"Doğru tercih başarıya götürür”

26 Temmuz 2024, Cuma 09:09

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nde hizmet veren Özel 4gen Anadolu Lisesi Müdürü Sefa Soysever, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılan ve hedeflerine ulaşama çalışan öğrencilerin tercihlerine 4gen Eğitim Kurumları olarak desteklediklerini belirterek “Unutmayın doğru tercih başarıya götürür” dedi.

Özel 4gen Öğretim Kursları ve 4gen Anadolu Lisesi’nde, üniversite tercihi yapacak öğrenciler için rehberlik hizmetleri tüm öğrencilere verilmeye başlandı. 25 Temmuz ve 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan üniversite tercih döneminin çok önemli olduğunu vurgulayan Özel 4gen Öğretim Kursları Müdürü Murat Akyol, YKS hedeflerine ulaşmak isteyen öğrencileri bu yıl da doğru yönlendirme için hazır olduklarını belirtti.

“GÜZEL SONUÇLAR ELDE ETMİŞ OLDUK”

4gen Özel Eğitim Kurs Merkezi Müdürü Murat Akyol, “Bizler 4gen Ailesi olarak, 4gen Eğitim Merkezi Kursu olsun, 4gen Anadolu Lisesi olsun bizler yoğun bir tempoyla, büyük emekler vererek gerçekten çok çalışarak öğrencilerimizi en iyi şekilde destekledik. Yoğun geçen bu dönemde güçlü eğitim kadrosu ile güçlü yayınlarla güzel bir sistemle öğrencilerimizle beraber çalışarak sınava ulaşmış olduk. Sınav sonuçları ile beraber gördük ki genel anlamda beklentilerimize uygun, gayet yüksek başarılar sıralama elde etmiş olmamız bizleri memnun ediyor. Buna şöyle bir örnek vermem gerekirse özellikle ilk 1000 içerisinde iki öğrencimiz, ilk 5 bin içerisinde 7, ilk 10 bin içerisinde 9 öğrencimiz ilk 20 bin içerisinde 22 adet ve daha fazlası olan gayet güzel derecesi olan sıralamalarımız mevcut. Dolayısıyla güzel sonuçlar elde etmiş olduk. Artık tercih aşamasına gelmiş durumdayız. 2 Ağustos tarihine kadar öğrencilerimiz, üniversite tercihlerini yapacaklar. Bu çok önemli bir aşama ve dikkatlice ele alınması gereken bir süreçtir. Biz 4gen ailesi olarak Anadolu Lisesi olarak ve kursumuzda öğrencilerimize 4gen öğrencisi olsun veya olmasın Aydın'daki tüm öğrencilerimize tercih danışmanlık desteği sunmaktayız, hepsine de bu anlamda kurumumuza bekliyoruz. Bu konuda rehberlik servisiniz gerekli desteği tüm öğrencilerimize sağlamaktadır” diye konuştu.

“BİREBİR İLGİ İLE EN İYİ EĞİTİMİ VERİYORUZ VE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Sınav sonuçlarına göre istedikleri ve hedefledikleri başarıyı elde edemeyen öğrencilere yönelik önemli açıklamalarda bulunan Müdür Akyol, “Tekrar sınavlara hazırlanmak isteyen öğrencilerimiz olabilir. İstediği, elde etmeyi düşündüğü, hayalini kurduğu, hedeflediği üniversiteye ulaşamadığını veya ulaşamayacağını düşünen öğrenciler olabilir. Çünkü sınavlara 3 milyon öğrenci katılmış, milyonlarca adayın yarıştığı bir sınav süreciydi ve bu doğal bir seçenektir. Öğrencilerimizin iyi bir çalışmayla mezun olmanın getirdiği avantajları kullanarak, tek başına sınav sürecinde odaklanarak sınava girmiş olmanın getirdiği deneyimi ve olgunluğu kullanarak ben öğrencilerimizin mezuniyet yıllarına göre daha rasyonel daha sağlıklı bir şekilde hazırlanarak başarılı olacaklarını inanıyorum. Tabii ki bu sürecinde riskleri var, bir defa akademik eksiklerimiz olabilir, bunları gidermek açısından ayrıca, bir düzen ve sistem içerisinde süreci yönetebilmek açısından öğrencilerimizin mutlaka bir profesyonel destek, kurumsal bir destek almaları gerekir diye düşünüyorum. Biz bu anlamda 4gen Ailesi olarak öğrencilerimizin yine yanındayız. Biz tekrar hazırlanacak olan öğrencilerimize, güçlü bir eğitim kadrosu ile etkin yayınlarla birebir ilgi ile en iyi eğitimi veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Kurs programımızla ilgili olsun veya yeni devreye sokacak olduğumuz deneme sınavı kulübü ve kütüphane seçeneklerimizle öğrencilerimize kurumumuza bekliyoruz. Ben tüm adayların hedefledikleri alanlara ulaşmalarını canı gönülden destekliyorum” açıklamasında bulundu.

“TERCİHİ DOĞRU VE ALANINDA UZMAN REHBER ÖĞRETMENLERLE YAPMAK SON DERECE ÖNEMLİ”

Doğru tercihin önemine değinen Özel 4gen Anadolu Lisesi Müdürü Sefa Soysever de, “Doğru tercih başarıya götüren çok önemli bir seçenek. Bildiğiniz üzere veya bilmeyenler için söyleyeyim, devlet kararıyla 2. öğretimler kapandı. Yaklaşık 85 bin kişilik bir bölüm kapandı. Dolayısıyla bu yıl tercihler yapmak bir önceki yıla göre daha önem kazanıyor. O yüzden tercihi doğru kişilerle, alanında uzman rehber öğretmenlerle yapmak son derece önemli. Biz 4gen Ailesi olarak bu noktada kendi öğrencimiz olsun veya olmasın tüm öğrencilerimizi destekliyoruz. Unutmayın, doğru tercih başarıya götürür” ifadelerini kullandı.

“DOĞRU VE PROFESYONEL ŞEKİLDE DESTEK VERİYORUZ”

Tercih yapacak olan tüm öğrencileri beklediklerini belirten 4gen Özel Eğitim Kursu Rehber Öğretmeni Sude Esen, “Bugünden itibaren tercih sürecimiz, 2 Ağustos’a kadar devam edecek. Yoğun bir tempo içerisindeyiz şu anda. Biliyorsunuz ki bu sene 2. öğretimler kapatıldı. Mühendislik, eczacılık, diş hekimliği, öğretmenlik gibi eşit ağırlık ve sayısal bölümleri sıralaması değişti. Bazı üniversiteler kontenjanlarını artırdı bazıları ise azalttı. Öğrenciler tercih yaparlarken bunları tabii ki ilgi alanları ve istedikleri şehirler, istedikleri bölümler çok daha öncelikli olacak şekilde başarı sıralamalarına göre bunları düzgün bir liste halinde ve tercihlerini ona göre yapmaları gerekiyor. Ama mutlaka okulların kontenjanlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Örnek verecek olursak 80 bin sıralamanın üzerinde, yani 81 bin bile yapsa bir öğrenci, diş hekimliği fakültelerini tercih yapamaz. En bariz örneği bu ve o nedenle barajlara, kontenjanlara, sıralamalara dikkat ederek bu süreci iyi yönetebilmeleri gerekiyor. Biz kurumumuzda öğrencimiz olsun ya da olmasın en doğru ve en profesyonel şekilde destek veriyoruz. Dileyen herkesi de kurumumuza bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

4gen Anadolu Lisesi ve Özel Eğitim Kursu öğrencilerinden Yusuf Şentürk, Oğuzhan Bilginer, Dilay Yeşilırmak ve Serhat Tolga Akçay, başarılı bir sınav sürecinin ardından hedefledikleri alan ve üniversiteler için tercih yapmaya başladıklarını ifade etti. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler