El emeği ürünleri ile ev ekonomisine katkı sağlıyor

1 Haziran 2024, Cumartesi 12:30

     


Aydın’ın İncirliova ilçesi sandıklı Mahallesi’nde hizmet veren börek dünyası işetme sahibi Gülşen Acar, birbirinden lezzetli ürünleri ile müşterilerini bekliyor.

İncirliova’nın Sandıklı Mahallesi’nde yaklaşık 1 yıldır el emeği ürünlerini satan Gülşen Acar, ev ekonomisine katkı sağlayarak kadın girişimcilere de örnek oluyor.

“İŞ YERİMİZDE ANALI KIZLI ÇALIŞIYORUZ”

Yıllarca farklı işlerde çalışan, bir an da aldığı kararla bu işe başladığını aktaran Acar, annesi ve kızı ile birlikte müşterilerine hizmet veriyor. Analı kızlı çalıştıklarını söylen acar, “Evimin karşısında açmış olduğum iş yerinde gözleme, ekmek, börek yapıyoruz. Annem ve kızımla beraber çalışıyorum. Bu is sayesinde ekmeğimi çıkarıyorum kadın girişimci olarak. Bu işi bir anda net bir kararla başladım, çıktığım bu yolda Allah yüzümü kara çıkarmadı. İş yerimizde otlu, ıspanaklı, peynirli, patatesli, otlu peynirli böreklerimiz, bazlamamız, bazlamalı tostumuz, tepsi böreğimiz, tahinli katmerimiz ve katmer çeşitlerimiz var. Kışın sabah beş ile akşam yedi, yazın sabah altı akşam sekiz saatleri arasında hizmet veriyoruz. İncirliova‘ya geldikten sonra yerimizin bulunması çok kolay” dedi.

“ZOR YANI ÇOK AMA EL EMEĞİ ÜRÜNLERİMİ SATMAK MUTLU EDİYOR”

İşinin zor yanları olduğunu anacak ev ekonomisine katkı sunduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Acar, “Bu işle hiç dinlenmek yok. Sürekli yeni hazırlık isteyen bir iş, işin sürekli devamı olduğu için sürekli hazır olmak zorundayız. En güzel yanı ise bütün ürünlerin el emeği ürün olması, annem ve kızımla beraber dışarıya gitmeden burada ekmeğimi kazanıyor olmam. Burada kendi yaptığım ürünlerle ev ekonomisine de katkı sağlıyoruz. Buradan bütün kadınlara da sesleniyorum her kadın ayağının üstünde durabilmeli. Belki çok yoruluyorum ama ekonomik olarak çoluğuma çocuğuma çok faydam olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR YILDIR KIZIMLA BİRLİKTE BU İŞLERİ YAPIYORUZ”

Bir yıldır kızı ile birlikte çalıştığını söyleyen Duran Köseoğlu, “Kızımla birlikte börek yapıyoruz. Ben börekleri pişiriyorum, yeri geldiğinde dışarıya servis yapıyorum müşterilerimize, içeride otu doğuruyorum, kızıma destek amaçlı çalışıyorum. Bir yıldır kızımla birlikte bu işleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZ AİLELERİNE HER ZMAN YARDIMCI OLMALI”

Üniversite mezunu olmasına rağmen annesine yardım ederek ev ekonomisine katkı sağlayan sultan Acar, bütün üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Sultan Acar, “Ben üniversite mezunu bir gencim, daha yeni mezun oldum din kültürü ve ahlak bilgisi bölümü okudum, atanmayı bekliyorum. Ama bu süreçte boş durmak yerine annemle birlikte çalışarak ona destek oluyorum. Buradan bütün gençlere hiçbir zaman ailelerini bırakmamaları gerektiğini söylemek istiyorum. ‘Ben üniversite mezunu oldum kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum’ diyerek ailelerine sırtlarını dönmesinler, onlara her zaman yardımcı olsunlar. Gençlerimizin bu şekildeki yaklaşımıyla dünyamızın daha da değişeceğini düşünüyorum” dedi.

“HER ZAMAN GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZIN DESTEKÇİSİYİZ”

Mahalle halkından bir kadının bu derece başarılı işe imza atmasını ve kadın girişimci olarak diğer herkese örnek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Sandıklı Mahalle muhtarı Fazlı Kurşunlu, “Mahallemizde Aydın, İzmir, Acarlar yolu üzerinde Vatan caddesi üzerinde bulunan Gülşen Acar hanımın kendi işini kurması el emeği, göz nuru ürünlerini satması bizim için çok güzel. Tamamen doğal börekleri ile Anadolu lisesinde okuyan öğrencilerimiz, yolu kullanan pazarcılarımız gelip burada karınlarını doyurur ve Gülşen hanıma ekonomik olarak da katkı sağlıyor. Gülşen hanımın yaptığı ürünleri gönül rahatlığı ile yiyoruz . Mahallemizde bu tür girişimci kadınların olması bizleri de çok mutlu ediyor, her zaman girişimci kadınlarımızın destekçisiyiz” şeklinde konuştu. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler