SON DAKİKA

“Yeni nesil Türk, ahlakından kopma derecesine geldi”

29 Mart 2021, Pazartesi 10:26

     


Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Tayfun Şan, “İlk ağırlığımız gençlerimize kültürümüzü, geleneğimizi ve örf-adetlerimizi anlatmak. İlk amacımız bu. Üzülerek söylemeliyim, artık yeni nesil Türk, ahlakından ve toplumundan biraz kopma derecesine geldi. Biz tamamen bunun karşısında olan bir oluşumun içerisindeyiz. Biz, yaşatma derdindeyiz” dedi.

 

tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Tayfun Şan oldu. Şan, Aydın’da 16 tane Ülkü Ocakları teşkilatının aktif olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.

“ÜLKÜ OCAKLARI BİZE ÇOK ŞEY KATTI”

Ülkü Ocaklarıyla bağının ilk kez 13 yaşında başladığını söyleyen Başkan Şan, “Ülkü Ocaklarıyla bağımız çok küçük yaşta başladı. 13 yaşında ortaokul eğitimime devam ettiğim sırada hep duyardık ülkücüleri ve Ülkü Ocaklarını. İçimizde hep bir merak vardı. Bir gün Ülkü Ocağımızın nerede olduğunu öğrendik, birkaç arkadaşla beraber ziyaret etmek istedik. Gittik orada abilerimiz vardı, üye olmak istiyoruz dedik. Bizde üyelik sistemi yok dediler. Bizde tamamen gönül bağı ve teşkilatçı ruhu var dediler. O anlamda abilerimiz bize üyelik kaydı olmadığını ve gelip gidebileceğimizi söylediler. Bu anlamda Ülkü Ocakları bize çok şey kattı. 13 yaşında girdiğim teşkilatın her kademesinde hemen hemen bütün görevleri üstlendim. Çok şükür Allah nasip etti Ocak başkanı olarak görev aldım. Yaklaşık 2 senedir başkanlığı sürdürüyorum. Ülkü Ocakları Derneği Vakıf olarak geçiyor. Asıl kuruluş amacı, dergi yayın organı olarak görülüyor ama tabi ki her ay düzenlenen bir dergimiz var. Bu ay 206’ncı sayımızı çıkarttık. Onun abonelik sistemiyle ilgileniyoruz. Görünürde yaptığımız faaliyet bu ama onun dışında çok daha fazla faaliyetin içerisindeyiz” dedi.

“AYDIN GENELİNDE YAKLAŞIK 16 TANE OCAĞIMIZ VAR”

Şan, “Ülkücülük, bir ülküsü bir amacı olan insan demektir. Bu bağlamda bizim amacımız, Türk-İslam faziletini yeni nesil gençlere aktarabilmektir. Kültürümüzü yaşatabilmek, geleneklerimizi devam ettirebilmek anlamında mücadele ediyoruz. Bu anlamda çok yoğun faaliyetler içerisindeyiz. Aydın genelinde yaklaşık 16 tane ocağımız var. Birkaç ilçemizde de ocaklarımız kuruluş aşamasında, Allah nasip ederse onları da en kısa sürede tamamlayıp yaklaşık 20 Ocağa çıkmayı planlıyoruz. Şu iki ay içerisinde Aydın genelinde yaklaşık 20 Ocağa sahip olacağız. Yaklaşık 16 Ocağımızda aynı anda eğitim seminerlerimiz var. Eğitimlerimizin konuları genel merkezimiz tarafından belirlenen eş zamanlı olarak yapılan programlar. Bu programlar haftada iki gün gerçekleşir. Perşembe günleri dini eğitim ve sohbet dediğimiz kavramı yerine getiriyoruz. Cuma günleri de güncel eğitim programlarımız var. İlk ağırlığımız gençlerimize kültürümüzü, geleneğimizi ve örf-adetlerimizi anlatmak. İlk amacımız bu. Üzülerek söylemeliyim, artık yeni nesil Türk ahlakından ve toplumundan biraz kopma derecesine geldi. Biz tamamen bunun karşısında olan bir oluşumun içerisindeyiz. Biz yaşatma derdindeyiz. Bizde coğrafya turan haritasıyla çizilir, bizdeki harita Türkiye ile sınırlı bir harita değildir. Biz Türkiye Cumhuriyetlerinin hepsini kapsayan ve turan sevdasına inanan gençleriz. Kızılelma bir yoldur, asla ulaşılamayacak bir hedeftir. Turan bizim en büyük kızıl elmamızdır” diye konuştu.

“DÜNYA ÜZERİNDEKİ EN BÜYÜK GENÇLİK HAREKETİYİZ”

Dünya üzerindeki en büyük gençlik hareketinin Ülkü Ocakları olduğunu belirten Şan, “Ülkü Ocaklarının evveliyatı yaklaşık olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile hemen hemen aynı zamana denk gelmektedir. Yaklaşık 52 yıldır faaliyet gösteren bir kuruluş. Ülkü Ocaklarının en büyük özelliği şu, dünya üzerindeki en büyük gençlik hareketiyiz. Ülkü Ocakları, Türkiye genelinde bütün il ve ilçelerde faaliyetlerine devam etmektedir. Sadece Türkiye içerisinde değil, Avrupa’da, Afrika’da bütün Türkiye Cumhuriyetlerinde faaliyet göstermekteyiz. O anlamda kan bağımız olan her yerden mutlaka bir ülküdaşımız ve kardeşimiz var. Ülkü Ocakları, gençlik kolları değildir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin gençlik kollarına ihtiyacı yoktur. Ülkü Ocakları vardır ama Ülkü Ocakları gençlik kolları değildir. Bu anlamda bazen karıştırılıyor, Ülkü Ocaklarının bir siyasi partinin gençlik kolları gibi faaliyet göstermesi söz konusu değil. Bizim misyonumuzda vizyonumuzda çok daha farklı ve çok daha büyük” dedi.

“AYDIN’DA AKTİF ÇALIŞAN TEŞKİLAT SAYIMIZ 5 BİNİN ÜZERİNDE”

Ülkü Ocaklarında bir yaş sınırlamasının olmadığını dile getiren Şan, “Ocağın yaşı yok, baktığınız zaman Ülkü Ocakları için yaş olarak biraz geçmiş gibi görünüyoruz ama bizim 40,50 yaşlarında abilerimiz hala daha Ocağımıza gelip mutlaka muhabbetimize katılırlar. Teşkilata da mensupturlar muhakkak, o yüzden bizim bir yaş ortalamamız yok. Eskiden Ocak başkanlığı yaşı biraz daha küçüktü, 20 yaşlar civarıydı artık son dönemlerde bu kaldırıldı. Belli bir yaş sınırlamamız yok. Ocağa gönül veren, teşkilata hizmet etmiş, emek vermiş kim varsa Ocağımızın mensubudur. Teşkilat bazında rakama vurursak Aydın’da aktif çalışan teşkilat sayımız 5 binin üzerinde. Bu gönül verenler, seminerlere gelip gidenler hariç tabi ki. Yani aktif olarak bizim içerimizde yer alan kardeşlerimizden bahsediyoruz. Ülkü Ocaklarında belli bir gelir kaynağı yoktur. Biz giderlerimizi tamamen kendi kurduğumuz yönetim ve camiamızın içerisinden karşılarız. Herhangi bir şekilde genel merkezden destek almayız, herhangi bir beslenme bizde kesinlikle yoktur. Bizim yaklaşık 32 kişilik bir yönetim kurulumuz var. Bu anlamda çok değerli kardeşlerimiz var. Hepsi ekmeğinde ve gücünde insanlar. Bu anlamda Ocağın bir ihtiyacı olduğu zaman önce biz kendi içimizde toplarız. Bunun dışında yardım etmek isteyen abilerimiz çoktur, Allah hepsinden razı olsun. Onların destekleriyle devam ediyoruz” diye konuştu.

“BU ŞAHSIN NE ÜLKÜ OCAKLARIYLA NE DE MHP İLE BİR BAĞI KESİNLİKLE YOKTUR”

Sultanhisar’da geçtiğimiz günlerde yaşlı bir kadını önce tecavüz edip sonra öldüren katilin teşkilatla bir bağı ve ilişkisi olmadığını vurgulayan Şan, “Liderimizin talimatından önce biz bu konuyu araştırmaya başladık. Aydın ile alakalı olduğu için, Aydın bizim kendi memleketimiz. Oradaki cani elinde bir dövme yüzünden ülkücülükle nitelendirildi. Bu dövmeyi yaptırmak için ya da herhangi bir sembol yaptırmak için herhangi bir siyasi partiden veya kurumdan izin alınmıyor. Bunu isteyen herkes yaptırabiliyor. Bu cani vatandaşta bunu yaptırmış. Bununla ilgili de boy boy fotoğraflar çıktı. Bu anlamda biz itham edildik. Şunu net söylüyorum, konuda geçen şahsın kesinlikle ne Ülkü Ocaklarıyla, ne de Milliyetçi Hareket Partisiyle en ufak bir bağı ve ilişkisi yoktur. Kapısından dahi girmemiştir. Yüzünü gören tanıyan dahi yok. Zaten bulunduğu bölgede kime sorsanız uyuşturucu bağımlısı bir serseri olduğu herkes tarafından söyleniyor” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 







 
Son Eklenen Haberler