Futbolun birleştirici dili engelleri aşıyor
18 Eylül 2019, Çarşamba 16:04| Tweet | ||
|
||
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından İzmirspor, kadrosuna kattığı işitme engelli 5 oyuncuyla futbolda engelleri kaldırdı.
Bu sezon BAL 10. Grup'ta TFF 3. Lig'e çıkma mücadelesi verecek İzmirspor'da göreve gelen teknik direktör Ali Metin, İşitme Engelli Milli Takımında da oynayan Eşref Metin Su, Serhat Başaran, Zeynel Doruk Uçar, Mehmet Sert ve Orhan Aydeniz'i de kadroya dahil etti.
Metin, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, sezona da 22 Eylül Pazar günü deplasmandaki Torbalıspor maçıyla başlayacaklarını söyledi.
Ligin çok mücadele gerektirdiğini, işitme engelliler takımından getirdiği 5 oyuncunun da bu zorluğa alışkın olduğunu dile getiren Metin, "Bu çocukların normallerden farkı yok. Bu liglerde oynayabilirler. Çocuklarımız zaten üst seviyede. 2. Lig'e, 3. Lig'e götür oynarlar, hiç sırıtmazlar. Sosyal sorumluluk ahdederek getirdik. Futbol takımında bir kaynaştırma yapıyoruz. Ben sporcularıma teşekkür ediyorum onları kabullendiler, işaret dili öğrenmeye başladılar, iletişim kuruyorlar. Bir ekip olduk." dedi.
"İÇGÜDÜLERİYLE OYNUYORLAR"
İşitme engelli oyuncuların içgüdüleriyle oynadığını, etki altında kalmadan doğrusunu yapmaya gayret ettiğini dile getiren Metin, "Şimdi biliyorsunuz saha içinde herkes pas istiyor 'bana at' diyor. İşitme engelli duymadığı için kendi doğrusu neyse ona pas yapıyor. En iyisini yapmaya çalışıyor." diye konuştu.
İşitme engelli oyuncu Eşref Metin Su, işaret diliyle yaptığı açıklamada, sezon öncesi takımla çok iyi kaynaştıklarını, takımı profesyonel lige taşıyacaklarına inandığını ifade etti.
Serhat Başaran da bu sezon hedeflerinin şampiyonluk olduğunu bildirerek, "Arkadaşlarımıza işaret dili öğretiyoruz, ben yardımcı oluyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz." diye konuştu.
Takım Kaptanı Uğur Engür de lige çok iyi başlayacaklarına inandıklarını, şampiyon olup 10 sene sonra profesyonel lige dönmenin hesaplarını yaptıklarını kaydetti.
İşitme engelli futbolcuların katılmasıyla önce bir tedirginlik yaşadıklarını ancak sonrasında fazla sorun yaşamadıklarını kaydeden Engür, "Futbolun dili bir. Çok büyük problem yaşamıyoruz. Sahada ve saha dışında gerçekten çok güzel bir arkadaşlığımız var." dedi.
Uğur Engür, işaret dili öğrenmeleriyle ilgili olarak da "Nasıl yabancı futbolcularla anlaşmak için bazı kelimeleri öğrenmek zorundaysak işitme engelli arkadaşlarımızla da daha çabuk anlaşabilmek için bunu öğrenmek zorundayız." diye konuştu. (AA)

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 aracın karıştığı trafik kazasında ortalık

Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 84 yaşındaki

Aydın’da doğal ürünler hazırlayan üretici, kozalak macunundan

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde tezgahlar

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Cuma Pazarı’nda balık tezgahları

Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği’nin Efeler ilçesi Zeybek Mahallesi’nde

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda meyve ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan ve 18’inci yüzyılın ilk

Efeler Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı, Efeler Belediye

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kardeşköy Mahallesi’nde hizmet

Aydın’ın Efeler ilçesinde serinlemek için sulama kanalına giren

Aydın’ın Karacasu ilçesi Esençay Mahallesi’nde bulunan Aydın

Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunan Şeyh Kemal Türbesi ve tekkesi,

Aydın’ın Didim ilçesinde turizm sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığı

Aydın kira fiyatları 2026 yılında ne kadar oldu? HB Gayrimenkul sahibi Hakan Bahçıvanlar,

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alattin Durmaz, sosyal

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde tarım arazilerindeki sulama yöntemi

Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaklaşık 250-300 yıllık olduğu tahmin edilen

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesi’nde düğün

Okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler okul alışverişi için

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında Bozdoğan’ı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Bit Pazarı, hayalini gerçekleştirmek

Aydın’ın Efeler ilçesinde her cumartesi kurulan Bit Pazarı, uygun fiyatlı

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısında kamulaştırma,

YENİ Parti Aydın İl Başkanlığı’nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle

Tuğba Kuruyemiş, Türkiye genelindeki büyümesini sürdürerek

Günlük yaşamda başkalarını memnun etme isteği, kişinin kendi ihtiyaçlarını

Aydın’da faaliyet gösteren Zihni Sadegönül Motorlu Araçlar,

Akaryakıt fiyatlarındaki artış vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor.

Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçelerinde evlerini tadilat ettirmek

Aydın’ın Söke ilçesinde geçmişten günümüze

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Meclis kürsüsünde esnaf

Aydın'da yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte

Aydın'da yaşayan Karacasulu Servet Köse, muhasebe mezunu olmasına rağmen

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve önceki dönem









