SON DAKİKA

“Aydın’da uyuşturucu kullanımı 8 yaşa kadar düştü”

4 Şubat 2021, Perşembe 12:15

     


tvDEN’de katıldığı programda çarpıcı iddialarda bulunan Gazeteci Mehmet Ali Cintosun, “Madde kullanımı Aydın’da sekiz yaşa kadar düştü. Sekiz yaşını gördüm, şahit oldum. Bunlarla ilgili emniyet ve jandarma illaki çalışmalar yapıyordur ama uyuşturucunun caydırıcı olması konusunda kanunların da düzenlenmesi gerekiyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

tvDEN ekranlarında her Çarşamba akşamı izleyicisiyle buluşan, moderatörlüğünü Gazeteci Mehmet Aydın’ın yaptığı Ege Masası programına, Nazilli Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Ali Cintosun, Aydın Yeni Haber Genel Yayın Yönetmeni Veysel Karahan, Haber Tire Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Çelik ve Fethiye Ege Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Bölük katılıyor. Ege Masası programında, Ege Bölgesi’nde kullanımı artan uyuşturucu madde konusu değerlendirildi. Aydın'da madde kullanım yaşının 8 yaşa kadar düştüğü gerçeği ele alındı.

MANİSA'DAKİ DÖRT GENCİ ÖLÜME GÖTÜREN NEDEN UYUŞTURUCU MU?

Geçtiğimiz günlerde Manisa Ahmetli’de dört gencin ölü olarak bulunması olayına ilişkin konuşan Gazeteci Veysel Karahan, “Bu gençler uyuşturucu alıyor, bu uyuşturucunun etkisiyle olmuş bir olay. Sosyal medyadaki videolarda sakıncalı olabilir ama uyuşturucu olmasa bu çocuklar psikolojik buhrana girip bu hareketi yapıp birinin kafa çıkartma videosu izleyip yanlışlıkla boyun kırmayacaktı. Yani uyuşturucudan kaynaklanıyor bunlar. Benim anladığım kadarıyla bu gençler bu maddeyi ilk kez kullanmışlar. İlk defa kullanmasalar bu etkiyi yaratmazdı onlarda. Bu maddeyi nereden temin ettiler, Manisa Emniyeti ve Manisa Jandarması'nın bu konuyu iyi araştırması lazım. Bu maddeyi bu gençlere kim sattı, kim verdi? Bu özellikle irdelenmesi gereken bir konu. Hem jandarmanın, hem kolluğun, hem savcılığın, hem de ailelerin bu konu üzerinde durması gerekiyor” dedi.

“MADDE KULLANIMI AYDIN’DA SEKİZ YAŞA KADAR DÜŞTÜ”

Uyuşturucu madde kullanımının Aydın özelinde sekiz yaşa kadar düştüğünü söyleyen Gazeteci Cintosun, “Madde kullanımı Aydın’da sekiz yaşa kadar düştü. Sekiz yaşında kullananı gördüm, şahit oldum. Aydın’da bu kadar çok artmışken bölgemiz açısından, bariz gözle görülür noktalar var. Bunlarla ilgili emniyet ve jandarma illaki çalışmalar yapıyordur ama uyuşturucunun caydırıcı olması konusunda kanunların da düzenlenmesi gerekiyor. Polis yakalıyor, savcılık serbest bırakıyor. Bölgemiz gerçekten uyuşturucunun ağı içerisine girdi. Cebinde para yok uyuşturucu almaya, hırsızlık yapmaya başlıyor. Yoldan geçen insanlara bıçak çekerek gaspa yöneliyorlar, yani o kadar illet bir şey. Bir an önce bu durumun çözüme kavuşturulması gerekir. Yıllardır bunu söylüyoruz, bu duruma karşı mücadele ediyoruz. Emniyetle, Jandarmayla sürekli olarak bilgi alışverişinde bulunuyorum şahsen. Benim bir sözüm var, ‘uyuşturucuyla mücadele vatana hizmettir’. Okullarımızın içine girdi, hatta ilkokulların içine kadar girdi. Bazı öğretmenler, doktorlar var uyuşturucu kullanıyor. Bizim toplum olarak buna karşı savaşmamız lazım” açıklamasında bulundu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler