SON DAKİKA

Dışarıdan bir kere yediği pilav hayatını değiştirdi

21 Ocak 2019, Pazartesi 15:33

     


Manisa’da 28 yaşındaki kadın girişimci Hamdiye Aslan, seyyar pilavcıda yediği pilavdan ilham alarak kendi işyerini kurdu. Kadın girişimci Aslan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) aldığı 50 bin liralık hibeyle "Pilavcım" isimli bir işyeri açarak kadın girişimcilere örnek oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Manisa’da lise mezunu, 28 yaşındaki kadın girişimci Hamdiye Aslan, işyeri açmak isteyen ancak cesaret etmekte zorlanan kadın girişimcilere örnek oldu. Aslan, evlerde ilave yemek olarak yapılan, cadde ve sokaklarda seyyar olarak satılan pilavı kendisine iş kapısı haline getirdi.

Aslan, işyeri açmasındaki ilham kaynağının bir seyyar pilavcıda yediği pilav olduğunu ifade etti. Aslan, “Kendi işyerimi kurmak için bir fikrim vardı. Ancak ne yapacağımı bilmiyordum. Bir gün arkadaşımla birlikte seyyar arabada satılan bir pilavcıdan bir tabak pilav yedim. Çok hoşuma gitti. Ben bu işi neden bir iş yerine taşımıyorum ve yapmıyorum diye düşündüm. Herkesin benden beklentisi bir butik veya kuaför açmaktı. Ama bu sektörlerden farklı olarak başka bir iş kurmak istedim. Manisa merkezde sadece pilav satışı yapan bir işyeri yok. Benim için bir fırsat olduğunu düşündüm ve girişimlere başladım.’’ dedi.

İşyerini açmak için KOSGEB’ten girişimcilik kursu aldığını söyleyen Aslan, “Önce bu işi nasıl yapabilirim diye araştırdım. İstanbul ve İzmir’de bu işi yapanlarla irtibata geçtim. KOSGEB’in kadın girişimcilere kurs ve hibe desteği verdiğini duydum. Vakit kaybetmeden girişimcilik kurslarına gittim ve kursu bitirdikten sonra sunduğum bu projeyle KOSGEB’ten 50 bin lira hibe desteği aldım. Yaklaşık 1 ay önce de kendi işyerimi açtım.’’ diye konuştu.

1 ay önce açtığı işyerine Manisalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Aslan, “Özellikle öğrenci ve memur kesimi yoğun ilgi gösteriyor. Çünkü Manisa kent merkezine damak tadına uygun ve çeşitli pilav satan yer yok." dedi. Kendisi pilavcı açtıktan iki pilavcı daha açıldığını söyleyen Aslan, "Çevreme örnek olmak beni mutlu etti.’’ dedi.

Kadın girişimci Aslan, son olarak kadınların her işi başarabileceğine inandığını ifade ederek, iş kurmak isteyen kadınların asla hayallerinden vazgeçmemesi gerektiğini ve kadınların her işi başarabilecek güçte olduğunu dile getirdi. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler