Aydın'da 'Kırmızı Balon Anaokulu' ilklere imza atıyor

10 Ağustos 2024, Cumartesi 19:08

     


Aydın’da çocuk gelişimi ve eğitim alanında bir ilke imza atan Kırmızı Balon Anaokulu, açılışının birinci yılını geride bıraktı. Çocuk gelişimci Sevgi Esen’in öncülüğünde kurulan okul, "Aydın’da dokunulmayan çocuk kalmasın" mottosuyla yola çıktı ve bu doğrultuda eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

 

Kırmızı Balon Anaokulu, çocukların mizaç temelli eğitime yönlendirilmesini hedefleyen eneagram eğitimini Aydın’da ilk kez sunan kurum olarak dikkat çekiyor. Çocukların mizacını analiz ederek, davranışlarının nedenlerini belirleyen ve bireysel gereksinimlerine uygun eğitimler sunan okul, gelişimsel ve duyusal alanlarda kapsamlı bir yaklaşım benimsiyor.

 

Anaokulunun en belirgin özelliklerinden biri, akran zorbalığına karşı gösterdiği hassasiyet. Her sınıfın bahçeye açılan ayrı kapıları sayesinde, çocuklar kendi kapılarından bahçeye çıkıyor ve farklı yaş gruplarıyla karşılaşmadan oyun oynayabiliyor. Ayrıca, dört mevsim kullanılabilen yüzme havuzunda, çocuklar yaz-kış yüzme dersleri alarak fiziksel aktivitelerini gerçekleştiriyorlar.

 

Veliler için özel bir uygulama geliştiren Kırmızı Balon Anaokulu, bu uygulama aracılığıyla çocuklarının günlük yemek tüketimi, etkinliklere katılımı gibi detayları takip edebilmelerini sağlıyor. 3-6 yaş arası çocuklara eğitim veren okulda, "P4C" çocuk felsefesi dersleri, İngilizce, beden eğitimi, yüzme kursu gibi çeşitli aktivitelerle dolu bir eğitim süreci sunuluyor.

 

Yaz okulu döneminde olan okul, Eylül ayında başlayacak normal eğitim dönemi için kayıtlarını sürdürüyor. Şu anda 100 kişilik kontenjanının çoğu dolmak üzere. Erken kayıt dönemine özel indirimlerin uygulandığı okul, Aydın’ın Zeybek Mahallesi, 1529 Sokak No: 3/B adresinde hizmet veriyor.

 

Kırmızı Balon Anaokulu’nun bir diğer dikkat çeken özelliği ise Aydın’ın en kapsamlı akıl oyunları atölyesi. Çocuklar, akıl oyunları dersleriyle kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, uzman psikolog da çocukları sabah 8’den akşam 5’e kadar gözlemleyerek velilere net bilgiler sunuyor. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler