Haritaya bakan Bodrum’a gidiyor
2 Ekim 2020, Cuma 10:00Tweet | ||
![]() |
Turizmin en önemli merkezlerinden biri olan Bodrum’da denetimler son hız devam ediyor. Hayat eve sığar uygulamasından Korona virüs (Covid-19) haritasına bakanlar ise Bodrum’a geliyor.
Bodrum’da her gün Korona virüs (Covid-19) salgınına karşı denetimler hız kesmeden devam ediyor. Bir taraftan Bodrum Kaymakamlığı ve kolluk kuvvetleri diğer taraftan ise Bodrum Belediyesiyle zabıta ekipleri maske, mesafe ve hijyen denetimleri yapıyor.
Ortakent’te maske, mesafe ve hijyen konusundan denetim yapan ekiplere Bodrum Kaymakamı Bekir, Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras katıldı. Esnafı teker teker ziyaret ederek maske, mesafe ve hijyen konusundan uyarılarda bulunan Kaymakam Yılmaz esnafın hassasiyetini taktir etti. Tüm dükkanlarda el dezenfekte losyonları, esnafta maske, kafelerde mesafeyi gören Kaymakam Yılmaz esnafı hem takdir etti hem de uyarılarda bulundu. Başkan Aras Ortakent esnafının kurallara uymayan kimsenin olmaması karşısından esnafa teşekkürlerini sundu.
Bodrum’da ’Hayat Eve Sığar Uygulaması’nda bulunan korona virüs haritasında riskli alan olarak görülen kırmızı alan olmadığı, orta riskli sarı alanın ise çok az olduğu, bazı bölgelerde de sadece düşük risk alan mavi renk olduğu ve Türkiye’deki kedini koruyan sayılı bölgelerden biri olduğu öğrenildi.
Denetim sonrasından kısa bir açıklama yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Bodrum bir çok bölgeden çok çok iyi durumda. Ama bu durum bir anda değişebilir. O yüzden maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat etmemiz gerekiyor. Öyle bir salgın ki bir anlık rahatlama sonucundan tüm ilçeyi bir anda kaplayabilir. Biz bugün Ortaket mahallemizde denetim yaptık. Esnafımızı ziyaret ettik, herkes kurallara uyun bir şekilde davranıyor. Denetimlerimiz hiç durmadan bu salgın bitene kadar devam edecek. Bu salgın karşısından esnek davranamayız. O yüzden tüm vatandaşlarımız kurallara uyması karşısından uyarılarda bulunuyoruz” dedi.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Belediyeye artık HES kodu ile giriş yapılacağını belirterek, “Bodrum Belediyesi olarak kurumlarımızda önlemleri en üst düzeye çıkardık. Artık tüm personelimiz, vatandaşlarımzı Bodrum Belediyesine HES kodu ile giriş yapmak zorunda. Belediyemizin girişinden tüm dezenfekte işlemleri yapılıyor. Denetimlerimiz tüm Bodrum yarım adasından devam ediyor. İşletmeler kurallara çok iyi bir şekilde riayet ediyor. Vatandaşlarımız da maske ve mesafe kurallarına uyuyor. Ama bu salgın bitene kadar denetimler her gün devam edecek” ifadelerini kullandı (İHA)

Çeyiz kültürü, Anadolu’nun en köklü geleneklerinden

Aydın’ın en işlek noktalarından biri olan Adnan Menderes Bulvarı’nda yol

Selime Aydemir ve Ukraynalı Victoria Sağdıç'ın sunduğu eğlence dolu program

TVDEN ekibi olarak Aydın’da yaşayan vatandaşlara kentte yaşamın avantaj mı yoksa

tvDEN ekibi olarak Aydın'da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, toplumsal değerlerin

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Eğrikavak Mahallesi’nde incir üreticisi

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Bıyıklı Mahallesi’nde, geçmişin

Aydın’ın 1. Sanayi Sitesi'nde yarım asırdır jiplerle ilgilenen İhsan Akdeniz,

Aydın’da ikinci el otomobil piyasası, son faiz indirimine rağmen hâlâ

Aydın'daki ulaşım imkanlarının yeterliliği, son zamanlarda vatandaşların sıkça

Aydın Efeler’de kurulan pazarda meyve ve sebze fiyatları son dönemde ciddi

Aydın’da ikinci sanayi bölgesinde hizmet veren Kavak’s Oto Bakım

Çerçioğlu’nun ilk oturuma katılmaması ve mecliste yaşanan gerginlik

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş, ilçedeki bamya üreticilerinin

Aydın Yıldızspor Teknik Direktörü Samet Albayrak, kulübün yeni

Aydın’ın İncirliova ilçesinde hizmet veren Nova Mobilya, uygun fiyatlı,

Kardeşköy Spor, 2000 yılından bu yana başkanlığını yürüten Hüseyin

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Ramazanpaşa Sarraflar Çarşısı’nda

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş, yaklaşan pamuk hasadı öncesinde

Aydın’ın merkezi noktalarından Sevgi Yolu’nda faaliyet gösteren Sevgi

Hazır giyimin yükselişiyle yok olmaya yüz tutan manifatura kültürü,

Aydın İsabet Okulları, 2025–2026 eğitim öğretim dönemine yeni bir

Bir zamanlar kapı önlerinde çay eşliğinde edilen sohbetler, çocukların

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Eğrikavak Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’da eğitim ve toplumsal dayanışmayı bir arada yürüten Aydın İsabet

Bakan Tekin’in zorunlu eğitim süresinin kısaltılmasına yönelik açıklamaları

Aydın’ın eğitimde öncü kurumlarından Aydın Bil Koleji, 2025-2026 eğitim

Aydın sokaklarında mikrofonumuzu “Bir erkeği en iyi kim tanır, annesi mi yoksa

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3, Nazilli’de 2 şubesi bulunan Güldeste

Selime Aydemir ve Ukraynalı Victoria Sağdıç'ın sunduğu eğlence dolu program

Aydın’ın Çine ilçesinde yaşayan Cihan Akkurt, Aydın’ın düşman

Aydın’da vatandaşlara sosyal hayatta kendilerini ne kadar güvenli hissettikleri

35 yıllık deneyimiyle Türkiye’nin en büyük mobilya üretim

2025-2026 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala, üniversite öğrencilerinin

SD İşitme Cihazları Kurucusu Sedanur Koç Kayhan, kulak sağlığı konusunda toplumda

CHP'den istifa edip 14 Ağustos'ta AK Parti'ye katılan Aydın Büyükşehir

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda, okullarda serbest kıyafet

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden emekli bürokrat İbrahim Gürdal,