SON DAKİKA

“Mobil araç hizmetiyle Türkiye’de ilk ve tekiz”

5 Kasım 2022, Cumartesi 18:15

     


Aydın'da hizmet veren Gazim Medikal Genel Müdürü Ufuk Beyret, uyku apnesinin önemine vurgu yaparak, "Uyku apnesi gece uykuda kişinin tıkanması anlamına gelir. Devlet hastanelerimizde tedavi hizmeti veren uyku merkezlerimiz vardı. Pandemi ile birlikte uyku merkezleri kapanmak zorunda kaldı" dedi.

Aydın'ın ilk mobil teknik aracına sahip olan Gazim Medikal İşletme Sahibi Merve Gaziaygüneş ve Gazim Medikal Genel Müdürü Ufuk Beyret, tvDEN ekranlarında Selime Aydemir'in sunuculuğunu yaptığı Uzmanına Sor programının konuğu oldu.

Beyret, uyku apnesi ve uyku apnesi cihazının kullanımı hakkında şu ifadeleri kullandı: "Uyku apnesi gece uykuda kişinin tıkanması anlamına gelir. Özellikle eşler horlama şikayeti ile başvuru yapıyorlar. Uyku apnesinin horlama, gündüz aşırı uykululuk, yorgun uyanma gibi belirtileri vardır. Bununla ilgili laboratuvar ve uyku merkezleri hizmet vermekte. Büyük devlet hastanelerimizde uyku merkezlerimiz vardı. Pandemi ile birlikte uyku merkezleri kapanmak zorunda kaldı. Şu anda sadece Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ve bazı özel kliniklerde bulunmakta. Bu konuda hastalarımız Gazim Medikal olarak cihazı bizden temin ettikleri süre zarfında bazı gün ve dönemlerde cihazın içerisinde bulunan kullanım durumlarını bizlerden ücretsiz olarak alabilmekte. Bu cihazı alacak hastalarımız ses konusuna dikkat etmelidir. Kendi yüzüne uygun maske almalarında her zaman fayda vardır. Maske, silikon yapıda olup yüze sürekli temas etmektedir. İyi bir maske seçilmezse bu cilt kızarıklığına, cilt yaralarına kadar devam eden olumsuz sonuçlara kadar gidebilir. Uyku hali ne zamansa o zaman kullanılması tavsiye edilir”

"TÜRKİYE'DE İLK MOBİL TEKNİK ARACA SAHİBİZ"

İlerleyen yıllarda Gazim Medikal olarak farklı projelerle hizmet vereceklerini belirten Beyter, Sağlık Kuruluşlarından da olumlu sonuç aldıkları mobil servis aracı hakkında şu ifadeleri kullandı: " Mevcut teknik servisimizle TSE onaylı 2013'te hizmete başladık. Uyku aknesi cihazları ve uyku solunum cihazları ile yıllar geçtikçe hastalarımıza mobil teknik servis aracımızı ülkemizde ilk olarak devreye soktuk. Kendi elektriğini üreten, enerji ihtiyacı olmayan bir araç sağladık. Hastalarımız bize ulaşmadan biz hastalarımıza daha kolay ulaşabiliyoruz. Evde yatalak konumda olan hastalarımız ve 24 saat solunum cihazına bağlı hastalarımız bizlere ulaşmada sorunlar yaşayabiliyor. Hastalarımızın evlerine kadar giderek ihtiyaçlarını, cihazların bakımlarını sağlıyoruz. Sadece bir araç değil bu, aracın içerisini dizayn ettik. Cihaz arızaları içinde tamamiyle yapılabilir konumda. Mobil aracımızdan olumlu sonuçlar aldık. Sadece hastalarımızdan değil Sağlık Kuruluşlarından da olumlu sonuçlar aldık.  Bizler hastane sürecini engellemiş olduk. Hasta solunum cihazını kullanamadığı zaman hastaya ücretsiz solunum cihazı desteği vererek tedavisini yarım bırakmadan devam ediyoruz. Solunum cihazları koah, solunum yetmezliği, als, sma ve buna benzer durumlarda hastalara reçete edilen cihazlardır.  Oksijen üreten oksijen konsantratörleri, havayolunu açan bipap cihazları, üstü açık olan ventilatör cihazları gibi cihazlar hastalarımıza reçete edilmektedir. Bu cihazlar temin edildikten sonra hastalara 7/24 hizmet veriyoruz. Bazı cihazları dilleri farklı olabiliyor. Hastalarımız bunu anlayamadıklarında gece ya da haftasonu dahil günün her saatinde bizi arayabiliyorlar. Gerekirse cihazlara yerinde müdahale yaparak, ücretsiz cihaz vererek hastalarımıza bunu sağlıyoruz. Gazim medikali diğer firmalardan ayıran en önemli özellik distribütörden ve üreticiden direkt ana bayii olma konumundadır. Hastalarımıza hem para konusunda yardımcı oluyor hem güvenli hizmet veriyoruz"

Medikal sektörünün Sağlık Yönetmeliği ile denetlendiğini, 15 mayıs 2014 tarihinden itibaren yürürlülüğe giren tıbbi cihaz satış reklam yönetmeliği ile birlikte satış gösteren yerlerin belgelendirilmek zorunda kaldığını ifade eden Gazim Medikal İşletme Sahibi Merve Gaziaygüneş, Medikal sektöründe uzmanlaştıkları alanın uyku, solunum ve teknik servis kurulumu olduğunu belirterek satmakta oldukları cihazların dünya markalarına ait cihazlar olduğunu vurguladı.

“CİHAZLARI SATMAKLA KALMAYIP KİRALIYORUZ”

Pandemi sürecinde medikal ürünlerin internet üzerinden satın alınmasını değerlendiren Beyret, solunum cihazlarına talebin dönemsel olarak arttığını, kısa dönemli solunum cihazına ihtiyaç duyulmasından kaynaklı kiralama yöntemi ile cihaz satışı yaptıklarını vurgulayarak internet üzerindeki satışı şu ifadelerle değerlendirdi: "Kovid döneminde hiçbir zaman bizim medikalimiz kapanmadı. Hastalarımıza bir eczane, bir sağlık kuruluşu gibi her an destek sağladık. Hayati risk taşıyan cihazlarla ilgili alımlarda internet geri planda kaldı. İnsanlar biraz daha güvene dayalı alışveriş yapmak istiyor. Karşılarında bir muhatap görmek istiyorlar. 10 yıldır büyümemizin sebebi hastalarımız ile iletişim halinde olmamızdır. internette cihaz haricinde alınan malzemelerin  son kullanma tarihinde sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Ürünlerin bazıları yurtdışından Türkiye'ye kayıtlı olmadan geliyor. Bu cihazlardan satın alındığında herhangi bir sorunda muhattabı bulunamıyor. Tıbbi malzeme satış yönetmeliğinin bazı noktalarında internet üzerinden veya uygulamalı olarak yapılması gereken malzemelerin satışı yasaktır"

MEDİKAL MALZEME ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Gazim Medikal'de geniş bir ürün çeşitliliği olduğunu vurgulayan İşletme Sahibi Merve Gaziaygüneş, hastaların tıbbi malzeme satın alırken SGK konusunda bilinçsiz olduklarını vurgulayarak düşüncelerini, "Tıbbi malzemeler diye adlandırdığımız ürünler bu sektörün olmazsa olmazlarıdır. Hasta alt bezi, tansiyon aletleri, yara bakım ürünleri, varis çorapları, ortopedik ürünler, hasta karyolaları, tekerlekli sandalyeler gibi bir çok ürünümüz mevcut. Medikal ürünler on binlerce çeşitle geniş bir yelpazeye sahip. Gazi Medikal'i yenilikçi, teknolojiyi takip eden, her daim bir fazlasını hedefleyen, hastalarına faydalı olmayı kendine ilke edinen, Türkiye'de ilklerin medikali tıbbi cihaz satış merkezi diyebiliriz. Sağlık problemleri doğrudan bize etki ettiği için önem taşımaktadır. Hasta malzeme temini yaparken ilk göz önünde bulundurması gereken şey SGK onaylı bir firmayı tercih etmelidir. Ürünlerin belirli bir miktarı SGK tarafından karşılanmış oluyor. Hastalarımızın çoğu bu yönde bilinçsiz. Asıl önemli nokta ürün temin ederken son kullanım tarihine bakılmalıdır. Alınan ürünün fişi kesilmelidir. Kalitesi az olan ve kullanımı zor olan ürünlerin bozulması durumunda hastanın seyrini olumsuz etkilemektedir. Bu durumda sağlık ekipmanı sağlayan kurumunda prestijini zedeleniyor. Gazi Medikal olarak ne söylüyorsak her şeyin arkasındayız. Doğruluk, dürüstlük ve açıklık önemli. Medikalimize gelenlere müşteri bile demiyoruz. Onlar bizim hastalarımız. Bize ihtiyaçları var ki bize geliyorlar. Biz bu işin ucundan kenarından tutarak başlamadık. Bu işi yapıyoruz ve geliştirerek devam edeceğiz” diye ifade etti. (ORKİDE ÜLKER) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler