SON DAKİKA

Denizli emlak piyasası

18 Eylül 2018, Salı 11:30

     


Ege bölgesinin önemli şehirlerinden Denizli’de kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte detaylar;

Ege Bölgesi’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Denizli, Türkiye İstatistik Kurumu 2017 verilerine göre, nüfusu 1 milyon 18 bin 735. Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken Denizli, hızla gelişmeye devam ediyor. Sanayi merkezi olarak ön plana çıkan Denizli’de tekstil, turizm ve tarım şehrin ekonomisinde önemli bir paya sahip. Özellikle tekstil alanında ciddi bir ivme kaydeden Denizli, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi arasında önemli bir geçit konumunda bulunuyor.

Her yıl yurt içi ve yurtdışında pek çok turisti ağırlayan Denizli, Pamukkale Travertenleri başta olmak üzere pek çok tarihi ve kültürel yeri ile turizm sektöründe ciddi bir yere sahip. Kongre, yayla ve kültür turizminde adından söz ettiren Denizli’de Pamukkale, Babadağ, Beyağaç, Çal, Çivril, Kale, Sarayköy, Merkezefendi, Baklan, Bozkurt, Çameli, Güney, Serinhisar, Acıpayam, Bekilli, Buldan, Çardak, Honaz ve Tavas olmak üzere toplam 19 ilçe yer alıyor.  Şehrin en kalabalık ilçesi Pamukkale, en az nüfuslu ilçesi ise Baklan oldu.

Denizli’de gayrimenkul yatırımı yapılır mı?

Yeni projeleri ile gayrimenkul yatırımcıların ilgisini çeken Denizli’de satılık konut fiyatları son bir ayda ne kadar arttı? Denizli satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Denizli konut piyasasına dair önemli bilgiler…

Denizli satılık daire fiyatları 155 bin 235 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Denizli satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.9 artış gösterdi. Denizli şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 70 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 26 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Denizli satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 155 bin 235 TL, maksimum 258 bin 700 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 206 bin 980 TL olarak gösteriliyor.

Denizli kiralık daire fiyatları

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Denizli kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için 494 TL ile 824 TL arasında değişiklik gösterirken, ortalama kira fiyatı 659 TL olarak belirtiliyor.

Pamukkale satılık daire fiyatları ne kadar?

Denizli’nin en kalabalık aynı zamanda turistik bir ilçesi olan Pamukkale, satılık konut fiyatı en çok artan bölgelerin başında geliyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, Pamukkale satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.65 artış gösterdi. Pamukkale ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 7 TL olurken, geri dönüş süresi 13 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Pamukkale ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 150 bin 561 TL ile 250 bin 900 TL arasında değişiyor. 







 
Son Eklenen Haberler