Savaş: Büyümeye ve güçlenmeye devam ediyoruz
21 Aralık 2019, Cumartesi 14:01| Tweet | ||
|
||
AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri tamamlanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Bütçesi hakkında genel değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir çok değişikliği beraberinde getirdiğini ve sorunların daha hızlı ve etkin bir şekilde çözümü kavuşturulduğuna dikkat çeken Mustafa Savaş, "2020 yılı bütçesi AK Parti Hükümetleri tarafından hazırlanan 18’inci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de ikinci bütçesi. Kabul edilen bütçe bu nedenle çok önemli. 2020 yılı bütçesi, ekonomide dönüşüm ve değişim sürecinin en temel destekleyicisi olmayı hedeflerken çok önemli bir mali disiplini esas alıyor. Bu konuda taviz vermeden, orta vadede sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen bir bütçe diyebiliriz. 2020 yılı bütçe büyüklüğünün bir önceki yıl bütçe kanununa göre yüzde 14'lük bir artışla 961 milyar liradan,1 trilyon 95,5 milyar liraya çıkması teklif ediliyor" diye konuştu.
“EĞİTİM VE SAĞLIK BÜTÇEDEN BÜYÜK PAYI ALIYORLAR”
AK Parti iktidarı olarak eğitim ve sağlık yatırımlarını çok önemsemediklerinin altını çizen TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "2020 yılı bütçe teklifinde eğitime önemli bir pay ayrıldı. 2019 yılında 161,1 milyar lira olan bütçe ödenek miktarı 2020 yılı için yüzde 9,3 artışla, 176,1 milyar liraya yükseltildi. Sağlık sektörüyle ilgili olarak da 2019 yılında 156,9 milyar lira olan sağlık harcamalarının, 2020 yılında yaklaşık yüzde 20,2’lik artışla 188,6 milyar lira olması sağlandı. İktidara geldiğimiz andan itibaren bu meseleyi çok önemsedik.
AK Parti İktidarı olarak derslik sayısını toplamda 343 binden 721 bine çıkararak ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısını 36’dan 24’e indirdik. Sağlıktaki devasa yatırımlarımız sonucunda; 2002 yılında 618 olan 112 Acil Yardım Ambulansı sayısını bugün 5 bin 469’a çıkardık. Acil sağlık hizmetleri kapsamında 17 helikopter ambulans ve 3 uçak ambulans ile 6 adet deniz bot ambulans hizmet vermektedir. Son beş yılda ülkemize 31 bin 96 yatak kazandırdık. Bunlar kararlı politikaların bir sonucu fakat, aziz milletimize çok daha fazlasını sunmanın gayretindeyiz. İçerisinde bulunduğumuz ve kaderimiz olan bu coğrafya savunma ve ulusal güvenliğe yönelik önemli yatırımları da zorunlu kılıyor. Bu nedenle savunma ve güvenliğe yönelik, 2020 yılı bütçesinden 141,1 milyar lira kaynak ayrılıyor. Gerçekleştirilecek yatırımlarla dosta güven düşmana korku vermekte kararlıyız" dedi.
“YERLİ VE MİLLİ PROJELERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Mustafa Savaş, "Bütçemiz üretimde yerlileşmeye dayalı bir ekonomik dönüşümü gerçekleştirmeyi esas alan bir bütçe. 2020 yılı bütçesinde ekonomimizin yabancı tasarruflara bağımlılığını kalıcı olarak azaltmayı ve cari açığın da milli gelire oranını yüzde 1,2’nin altına düşürmeyi hedefliyoruz. Özellikle Savunma Sanayi'nde ortaya konan millileşme politikasıyla ve teröre karşı yürütülen etkin mücadelede elde edilen büyük başarılar bu politikanın ne kadar doğru bir karar olduğunu bütün bir dünyaya açıkça gösteriyor. Bu yatırımların bütçesini bu nedenle çok önemsiyoruz" diye açıklamalarda bulundu.
“AMAÇLARI İSTİKRARSIZLIK OLUŞTURMAK”
