SON DAKİKA

"15 senedir Aydın'ı yönetiyor, hangi sorunu çözmüş?

8 Mart 2024, Cuma 07:05

     


Aydın'ın Efeler ilçesinde sokak röportajı yapan tvDEN ekibine röportaj veren Ali Dağ, 'Aydın'ın en öncelikli ihtiyacı nedir?' sorusuna "Öncelikle altyapı sorunu çözülmeli, su faturalarına düzenleme gelmeli" cevabını verdi.

 

"SU FATURALARINA DÜNYANIN PARASINI ÖDÜYORUZ"

Su faturasından dert yanan Dağ, "Aydın’ın en öncelikli ihtiyacı birincisi altyapı sorunu çözülmesi gerek. ikincisi su faturalarına düzenleme gelmesi gerek şu anda dünyanın parasını ödüyoruz. Atık su bedeli 66 TL. Katı atık bedeli 44,95 TL. Bedeli 132 TL. Şimdi Aydın gibi bir şehirde bu kadar Yüksük yüksek bir fatura ödemeye Aydın halkı mecbur mu? Bunların hepsi katı atık bedeli, atık su bedeli, atık su bertaraf bedeli, bunların hepsi ÇTV vergisi içerisinde yer alan şeyler. ÇTV’de ayrıyeten alınıyor. Ama Aydın Büyükşehir Belediyesi bunları sanki ayrı gidermiş gibi bizden ayriyeten alıyor. Ve bunların hepsinden KDV alıyor. Bizim Aydın halkımız koyun gibi buna tek bir kişi bile tepki göstermiyor. Ben gecekonduda yaşıyorum. benim evimde su fazla kullanılmıyor. sadece evdeyim 277 TL su faturası. 2000 TL borcumu da geçmiş borcum var ben bunları ödeyemiyorum. Ben işsizim şu anda geçici bir işte çalıştığım doğrudur ama yakında işsiz kalacağım" dedi.

 

"15 YILDIR REKLAMA HARCADIĞI PARAYI ALT YAPI İÇİN HARCASAYDI AYDIN'I SEL BASMAZDI"

"15 senedir reklamlara para harcıyor" diyen Dağ, "Biz iktidarı suçluyoruz. İktidar suçlu ama şu anda Aydın idare eden iktidar değil CHP’nin yönetimindeki Aydın belediyesi Özlem Çerçioğlu. 15 senedir Aydın'ı yönetiyor. 15 senedir reklamlarına kendisi için paralı gazetecilik yapan sahtekarlarına dünyanın parasını aktarıyor bu 15 senede reklamlara harcadığı parayı Aydın’ın alt yapısı sorunlarını harcamış olsaydı her yağmur yağdığında Aydın’ı sel basmazdı. Aydın’ın bütün illerini ilçelerini su basıyor ama kendilerine sorduğun zaman biz Aydın için çalışıyoruz Aydın’ın altyapısını düzeltiyoruz. Altyapısı ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı. onu geçtim 15 senedir belediye yönetiyor" diye konuştu.

 

"ÖZLEM ÇERÇİOĞLU IRKÇILIK YAPIYOR"

Dağ, Çerçioğlu'nun ırkçılık yaptığını iddia ederek, "15 senedir Aydın’ın gecekondu mahalleleri halinde eski haliyle. Kocagür, Ilıcabaşı, Kemer Çeştepe, Tepecik bunlar hepsi 15 seneki önceki haliyle aynı şekil duruyor. Neden bunları yapmıyor çünkü ırkçılık yapıyor. O mahallede oturan kişiler Aleviler Kürtler ve Roman kardeşler bunlara karşı ırkçılık yapıyor bir ölçüde onları cezalandırıyor. Hiçbir hizmet götürmüyor. Ben açık söyleyeyim geçen seçim Çerçioğlu kazansın diye sandık görev almıştım ve bundan çok da pişmanım çünkü benim başıma beş sene içerisinde gelmedik iş bırakmadı. Kendisiyle görüşmek istiyorum diye projelerimi anlatmak istiyorum diye partileri saldırttı üzerime hakkımda yalan haber yaptırdı. Kendini aklamak için yalan haber yaptırdı. bir çok hizmetten de mahrum kaldık" dedi.

 







 
Son Eklenen Haberler