SON DAKİKA

“Nazilli’ye hizmet için aday oldum”

25 Mart 2024, Pazartesi 11:29

     


İYİ Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Cüneyt Korkmaz, tvDEN’de yayınlanan gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Baş Başa” programına konuk oldu. Geçtiğimiz günlerde aracının kurşunlanması olayından, seçim çalışmalarına, İYİ Parti’deki parti değiştirme travmasına kadar bir çok konuda açık yüreklilikle sorulara cevap veren Korkmaz, 31 Mart’ta göreve geldiğinde, Nazilli halkına hizmet etmek için aday olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Korkmaz, adaylığının açıklanmasının hemen ardından saha çalışmalarına başladıklarına işaret ederek, “Seçim çalışmalarına adaylığımızın geç açıklanması nedeni ile geç başladık ama biz hazırlıklı idik. Çünkü biz Nazilli’nin sorunlarına hazırlıklıyız. Nazilli'nin ihtiyaçlarına hazırlıklıyız. O yüzden bunlara da vakıf olduğumuz için, Nazilli’de yaşayan bir insan, Nazilli’nin sokaklarında yürüyen, çarşısını gezen bir insanız. Halkın içinden bir insanız. O yüzden çok zorluk yaşamadık, hemen adapte olduk. Sorunları da hemen masaya yatırdık” ifadelerini kullandı.

Nazilli’de siyasetin, ticaretin ve sosyal hayatın içinde aktif rol oynayan İYİ Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Cüneyt Korkmaz, 2008 yılından bu yana Nazilli’de bir spor kulübünün de başkanlık görevini yürütüyor. Bir dönem MHP Nazilli ilçe başkanlığı görevini yürüten Korkmaz, siyasi fikir ayrılıkları nedeni ile bu görevini bırakıp siyasete ara verdiğini kaydederek “Siyasete ara vermiştim, işime gücüme bakıyordum. Bu arada, gene aynı çizgimiz, siyasi düşüncemiz ve fikir yapımıza uygun olan İYİ Parti'den böyle bir teklif gelince biz de böyle bir yola çıktık” diye konuştu.

OTOMOBİLİNİN KURŞUNLANMASI HAKKINDA KONUŞTU

İYİ Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Cüneyt Korkmaz, evinin önünde park halinde olan aracına gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahla ateş edilmesi olayı hakkında konuştu. Korkmaz “Üzücü, yani ben normalde Nazilli’de küçük bir esnafım, kırtasiye sektörüyle uğraşan bir esnafım. Herhangi bir ticaretten benim kimseyle bir alıp veremediğim olmaz. Siyaseten de mümkün olduğu kadar üslubuma dikkat ederek, kimseyi kırmadan, kimseyi üzmeden siyaset yapmaya çalışan bir insanım, yani bilemiyorum. Şu anda emniyete intikal etti bu konu” dedi. Bunun bir tehdit mesajı olup olmayacağı sorusu üzerine “öyle bir şey ise, bunun bizi yıldırmayacağını, bizi daha da çok şevklendirir. Doğru yolda olduğumuzu anlarız. Bu bizi yıldırmaz, bizi daha da çok kamçılayacaktır. Çünkü demek ki doğru yoldayız. İnsanları rahatsız etmişiz demektir bu. Allah'ın izniyle bunu da 31 Mart'ta göstereceğiz doğru yolda olduğumuzu” ifadelerini kullandı.

SEÇİLİRSE PARTİ DEĞİŞTİRİR Mİ?

Gazeteci Emin Aydın’ın “Siz Milliyetçi Hareket Partisi'nden İYİ Parti'ye geçtiniz. Geçen dönem, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da Milliyetçi Hareket Partisi'nden İYİ Parti’ye geçerek belediye başkanı seçilmişti. Fakat görev süresini tamamlamadan, bir parti değişikliği yaptı. İYİ Partililerin, İYİ Parti’nin Aydın'da ve Nazilli’de böyle bir travması var. Cüneyt Korkmaz İYİ Parti'den belediye başkanı seçildiğinde, parti değiştirecek mi?” sorusu üzerine Cüneyt Korkmaz, şu açıklamayı yaptı: “Nazilli’de ben bu soruyla da çok karşılaşıyorum. Beni gerçekten çok üzen, kıran bir soru bu. Ben 88 yılında üniversiteye gittim. Üniversitede milliyetçi çizgiyle tanıştım ve milliyetçi çizgide de bir siyaset yapıyorum. Evet bugüne kadar birçok öneri ve tekliflere rağmen ben bu çizgimin dışına hiçbir zaman çıkmadım, çıkmayı da hiçbir şekilde düşünmüyorum. Siyaset yapmayabilirim ama milliyetçi, Atatürkçü ve vatansever çizgimden uzaklaşmam. Zaten İYİ Parti'nin bu teklifine evet dememin de aynı fikir doğrultusunda olduğundan dolayı, Allah izin verir belediye başkanlığını kazanırsam bunu Nazilli halkı da görecektir. Biz hangi zorluk olursa olsun, bunların hepsini aşacağız ve ben İYİ Parti ile Nazilli Belediyesi'nin nasıl yönetileceğini o insanlara göstermek istiyorum. Kesinlikle seçmenin aklına böyle şeylerin sokulmasına izin vermesinler” ifadelerini kullandı. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler