SON DAKİKA

CHP’li Bülbül, hastanelerdeki enfeksiyon olaylarını sordu

23 Ocak 2020, Perşembe 13:28

     


CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül hastanelerdeki enfeksiyon nedeniyle sağlık sorunları yaşayanların sayısını sordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Bülbül, “Hastanelerin fiziki yapılarının yeterli olmaması, personel eksikliği, müdahaleler esnasında kullanılan malzemelerin sterilize edilmemesi, yara temizliğinin yeterli düzeyde sağlanmaması, ameliyathane veya hastanın istirahat ortamının hijyenik olmaması, personelin gerekli sağlık kontrolünden geçmemesi gibi birçok nedenle hastane enfeksiyonu kapmaktadır” dedi.

Hastane enfeksiyonlarının ölümle sonuçlanan hastalıklara da yol açtığını belirten CHP’li Bülbül Bakan’a şu soruları yöneltti:

“Ülkemizde hastane enfeksiyonu nedeniyle sağlık sorunu yaşayanların sayısı son 5 yılda kaçtır? Vakaların illere ve hastanelere göre dağılımı nedir? Aydın ilinde hastane enfeksiyonu nedeniyle sağlık sorunu yaşayanların sayısı son 5 yılda kaçtır? Bu vakaların kaçı ölüm ile sonuçlanmıştır? Kaçı bebek, kaçı çocuk, kaçı yetişkindir? Hastane enfeksiyonuna bağlı oluşan sağlık sorunlarının kaçı hastane binasının hijyenik bir tedavi-bakım olanağı sağlamaya yeterli olmamasına, kaçı personel yetersizliğine ve gerekli tedbirlerin olmamasına bağlıdır? Bakanlığın bu konu hakkında önleyici tedbirleri nelerdir?” (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler