Kardeşköy'de bir ilki gerçekleştirdiler

6 Haziran 2024, Perşembe 15:03

     


Aydın’ın Efeler İlçesi Kardeşköy Mahallesi esnafları ve vatandaşlar, Mahalle Muhtarı Yusuf Alvan’ın da destekleri ile 1. Kaynaşma ve Keşkek hayrı etkinliği gerçekleştirdi.

Kardeşköy İlkokulu önünde gerçekleşen 1. Keşkek ve Pilav Hayrı etkinliğine, Efeler Belediyesi Başkan Yardımcıları, diğer mahallelerin muhtarları başta olmak üzere yüzlerce vatandaş katıldı.

Kardeşköy Mahallesi esnaflarının ve vatandaşların katkısıyla yapılan hayır etkinliğinde keşkek başta olmak üzere pilav ve tatlı ikram edildi. Mahalle esnaflarından ve etkinliğe öncülük edenlerden Özkan Kacar, “Bu kaynaşma amaçlı düzenlediğimiz bir etkinlik. Nasip olursa artık bundan sonra her yıl yapmayı düşünüyoruz. Mahallemiz için hayırlı olur inşallah” dedi.

Kendisinin aslen Kardeşköylü olduğunu ve merkez Efeler'de oturduğunu belirten Nail Kaplı, “Bugün köyümdeki bu etkinlik için geldim ama böyle bir etkinlik başlatıp Yörük şenliği havası başlatan esnaflarımıza ve muhtarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarımıza da bu nedenle 8 köşe kasket ve poşuyu hediye etmek istedim” sözlerinin ardından Mahalle Muhtarı Yusuf Alvan’a kasket ve poşu taktı.

Mahalle Muhtarı Yusuf Alvan da, “Bunu geleneksel hale getireceğimize inanıyorum. Bu yıl ilkini yaptık, kısmet olursa seneye devamı gelecek. Daha etkin ve daha kuvvetli olacağına inanıyorum. Şuan bu etkinliğimizde bin 500 ile bin 800 arasında bir misafirimizi konuk ettik. Etkinliğimize başta belediye başkan yardımcılarımız olmak üzere muhtar arkadaşlarımız ve dışarıdan çok sayıda davetinizde teşrif etti, onlara da teşekkür ediyorum ve ayaklarına sağlık. Bu etkinliğe büyük destek veren başta mahalle esnafımız ve halkımıza da teşekkürü bir boş biliyorum” ifadelerini kullandı.


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler