SON DAKİKA

Genç Mucit: Ben bunları süs olarak yapıyorum

1 Ocak 2021, Cuma 14:33

     


tvDEN ekranlarında yayınlanan Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu’nun konuğu, Genç Mucit Sezgin Yüksektepe oldu. Maket oyuncak yapımına çizimle başladığını aktaran Yüksektepe, “Önce çizimlerle başladım, sonra çizimlerimi makete döktüm. Zaten arabaları çok seviyorum, arabalarla ilgim çok fazla. Ben bunları süs olarak yapıyorum. Şimdiye kadar 7-8 tane maket araba yaptım” dedi.

“SEZGİN YÜKSEKTEPE KİMDİR?”

Yüksektepe, “11 yaşındayım, İstanbul Beylikdüzü’nde yaşıyorum. Beylikdüzü Ortaokulunda okuyorum. Altıncı sınıfta gidiyorum. İlk başta araba sevgime resimler yaparak başladım. Resimlerle başlayınca bunları maket olarak düşündüm ve maket olarak yapmaya başladım. Böyle bir sürü de araba yaptım. Arabalarımı mukavva ile yapıyorum. Filmlerden esinlenerek araba modelleri yaptım” dedi.

“ÇİZİMLE BAŞLADIM, ŞİMDİ MAKET YAPIYORUM”

Araba merakının nasıl başladığını anlatan Yüksektepe, “Önce çizimlerle başladım, sonra çizimlerimi makete döktüm. Ben zaten arabaları çok seviyorum, arabalarla ilgim çok fazla. Ben bunları süs olarak yapıyorum. Şimdiye kadar 7-8 tane maket araba yaptım. Arabalarımı yaparken yapamadığım noktalarda babamdan yardım aldım. Genel olarak arabalarımı kendim yaptım. Ailemde bu işi çok seven yok. Babam arabalarla ilgileniyor, birazcık ilgisi var biraz o yöne doğru. Bende arabaları seviyorum, böyle bir ilgim var. Bisikletime su damacanasının pompasıyla korna yaptım, bunun gibi başka çalışmalarımda var. Anneme bir tane mikrofon yaptım. Kulaklığın çalışmayan mikrofon kısmını keserek kablolarını da monte ettim ve ince çubukların arasından geçirdim ve güzel bir mikrofon oldu. Resim öğretmenim beni resim gruplarına katmak istemişti ama pandemiden dolayı okullara ara verildi, bundan dolayı maalesef gidemiyorum. Mühendis olmak gibi bir hayalim yok ama ileride bunu tahtadan oyma olarak yapmayı düşünüyorum. İlerleyen yıllarda da kendi arabamı yapmak isterim. Babam daha çok şey yapabilmem için beni kurslara da vermeyi düşünüyor. Ailem bu konuda beni her zaman destekliyor. Kendimi geliştirerek daha güzel şeyler yapmak istiyorum, el yeteneğimde böylelikle artmış olur ve güzel olur benim içinde. Eğitimimi de engellemiyor. Çünkü ilk başta eğitimim, sonra bu yaptığım işler geliyor. Derslerimden artan zamanımda bunları yapıyorum. Çok fazla telefonla muhatap olmuyorum. Yaşıtlarımda kendilerine böyle meşgaleler edinsinler. Hem zamanda geçer hem de yaptıkları güzel şeyler ortaya çıkabilir. Yeteneklerini geliştirmiş olurlar” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler