SON DAKİKA

"İncir Dede olmaya hazırım"

1 Haziran 2020, Pazartesi 15:40

     


Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayıp sunduğu 'Baş Başa' programına konuk olan Emekli Öğretmen Hasan Tuna, "Sağlığın sırrı incir çekirdeğinde saklı. İncirin faydalarını anlatmak için bir yola çıktım. Bu yolda 'İncir Dede' olmaya hazırım" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncir çekirdeğinden yağ, sabun, krem, kahve ve daha birçok ürün yapan Emekli Öğretmen Hasan Tuna, 'Baş Başa' programında Gazeteci Emin Aydın'ın konuğu oldu. İncirin hazine olduğunu dile getiren Tuna, "Aydın incirini tanıtmak üzere 'İncir Dede' olmaya talibim. Aydın'da üretilen dünyanın en güzel ve şifalı incirini tanıtmak insanlara anlatmak için ben bu yola çıktım" dedi.

"SIR İNCİRİN İÇİNDEKİ ÇEKİRDEKTE SAKLI"

İncirin faydalarının saymakla bitmeyeceğini dile getiren Tuna, "İncir, bir hazine. İncirin kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Tin suresinde üzerine yemin edilen meyve olduğu yazıyor. Bütün sır incirin içindeki çekirdekte saklı. İnsanın sağlıklı bir şekilde yaşabilmesi, uzun ömürlü olabilmesi, üstün zeka ve hafızaya sahip olabilmesi, güçlü bir bağışıklık sistemiyle hastalıklara karşı direncinin olması için incirin içindeki çekirdeğin yağı hiç kimsenin tahmin bile edemeyeceği üstünlükle muazzam bir hazine" diye konuştu.

İncirin faydaları konusunda toplumu bilgilendirmek için çalıştığını ifade eden Tuna, "İncirin faydalarını herkes bilsin diye çalışmalar yürütüyorum. Bu yolda 'İncir Dede' olmaya hazırım. Ayrıca tüm Aydınlıları incir dede, incir nine olmaya ve incirimizin şifa kaynaklarını tüm insanlığa anlatmaya davet ediyorum" dedi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler