Tam kapanmada yat ve tekne ilgisi
29 Nisan 2021, Perşembe 12:34Tweet | ||
![]() |
Koronavirüs tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine 17 günlük tam kapanmayla ilgili genelge göndermesinin ardından Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası ile Muğla'nın Marmaris ilçesinde yat ve teknelere olan ilgi yeniden arttı.
Bakanlığın yayımladığı genelgede, hafta içi- hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtildi. Ramazan Bayramı'nı da kapsayan tam kapanma ile turizmin önemli merkezlerinden Kuşadası'nda hareketlilik başladı. Bu süreyi evlerinde geçirmek istemeyenler, ilgilerini yeniden yat ve teknelere yöneltti.
Tam kapanma öncesi teknelere ilginin arttığı bir diğer yer ise Muğla'nın Marmaris ilçesi oldu. Marmaris ve turistik kırsal mahallerinde deniz tutkunları, koronavirüs tedbirleri kapsamında yat ve yelkenlilerinde izole yaşamını devam ettiriyor. Sahipleri yurt dışında olan teknelerin kaptan ve personeli ise 17 günlük kapanma öncesi rutin bakım ile temizlik işlerini yapıyor.
Tekne kaptanları, tam kapanma öncesi bir yandan da teknelerindeki eksikleri gidermek için hazırlıklara başladı. Tam kapanmayı denizde geçirmeyi planlayanlar, akaryakıt ile çeşitli gıda maddesi takviyelerini yaparken, marina ve limanlarda demirli olarak geçirecekler ise daha rahat hareket edebilecek. Teknedekiler, marinalardaki marketlerden kısıtlı sürede de olsa alışverişlerini yapabilecek.
'MARİNALAR GÜVENLİ ORTAM SUNUYOR'
Kuşadası'nda marina müdürü Hakan Tellioğlu, özellikle kısıtlamanın başlayacağı perşembeden itibaren yoğunluk beklediklerini belirterek, "Türkiye genelinde marinaların güvenli turizm sertifikası almasıyla birlikte yat ve tekne sahipleri uzun kısıtlama sürelerini apartman daireleri yerine denize yakın bir şekilde geçirmeyi tercih ediyorlar. Bu bağlamda Kuşadası'na da yat ve tekne sahipleri gelmeye başladı. Marinalar insanlara daha güvenli bir ortam sunuyor" dedi.
Kuşadası'nda yaşayan tekne sahibi emekli astsubay Mehmet Yıldız (58) ise "Havalar ısındı. Dolayısıyla 17 gün evde oturmamız mümkün değil. Kısıtlamada marinada demirleyen teknemde ailemle birlikte daha güzel vakit geçireceğimi düşünüyorum. Burada teknemin bakımıyla ilgili işlerle uğraşacağım" diye konuştu.
'TEKNEDE OLMAYI TERCİH EDERİM'
Yaklaşık 30 yıldır Kuşadası'nda yaşadığını belirten Ercüment Atay (65) da "Daha önceki sokağa çıkma kısıtlamalarında ailece evde kaldığımız için çok sıkıldık. Evde olmaktansa teknede olmayı tercih ederim. Ramazan Bayramı'nı da teknemizde geçireceğiz" dedi.
23 metrelik ahşap yat sahibi Ahmet Çetin, tam kapanma öncesi günlük ihtiyaçlarını karşıladığını belirtip, "17 gün teknede kalacağım. Bu sürede teknemin gerekli bakım ve temizliğini yapacağım. Balık tutup dinleneceğim" diye konuştu.
30 metrelik gulet tekne sahibi Ethem Erden, "Turist olmayınca artık teknemiz evimiz gibi oldu. 1 yıldır izole yaşamımız devam ediyor. Tam kapanma öncesi hazırlık yapıyoruz. İhtiyaçlarımı karşıladım ve sürdürdüğümüz izole yaşamı tam kapanma ile devam ettireceğiz" dedi.
Tur teknesi sahibi Dursun Kalıpçı da "Turizm sezonunun ne zaman açılacağı belli değil. Pandemi döneminde teknede yaşıyorum. Eve gitsem tekneye bakacak kimse yok. Tam kapanma boyunca da teknede kalmaya devam edeceğim. Teknemin bakım ve temizliğini yaparak vakit geçiriyorum" diye konuştu. (DHA)

14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde Aday adaylıklarında başvuru

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan raporda, “Aydın diri fay

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgedeki yetiştiricilere, bir

Hatay'da iki aile, deprem felaketinden 261 saat sonra evlatlarına kavuşmanın sevincini

Sivas Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Kahramanmaraş

Koçarlı Belediyesi tarafından altyapı çalışması biten cadde ve sokaklarda

Hatay'da depremde enkaz altından sağ çıkarıldıktan sonra arama-kurtarma

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde devrilen toprak yüklü kamyonun

Aydın’ın Söke İlçesi’nde ‘Kamu kurum ve kuruluşlardan

7. Anadolu Medya Ödülleri'nde Yetenekler kategorisinde ödüle

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel öğretim kurumları zamlarına ilişkin,

Devlet memurları, sözleşmeliler ve emeklilerin gözü, yarın açıklanacak

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ve

Aydın'ın Söke ilçesinde, bir fabrika inşaatında vinç bomunun

Aydın'ın Buharkent ilçesinde tarlada çalışırken ayağını çapa

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı

Koçarlı’nın yeni kurulan iki futbol kulübü dostluk maçında

İzmir'in Kınık ilçesinde, mutfakta süt ısıtırken elbisesi tutuşan

İzmir'in Karabağlar ilçesinde aydınlatma direğine çarpan kamyonetin

Geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil

İzmir'de 2023 yılının ilk bebeği dünyaya gözlerini açtı. Özel

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu

75 Yataklı Çine Devlet Hastanesi’nin inşaat alanında incelemelerde bulunan

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçe tarımını desteklemeye

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Çine’de

Kütahya'da, aracında çalıntı malzemeler bulunan şüpheli gözaltına

Aydın Efeler ilçesi Ovaeymir Mahallesi 1327 Sokak’ta yaşayan vatandaşlar,

Aydın’ın Efeler İlçesinde 1998 yılından bu yana hizmet vermekte olan

Aydın'ın Nazilli İlçe Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci tvDEN ekranlarında

Aydın'ın Karacasu ilçesinde otomobille traktörün çarpışması

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Nazilli'de yapımı tamamlanan

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin (AYD) 7. Anadolu Medya Ödülleri açıklandı.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği yeni asgari ücret için