/>

SON DAKİKA

“Fenerbahçeli olunmaz, Fenerbahçeli doğulur”

8 Mayıs 2024, Çarşamba 20:05

     


Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu tvDEN’de yayınlanan “Baş Başa” programının konuğu, Aydın Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Fenerbahçe Kongre Üyesi Hayrettin Dincil oldu.

Emin Aydın’ın sorusu üzerine açıklama yapan Dincil “Fenerbahçeli olunmaz, Fenerbahçeli doğulur. Fenerbahçe taraftarı böyledir. Fenerbahçe taraftarı öyle bir şeydir ki yani ülkemizde 17 takımın bir takıma karşı oynadığı kulüptür Fenerbahçe. Bunu da Beşiktaş'ın eski hocası Bilic söylemişti. Fenerbahçe öyle bir şeydir ki Atatürk'ün ziyaret ettiği, Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu değil hangi takımın Atatürk'ün izinden gittiği takımdır Fenerbahçe” diye konuştu.

Aydın Fenerbahçeliler Derneği başkanlığına gelen süreci anlatan Dincil, 2018 yılında 7 arkadaşıyla birlikte bu yola çıktıklarını kaydederek süreci şöyle anlattı:

“2018’de üç arkadaşım geldi yanıma. Hayri Usta olarak biliniyoruz ama biz Fenerbahçe Derneği'nde Hayrettin Dincil ismini daha çok ön plana çıkarıyoruz. Dediler ki neden biz böyle bir oluşumun içine girmeyelim? Olur mu olmaz mı, kimler var? Bunun bir prosedürünü araştıralım, nasıl yaparız diye yola çıktık. Önce telefon görüşmeleri kulüple, sonra yedi arkadaş bir araya geldik. Randevu aldık gittik İstanbul'a. Tabii bizi önce dernekler masasında sağ olsun Cemil abimiz karşıladı. Şimdi emekli oldu kulakları çınlasın dedi ki ‘bu gönül işi öyledir ki maddiyatınızı vereceksiniz, maneviyatını vereceksiniz, zamanınızı vereceksiniz. Yorar bu sizi’ dedi. Biz öyle bir bugün buradan bir söz almadan Aydın'a dönüş yapmıyoruz dedik sağ olsun sonra Sevil Hanım derneklerden sorumlu yönetici bize vaktini ayırdı. Toplantı esnasında bize şartlarını söyledi. Dendi ki 20 tane kongresi olacak, dernek binanız olacak, vesaire vesaire. 2018-2019'a bağladığı dönemlerde ciddi hem maddiyat olarak hem de maneviyat olarak biz bu kadar yaptırımları beklemiyorduk. Aydın'a döndük, ön çalışmaları yaptık. Kurucu başkan olarak göreve başladık. 2 Şubat 2020 yılında Aydın Fenerbahçeliler Derneği'ni kurduk.”

Aydın Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Dincil, bu derneği maç izlemek için kurmadıklarını ifade ederek “Bu dernek maç bakma derneği değil” ifadesini kullandı.

Dernek kurulduğundan itibaren Fenerbahçe Kongre Üyesi sayısını artırma çalışmalarına başladıklarını ifade eden Dincil, “Biz kongre üyeliğine 7 kişi başladık şu anda mevcutta 70'e yakın kongre üyesi olan dernek üyemiz var. Haziran'da şimdi genel kurul olacak. Ali Başkan'ın karşısına başka bir aday çıkarsa bizlerle irtibata geçmek zorunda. Bu bir güç yani. Delege ne kadar çok olursa, biz Aydın'dan İstanbul'da o kadar söz sahibi oluruz” diye konuştu.

Bütün branşlarda milli takımlara en çok sporcu veren Fenerbahçe’nin bu özelliği ile bir futbol takımı değil bir spor kulübü olduğunu anımsatan Hayrettin Dincil, Aydın’da bu durumun bilinci ile dernek çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi.

Yaptıkları sosyal projeler hakkında da bilgiler aktaran Dincil, Beyköy’de bir okulun boyanmasını sağladıklarını belirterek “tek şartımız sarı lacivert olması, o şart kabul eden bu türlü okul gibi yerleri boyarız” dedi.

Depremde yemek yardımı, bir ev yangınında mağdur olanlara yardım gibi manevi hizmetler yapıldığını söyleyen başkan Dincil, “Maneviyatlarda sarı laciverti ön plana çıkartmıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimize yapılacak olan yatırımlarda sarı laciverti ön plana çıkarıyoruz” diye konuştu.

Dincil, “19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü olması nedeniyle bu yıl Fenerbahçe’ye gönül veren, Aydın'daki bütün gönüldaş üyelerimizi, gerek kongre üyesi, gerek dernek üyesi bütün arkadaşlarımızı burada oturup hem tanışma kaynaşma amaçlı hem de Aydın'da daha büyük ve daha güçlü bir derneği, daha dokunan bir derneği oluşturmak için bir gece düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dincil, Gazeteci Emin Aydın'ın "Fenerbahçe şampiyon olamazsa, hangi takım şampiyon olacak?" şeklindeki sorusunu da, "Diğer takım" diye cevapladı. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler