Aydın’da rozet değişti, güven sarsıldı
15 Ağustos 2025, Cuma 21:11| Tweet | ||
|
||
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek AK Parti’ye geçmesi şehirde geniş yankı uyandırdı. Mikrofon uzattığımız vatandaşlar, “Biz CHP’ye oy verdik, o ise başka bir rozet taktı” diyerek tepkilerini dile getirdi. Güvenin sarsıldığını söyleyen yurttaşlar, istifa çağrısında bulundu.
Aydın’da siyaset, sadece meclis salonlarında değil, sokakta da konuşuluyor. Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçmesi, şehirde siyasi dengeleri olduğu kadar duygusal bağları da sarstı. Mikrofon uzattığımız vatandaşlar, bu geçişi farklı açılardan değerlendirdi. Ortak nokta ise halkın iradesinin yok sayıldığı düşüncesi.
“OYLARIMIZI ÖZLEM HANIM’IN ŞAHSİYETİNE VERMEDİK”
Bir vatandaş, “Bence belediye başkanlığından istifa etmesi gerekiyor. Biz oylarımızı Özlem Hanım’ın şahsiyetine değil, CHP’ye verdik. Ama o, oylarımızı alıp götürdü” diyerek tepkisini dile getirdi.
Bir başka vatandaş ise kararsız: “Eğer Aydın kazanacaksa tamam. Ama Aydın kazanmayacaksa, bilmiyorum. Dün görüşmesini duydum, konuşması güzeldi ama ‘Benim hakkımda bir şey bulursanız gerekeni yaparım’ dedi. Vallahi bilmiyorum, siyasette bunlar oluyor.”
“KENDİNİ AKLAMAK İÇİN GİTTİ”
Bazı vatandaşlar ise bu geçişin kişisel çıkarlarla ilgili olduğunu düşünüyor: “Kendine göre Aydın için yararlı oldu ama kendini aklamak için gitti. Biz gitmesini kabul etmiyoruz.”
Sokakta konuştuğumuz bir esnaf, geçmişi hatırlatarak şöyle dedi: “Belediye başkanlığına adaylığını koyduğu zaman dükkânıma geldi. ‘Ben Aydın Nazilliliyim’ dedi. Ben artık diyecek bir şey bulamıyorum. Allah Aydın halkına sabır ve selamet versin.”
“KARANLIKTA KALDIK”
Rozet değişiminin ardından mecliste yaşananları izleyen bir vatandaş ise şaşkın: “Dün baktım, mecliste rozet falan takıldı. ‘Allah Allah’ dedim, ‘Bu nedir?’ Önceden yararlı olacağını düşünüyordum ama şimdi ne bileyim, karanlıkta kaldık.”
“KOCASINI KURTARMAK İÇİN GEÇTİ”
Bazı görüşler ise daha keskin: “İyi yapmış bana göre. Neden? CHP’den ümit yoktu. Bana göre kendini ve kocasını kurtarmak için değişim yaptı. Aydın için iyi olup olmadığını zaman içinde millet sepet belirleyecek.”
Son olarak bir vatandaş, siyasi desteğin yönünü sorguluyor: “Recep Tayyip Erdoğan’ı arkasına aldı. Daha ne korkuyor ki?”
HABER VİDEOLARI

Aydınlılar, yeni belirlenen maaşı eleştirdi.. Bir vatandaş, “Vallah alsınlar

Marketlerde 25 kuruştan satılan plastik poşetlerin fiyatı 1 liraya yükseldi.

Aydın’ın Çine ilçesinde, 1950 yılında kurulan ve 76 yıldır Çine’nin

Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM)’in resmî web sitesi www.ratem.org,

800 milyon liralık büyük ikramiyenin talihlilerini bulmasının ardından mikrofonlarımızı

2026 yılına girerken akaryakıt fiyatlarında beklenen artış resmileşti. Özel Tüketim

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Söke’de partililerle buluşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,

Aydın Salı Pazarı’nda bu hafta mikrofon uzattığımız vatandaşların yorumları

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Sevgi Sokağı çalışanları,

Aydın’da 18 yıllık kuyumculuk tecrübesine sahip Uğuray Yılmaz, altın piyasasındaki

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların














