Cumhur İttifakı'nın Torbalı belediye başkan adayı, seçimle ilgili yargıya başvurdu
28 Nisan 2021, Çarşamba 16:51Tweet | ||
![]() |
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un hayatını kaybetmesinin ardından yapılan seçimde Cumhur İttifakı'nın adayı olan Özgür Erman Çağlar, gizli oy ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle seçimle ilgili yürütmeyi durdurma talebiyle dava açtı.
(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!)
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Torbalı'da seçim süreci başlar başlamaz dezenformasyon ve spekülasyonların yaşanmaya başladığını belirtti.
AK Parti'li belediyelerde vefat nedeniyle başkanlık görevinin boşalması durumunda CHP'nin aday çıkarttığını aktaran Sürekli, son olarak bunun Muğla'nın Ula ilçesinde yaşandığını kaydetti.
Sürekli, şöyle devam etti:
"Dün Torbalı'da siyasi etik ve ahlak altüst edildi. Belediye meclis üyeleri baskı gördü, tehdit edildi. CHP zihniyeti tek parti döneminde açık oy, gizli tasnif yöntemi kullanmıştı. Dün de meclis üyelerinin iradesi yok sayılarak baskı, tehditle oylama yapmıştır, bu da tarihe geçecektir. 1. turda Cumhur İttifakı adayı 15, CHP adayı 16 oy aldı. Bundan sonra baskı, tehdit başladı. Belediye meclis üyelerine oylarını, üstlerine kimliklerini koyarak cep telefonu ile çekip WhatsApp grubuna atma talimatı geldi. Grup başkanvekilimiz ve adayımız Özgür Erman Çağlar oturumu yöneten başkan vekiline iletti, tutanaklara bu husus geçirildi."
Seçim sırasında CHP'li bir meclis üyesinin söz alarak "Biz grup kararı aldık, bu şekilde oy kullanacağız. Bunda bir mahsur yoktur." dediğini ifade eden Sürekli, bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Yıldırım Baytekin'in ise böyle bir grup kararı olmadığını söylediğini aktardı.
Sürekli, oylama sırasında oturumu yöneten başkan vekilinin üst düzey bir CHP'li ile görüştüğünü ve talimat aldığını savunarak, bu konuda kaydedilen görüntüyü izletti, CHP'nin WhatsApp grubuna gönderilen kimlikli oy pusulalı fotoğrafları gösterdi.
Cumhur İttifakı'nın adayı Özgür Erman Çağlar tarafından seçimin iptali için İzmir 2. İdare Mahkemesine dava açıldığını bildiren Sürekli, "Açık usulsüzlük vardır. Gizli oy ilkesi ihlal edilmiştir. Meclis üyelerinin kimlikleriyle beraber kullandıkları oy pusulalarını cep telefonuyla fotoğraflayıp WhatsApp grubunda ifşa etmeleri oylamanın gizli olmadığına açık delildir. Bu yapılan CHP'li üyeleri de mağdur etmiştir. Bütün meclisin saygınlığına gölge düşürüldü. Tarihe kara leke olarak düşecektir. Bize, CHP'nin tek parti dönemini hatırlatmıştır." değerlendirmesinde bulundu.
SEÇİM SÜRECİ
Belediye Başkanı İsmail Uygun'un hayatını kaybetmesinin ardından dün toplanan belediye meclisinde yapılan seçimde başkanlığa Millet İttifakı'nın adayı Mithat Tekin seçilmişti.
Gizli oylamayla yapılan seçimin üçüncü turunda Mithat Tekin 17 oy, Cumhur İttifakı'nın adayı Özgür Erman Çağlar ise 14 oy almıştı. (AA)

Bugün Dünya Alpagut Federasyonu yönetim kurulu, Türkiye Cumhuriyeti’nin

Gazeteci Emin Aydın'ın sunduğu tvDEN ekranlarındaki Baş Başa programının konuğu

Türkiye’de iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak amacıyla Avrupa

Gazeteci Emin Aydın’ın sunduğu Baş Başa programına konuk olan Adnan Menderes

Profesyonel Koç ve Mentör Mehtap Şamat, tvDEN ekranlarında Gazeteci Emin

Konya’nın obruklarıyla ün salan Karapınar ilçesi, yeni bir obruk

Altının gramı güne yükselişle başlamasının ardından 3 bin 183 liradan işlem

23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, Şehit İs.

Gelişimini pek çok faktör tetikliyor Ailede varis hastalığı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde sevgi evinde kalan 14 yaşındaki kız

Silahla yağma suçundan 24 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası ile Afyon Açık

Türkiye ile AB tarafından ortaklaşa finanse edilen “Eğitimli Çocuk

AFAD, Kandilli son deprem bilgileri araştırılıyor. Sarsıntı hisseden yurttaşlar arama

Güncel akaryakıt fiyatları vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. Yüzde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Bolu Kartalkaya'da

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Yukarı Kayacık Mahallesi'nde 2013 yılında

Son yıllarda hızla yaygınlaşan e-ticaret, Aydınlı esnafın işlerini derinden etkiledi.

Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk hava etkisini gösterirken,

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Ilıcabaşı Mahallesi’nde yaşayan

Yüksek Mimar Cemre Şahin Kazıcı’nın ardından bir açıklama da TMMOB

Yüksek Mimar Cemre Şahin Kazıcı, Aydın Adnan Menderes Bulvarı'ndaki eski

Aydın'da 10 yaşından beri ayakkabıcılık yapan ve çırak olarak başladığı

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde sabah zeytine giden bir kadın, akşam

Sivas’ta 3 aracın hurdaya döndüğü kazada yaralanan olmadı. Edinilen

Aydın’ın Koçarlı, Kuşadası ve Söke ilçelerinde jandarma ekiplerinin

Aydın ve ilçelerinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gerçekleştirilen

tvDEN ekranlarında Gazeteci Emin Aydın’ın sunduğu Baş Başa programının konuğu,

1960 yılından bu yana Aydın’da kahvaltılık ürünler denince akla ilk

Aydın'ın Efeler ilçesinde kum yüklü traktörün virajı

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

tvDEN ekranlarında yayınlanan Baş Başa programında, gazeteci Emin Aydın’ın konuğu

Aydın’da intihar ederek yaşamına son veren kadının cep telefonu mesajları, ölüm

Aydın'ın İncirliova ilçesi Erbeyli Mahallesi'nde hizmet veren Kocabahçe,

Aydın’da hasadı başlayan beyaz altın pamukta, üreticiler fiyat ve verimden

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, düzenlediği basın toplantısında son günlerde

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmete başlayan, Murat Doğan ve Kamil Koç’un