Coğrafyasında çok güçlü ve uluslararası arenada oyun kurucu bir Türkiye'yi istemeyen devletler olduğunun altını çizen TBMM KİT Komisyon Başkanı Savaş,
"AK Parti Hükümetleri olarak, ekonomi temelindeki manipülatif kur ataklarıyla, terör eylemleriyle ve darbe girişimleriyle engellenmek istensek de bütün bu girişimler başarıyla bertaraf edilmiştir. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı politikaları ve ilgili kurumların da önemli icraatlarıyla ortaya konulan bütçe disiplini sayesinde, önemli oranda iyileşmeler sağlanmıştır. Bu sayede milli ekonomimizi hedef alan bütün bu girişimler teker teker savuşturulmuştur. Bütçe açığındaki iyileştirmeler sayesinde gelirler, daha fazla yatırıma ve daha fazla istihdama yönlendirilebilmiştir. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde ekonomimiz yıllık ortalama yüzde 5,6 oranında büyüme elde etmiştir. Bu sayede yine yıllık ortalama verilere göre yaklaşık 610 bin kişiye yeni istihdam sağlanmış, toplamda ise 9,8 milyon kişi istihdam edilmiştir. Bu veriler ekonomimizi istikrarsızlaştırmak isteyen şer güçlerin çok fazla rahatsızlık duyduğu gelişim ve kalkınma odaklı verilerdir. Çünkü amaçları iktidarımızı yıpratmak, devletimizi güçsüzleştirmek ve ekonomimizi yıpratmaktır" diye konuştu.
MİLLETİMİZ DAHA FAZLA HİZMETLE BULUŞACAK
AK Parti Hükümetleriyle birlikte Araştırma-Geliştirme faaliyetlerine de büyük önem verildiğine dikkat çeken AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "AK Parti Hükümetlerinden önce AR-GE harcamalarının milli gelir içindeki payı yüzde 0,51’den yüzde 0,96’ya yükselmiştir. Bu oran daha da artacaktır. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, bölünmüş yol uzunluğunu 6100 km’den yaklaşık 26.600 km’ye yükseltirken daha önce kullanımda olmayan hızlı trenler için de bin 213 kilometre hat oluşturuldu. AK Parti Hükümetlerinin ekonomik alanda yaptığı reformlar sonucunda enflasyon oranları kalıcı olarak düşürülmüş, 2001 yılında yaklaşık yüzde 75 olan enflasyon oranı, AK Parti Hükümetlerinin göreve başlamasıyla 2002 yılında yüzde otuzlara gerilemiştir. Hükümetlerimiz döneminde yaşanan dünya ekonomik krizleri, darbe girişimleri, kanlı terör eylemlerine rağmen düşüş eğilimini sürdürerek yaklaşık yüzde onlara gerilemiştir. Bu oran çok daha düşük rakamlara gerileyecektir.
2002 yılında faiz harcamalarının bütçe giderleri içindeki payı yüzde 43,2’lerde seyrederken, bu oran yüzde 12’lere kadar gerilemiştir. AK Parti Hükümetlerinden önce faize giden gelirlerimiz, AK Parti iktidarıyla birlikte artık daha fazla alt ve üst yapı yatırımlara ayrılıyor demektir. Bütün bu gelişmeler doğrultusunda hareket ederek, aziz milletimizi daha fazla hizmetle buluşturmakta kararlıyız" şeklinde ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Söke’de partililerle buluşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,

Aydın Salı Pazarı’nda bu hafta mikrofon uzattığımız vatandaşların yorumları

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Sevgi Sokağı çalışanları,

Aydın’da 18 yıllık kuyumculuk tecrübesine sahip Uğuray Yılmaz, altın piyasasındaki

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir

Aralık ayının gelmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sevgi Sokağı Yeşilçam Cafe’nin

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi M. Umut Tuncer’in















