SON DAKİKA

"Mobbing uygulandı"

1 Mart 2024, Cuma 16:59
Son güncelleme: 17 Mart 2024, Pazar 01:54

     


Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, tvDEN’de yayınlanan ve gazeteci Emin Aydın tarafından hazırlanıp sunulan “Baş Başa” programına konuk oldu. Atay, CHP’de olduğu zamanlarda kendisine çok büyük bir mobbing uygulandığını ve CHP’den hiç kimsenin açılışlarına dahi katılmadığını söyledi. Fatih Atay, vatandaşlara verdiği tüm sözlerden yüzde 96’sını yerine getirdiğini ifade ederek “Yapamayacağım şeyin sözünü vermem” dedi.

Başkan Atay, “seçim çalışmaları nasıl gidiyor?” sorusuna şöyle sevap verdi:

“Çok iyi gidiyor bizim için, yani ben bu kadar beklemiyordum. Yani toplumun, yaptığımız hizmetlere karşılığı olarak oy vereceklerini söylemeleri beni çok mutlu ediyor. Bunun için şöyle mutluyum yani insanların, yaptığınızı görmüş olması, en çok hizmeti yapan bir belediye başkanı olarak sizi takdir etmesi gerçekten çok güzel bir şey. Efeler halkına çok teşekkür ederim. Böyle kadirşinas bir durumla karşı karşıyayız.”

NEDEN CHP’DEN İSTİFA ETTİ?

Emin Aydın’ın “Geçen dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nin Efeler Belediye başkan adayıydınız ve seçildiniz. Süreçte istifa ettiniz, partiniz bugün iyi partinin adayısınız. Siz Cumhuriyet Halk Partisi'nden neden istifa ettiniz bugün niçin iyi partinin adayısınız?” sorusuna cevap veren Atay “Ben geçen dönem Millet İttifakı’nın adayıydım. Evet, yani Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olarak seçimlere katıldım ama İYİ Parti ve birçok insan, bana oy verdi. Hem Cumhuriyet Halk Partililer, hem iyi partililer oy verdi. Seçilmemde İYİ Partililerin de katkısı vardı. Yani Millet İttifakı’nın o zaman iki bileşeninden birisi Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri İYİ Parti. O zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nden olduk. Bu sefer de İYİ Parti'den olalım, kırgınlık olmasın, yani hak geçmesin dedik. Tabii bu işin esprisi, benim Cumhuriyet Halk Partisi'nden neden istifa ettiğimi bütün kamuoyu biliyor. Ben inanın ki Cumhuriyet Halk Partisi'nde çok uzun süre belediye başkanlığında mobbing uygulanan tek belediye başkanıyım. Benim açılışlara inanın ne Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı geldi, ne Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı geldi, ne Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri geldi, ne de Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer belediye başkanları, hiçbirisi gelmedi. Evet, İYİ Partililer de korktu gelmedi. Yani o zaman iyi Parti'den iki tane belediye vardı. İncirliova ve Nazilli vardı. Onlar da korkularından gelemediler. Benim açılışa kim geldi? Gelecek Partisi İl Başkanı geldi, Saadet Partisi İl Başkanı geldi, İYİ Parti İl Başkanı geldi. Ne bileyim, birçok partinin il başkanları geldi. Benim açılışlara, benim mensup olduğum partinin temsilcileri gelmedi. Bunlar bir değil iki değil hiçbir açılışımıza uğrama gereğini duymadı” ifadelerini kullandı.

“DOĞRU ŞEYLER YAPTIM”

Atay şöyle devam etti: “Bir insan yaptığı görevden, doğru şeyler yaptıysa ve gerçekten siz o makamı doldurduysanız, yaptığınız hizmetlerle halkın gönlünü fethettiyseniz, birisinden korkmanıza gerek yok ki. Ben mesela şimdi kimseden korkmuyorum. Neden? Doğru şeyler yaptım, halkın isteklerini yaptım.

“SÖZ VERDİKLERİMİN YÜZDE 96’SINI YAPTIM”

Ben halka geçen seçimde ne söz verdiysem yüzde 96'sını gerçekleşti. Yüzde 96'sı diyorum. Bu kadar iddialı konuşuyorum, neden biliyor musunuz? Ben tutamayacağım, yapamayacağım sözleri vermem,  neleri yapamadım? Elimde olmayan nedenlerle yapamadım. Zafer Meydanı’ndaki eski minibüs garajını yapamadım. 7 defa ihaleye çıktım 7 defa giren olmadı. Hem covid nedeniyle, hem de ekonomideki dalgalanmalar nedeniyle birçok zorluklarla karşı karşıya kaldık.

“UMURLU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yalnız orayı değil, mesela Umurlu'da inanın ki Umurlu çok önemli bir yer benim için. Çünkü Umurlu’ya çok güzel bir spor kompleksi yapacaktık. Onunla ilgili 3 kez ihaleye çıktık, inanın giren olmadı. Spor Toto'nun da 6 milyon lira hibesi var, yani buna rağmen giren olmadı. Orada iki tane saha yapacaktık. Maçları orada oynayacaktı çocuklarımız, tribünler yapacaktık iki tane, sporcuların kalacak yeri, tenis kortları yapacaktık. Müthiş bir spor kompleksi yapacaktık. Yani Umurlu çok önemsiyorum, neden biliyor musunuz? Umurlu'da uyuşturucu kullanma yaşı çok küçük yaşlara indi ama orada çocukların okuldan sonra ya da boş zamanlarında o enerjilerini boşaltacak alanlara ihtiyacı var. İşte bu alanları yapmak bizim görevimiz ama onu yapabilme şansına ekonomik dalgalanmalardan dolayı erişemedik. Yapamadığımız şeyler işte bunlar.” 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler