/>

SON DAKİKA

Bu sene kiraz ve erik cep yakacak

10 Mayıs 2024, Cuma 18:08

     


Aydın’ın Çine ilçesinde kurulan semt pazarındaki tezgahlarda yaz meyveleri yerini aldı. Pazarcı esnafı meyveye talebin az olduğunu söylerken, vatandaş da fiyatların pahalılığından dert yandı.

Perşembe günleri Çine’de kurulan pazarda birbirinden lezzetli meyveler yerini alırken satıcılar alıcı bulmakta zorlandı. Kiraz ve erikte az verim olmasından kaynaklı fiyatlar cep yakarken, vatandaş meyve tezgahına çok yanaşamadı.

KİRAZ VE ERİKTE VERİM AZ FİYAT ÇOK

50 yıldır Çine’de tezgah açtığını ifade eden meyve satıcısı Cemal Araz, “Aydın’da, İncirliova, Köşk ve Çine pazarlarında tezgah açıyoruz. Elimizden geldiğince güzel meyveleri satıyoruz. Tezgahımızda çilek, avokado, ananas, kiraz, kivi 3-4 çeşit elma, muz, kavun, karpuz her çeşit meyve bulunmakta. Kiraz turfanda olduğu için daha yeni tezgahta yerini alıyor, fiyatı da bu sezon kirazın az olmasından dolayı 150 TL civarlarında seyrediyor. Herkes alamıyor, almak isteyenler de azar azar almaya çalışıyor. Biz de vatandaşımıza bu konuda yardımcı oluyoruz, kimseyi kırmak istemiyoruz. Bu sene kiraz biraz kısıtlı erik de seyrek olduğu için fiyatları biraz pahalı. Karpuzumuz Antalya’dan, kavunumuz Fethiye’den geliyor. 50 yıldır Çine’de tezgah açarım Çine halkından memnunum. Yaz ayları yaklaştıkça fiyatlar artabilir, azalabilir. Mesela bir afet gerçekleşir hiçbir şey kalmaz, o zaman fiyatlar fırlar. Meyve az talebin çok olduğu zaman fiyatlar yükselir. O yüzden şu an bir şey söylemek mümkün değil. Fiyatlardan dolayı pazarda meyveye talep çok az. Fiyatlardan biz de memnun değiliz ama mecburuz, bu mesleğimiz bizim başka yapacağımız işimiz yok. Tezgahta da yazdığı gibi ek işimiz değil tek işimiz” dedi.

Pazarda meyve alış verişi yapan vatandaşlar da fiyatlardan dert yandı.

“MEYVEYE 500 TL’YE VERDİĞİMİZ YERDE FİYATLAR İYİ DEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Meyveye 500 TL para verdiğini ifade eden Bekir Bakar, “Sadece meyveye 500 TL’ye verdiğimiz yerde fiyatlar iyi dememiz mümkün değil. Ben şu an çilek, erik ve kiraz almak için geldim ama bunların fiyatları çok yüksek” şeklinde konuştu.

“KAVUNU 30 TL’YE ALDIM”

Fiyatlar yüksek olsa da meyve alış verişini yapmak zorunda olduğunu ifade eden Arife Dönmez, “Meyve fiyatları yüksek, kavunu 30 TL’ye aldım daha meyve alışverişine başlamadım. Hepsinden alacağım çünkü torunlarım var geldiklerinde vermem gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“ZAHMETİ ÇOK, ZOR BİR İŞ”

Üretici olarak meyve fiyatlarının uygun olduğunu ifade eden bir vatandaş ise “Bence pazardaki meyve fiyatları gayet normal, ben meyve yetiştiricisiyim zahmeti çok, zor bir iş olduğu için fiyatlar normal” dedi. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler