SON DAKİKA

Ege'de 145 düzensiz göçmen yakalandı

29 Temmuz 2019, Pazartesi 17:34

     


Aydın, Muğla ve İzmir'de yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak isteyen 145 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler sahil güvenlik ekipleri tarafından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Aydın Didim'de ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan yurt dışına geçmek isteyen 66 düzensiz göçmen yakalandı.

Tekağaç Burnu açıklarında lastik bot içerisinde düzensiz göçmenler olduğu yönündeki ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ekipleri bölgeye hareket etti. Durdurulan lastik bottaki 29'u Suriye, 2'si Irak uyruklu 31 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik botuna alınarak kıyıya çıkartıldı. Ekipler, aynı bölgede başka bir lastik botta da 17'si Filistin, 9'u Irak, 9'u da Suriye uyruklu 35 düzensiz göçmeni yakaladı.

İZMİR'DE 42 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan yurt dışına geçmek isteyen 42 düzensiz göçmen yakalandı. Botu durduran ekipler, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 39 Somali, 1 Orta Afrika, 1 Sierra Leone ve 1 Senegal uyruklu 42 düzensiz göçmeni yakalandı.

MUĞLA'DA "FAR OUT" OPERASYONU

Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan yurt dışına geçmek isteyen 37 düzensiz göçmen yakalandı.

Ekiplerin durduğu "Far Out" adlı yelkenlide 35 Irak, 2 Suriye uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Organizatör olduğu değerlendirilen bir kişi gözaltına alındı.

Kıyıya çıkarılan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. (AA)







 
Son Eklenen Haberler