Aydın’da ticari araçlar otomobile dönüşüyor: Mazaka Otomobil Dönüşüm Merkezi Hizmete Başladı
13 Mart 2026, Cuma 22:47| Tweet | ||
|
||
Aydın’da ticari araçlar otomobile dönüşüyor: Mazaka Otomobil Dönüşüm Merkezi hizmete başladı
Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Otonomi Yeni Galericiler Sitesi’nde hizmet vermeye başlayan Mazaka Otomobil Dönüşüm Merkezi, ticari araçların otomobil ruhsatına dönüştürülmesini sağlayan sistemi Aydın’da ilk kez vatandaşlarla buluşturdu.
Özellikle Doblo, Fiorino ve Courier gibi araç sahipleri için sunulan hizmet sayesinde, araçlar kısa sürede otomobil statüsüne geçirilebiliyor.
Mazaka Aydın Şubesi işletme sahibi Alperen Şeker, yapılan işlemin oldukça kısa sürdüğünü belirterek, vatandaşlara büyük kolaylık sağladıklarını söyledi. Şeker, “Aydın’da Efeler Otonomi’de Mazaka Otomotiv olarak ticari Doblo, Fiorino ve Courier araçları otomobil ruhsatlı hale getiriyoruz. Buradaki işlem yaklaşık 30 dakika sürüyor. Sonrasında tadilat muayenesi ve noterde yeni ruhsat alımı yapılıyor. Bu işlemlerin tamamı ortalama 3 saat içinde tamamlanıyor. Hizmetimiz sadece Doblo, Fiorino ve Courier araçlar için geçerli ve araçların 5 yaşını doldurmuş olması gerekiyor” dedi.
"HEM ARAÇ DEĞERİ ARTIYOR HEM MASRAF DÜŞÜYOR"
Araç dönüşümünün birçok avantaj sağladığını ifade eden Şeker, “Araç dönüşümünde en büyük avantajlardan biri aracın değerinin artmasıdır. Modeline göre yaklaşık 100 ila 150 bin lira arasında değer artışı oluyor. Bunun dışında, ticari araçlar her yıl muayeneye girerken otomobile dönüşen araçlar 2 yılda bir muayeneye giriyor. Araç vergileri de yaklaşık yüzde 60 oranında düşüyor. Ayrıca hız limitleri de otomobil seviyesine çıkıyor. Ticari araçlarda hız limiti 90 kilometreyken, otomobil statüsünde bu limit 130 kilometreye kadar çıkabiliyor” diye konuştu.
ÇEVRE İLLERDEN YOĞUN TALEP
Aydın’da bu hizmeti veren tek firma olduklarını belirten Şeker, çevre illerden de yoğun talep aldıklarını söyledi. Şeker, “Aydın’da bu işi yapan tek firmayız. Çevre illerden de bize gelen vatandaşlarımız oluyor. Tepecik ASTİM Organize Sanayi Sitesi’nde, Otonomi Yeni Galericiler Sitesi içerisinde C Blokta hizmet veriyoruz. Haftanın 6 günü çalışıyoruz; Cumartesi günleri yarım gün hizmetimiz var. Sabah 09.00 ile akşam 18.00 arasında vatandaşlarımız doğrudan gelerek bilgi alabilirler” ifadelerini kullandı.
HİZMET ALMAK İÇİN ANTALYA’DAN GELDİ
Mazaka’nın sunduğu hizmetten yararlanmak için Antalya’dan Aydın’a gelen Özcan Bartan da dönüşüm işlemini tercih etme nedenini anlattı. Bartan, “Ben Antalya’dan geliyorum. Aydın’da bu şirketin adını duydum ve buraya geldim. Aracımı ticari araçtan otomobile çevirmek istiyorum. Ticari araç olduğu için her yıl muayeneye giriyordum, şimdi 2 yılda bir gireceğim. Aynı zamanda araç vergileri düşecek ve hız limitleri otomobil gibi olacak. Bu işlem için aracın 5 yılını doldurmuş olması gerekiyor, benim aracım da 5 yılını doldurduğu için bu haktan yararlanıyorum. Firma yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
Açılışa özel indirim kampanyası da başlattıklarını belirten Mazaka Aydın Şubesi yetkilileri, ticari aracını otomobile dönüştürmek isteyen vatandaşların kendilerine ulaşarak detaylı bilgi alabileceğini ifade etti.
HABER VİDEOLARI

Aydın’ın Efeler ilçesinde petshop işletmecisi Gökay Başar ile kedi

Pazarlarda domates fiyatları günden güne yükselirken, esnaf artışın

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Hacıhamzalar Mahallesi’nde

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin

Aydın Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Medinova Hastanesi’nde

Aydın'ın Çine ilçesinde uzun yıllara dayanan kasaplık tecrübesiyle

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında düzenlenen 61. yılın 2.

Kahve sektörünün son yıllarda hızla büyümesiyle birlikte

Sağlık alanında bilinçlendirmeye yönelik önemli konuların ele alındığı

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde 18 yıldır esnaflık yapan oto boya ustası Yakup

Aydın’ın Çine ilçesinde çocuklar ile ailelerin birlikte

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda baharın habercisi

Aydın Ticaret Odası’nda, kadınlara yönelik farkındalık ve dönüşüm

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı, havaların ısınmasıyla

Kahramanmaraş’ta yaşanan silahlı okul saldırısı, Türkiye genelinde eğitim

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında,

Aydın’da depreme dayanıksız olduğu için yıkılan huzurevinin yerine inşa

Kahramanmaraş’ta yaşanan elim olayın ardından uzmanlar, çocuk ve ergen

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ege Kariyer

Son yıllarda teknoloji evlerin vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle robot

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde 2005 yılından bu yana saatçilik yapan

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ege

Aydın’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 50 zam yapılmasına yönelik

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın merkezli geliştirilen yerli robot teknolojisi, hayvan beslemede verimi artırdı.

Aydın’da Özel Medinova Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde uzun yıllardır optik sektöründe hizmet

Aydın’da Polis Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan tanıtım alanı, vatandaşların

Aydın’da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında Efeler Kocagür

Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan

Efeler Belediye Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunda ilçeyi yakından ilgilendiren

Aydın’ın Efeler ilçesinde 25 yıldır berberlik yapan Kamil Cura, hijyenin

Aydın’ın Efeler ilçesinde 11 yıldır bıçakçılık yapan Hakkı








