bulundukları, oylarının olduğu bölgeler belli. Didim, Söke, Kuşadası, Efeler, Germencik, Köşk, Sultanhisar ve Nazilli’de aday çıkarabilir. Bu şu demek oluyor, yapıya uygun siyasi model üretilmesi gerekiyor. İYİ Parti için böyle bir handikap vardı. İYİ Parti’nin GİK toplantısında aldığı kararın çok doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü sağ merkezde kurdukları partinin sokakta istenilen yansımasını bulabilmesi için doğru bir karardır bu.

HEDEP VE İYİ PARTİ’NİN AYRI ADAY ÇIKARTMASI AYDIN’DA NASIL BİR YANKI BULUR?

“2019 seçiminde 360 bin civarında oy alan Millet İttifakı, 300 bin civarında oy alan Cumhur İttifakı vardı. Fakat Millet İttifakı’nın 2 temel faktörü, 115 bin civarında oy alan İYİ Parti ile 60 bin civarında oy alan HEDEP’i bu ittifaktan söktüğünüz zaman, Aydın’da CHP’nin seçim alma olasılığı neredeyse imkansız hale geliyor. 2009’a kadar olan ‘Aydın sağın kalesi’ imajı aslında doğru bir imaj. O iki partiyi Millet İttifakı içinden sökünce Aydın adına doğru bir imaj ortaya çıkmış oluyor. CHP’nin adayına oy vermeyen İYİ Parti seçmeni, kendi partilerinin oyunu yükseltmeye çalıştıkları anda CHP’nin seçimi alma ihtimali ortadan kalkıyor. Cumhur İttifakı’nın burada yapacağı tek şey aldığı oyu korumak. Bu yeterli olacaktır.”







 
Son Eklenen Haberler