SON DAKİKA

Baba kız aynı odada ilik bekliyor

8 Mayıs 2019, Çarşamba 08:58

     


İki yıl önce konan kan kanseri tanısını iki buçuk yıl süren tedavinin ardından yenen Ebru Çelen, altı gün sonra babası Yılmaz Çelen'in kan kanseri olduğunu öğrendi. "Ben kanseri yendim, babam da yenecek." diyerek babasına moral veren Ebru Çelen'in iki ay sonra kanseri yeniledi. Şimdi Yılmaz Çelen ve kızı Ebru Çelen aynı odada kanseri yenmek için ilik nakli bekliyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bozdoğan'da yaşayan 18 yaşındaki Ebru Çelen iki buçuk yıl önce kan kanserine yakalandı. Uzun süren kemoterapinin ardından kanseri yendiğini öğrenen Çelen'in altı gün sonra babası Yılmaz Çelen'e(42) kan kanseri tanısı kondu. Babasına destek olan Ebru Çelen'in bu süreçte hastalığı yeniledi.

KANSERİ YENDİKTEN ALTI GÜN SONRA BABASI KANSERE YAKALANDI

İki sene önce kızı Ebru Çelen'in ağzından kan gelmesinden şüphelenerek hastaneye gittiklerini belirten Yılmaz Çelen, "Ebru'yu ilk önce Bozdoğan Sağlık Ocağı'na götürdük. Oradan Nazilli Devlet Hastanesi'ne ardından Adnan Menderes Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kızım 18 ay boyunca tedavi görerek kanseri yendi. Ebru, kanseri yendikten altı gün sonra halsizlik ve bademciklerimde şişme şikayetiyle geldiğim hastanede kan kanseri olduğumu öğrendim." dedi.

"KIZIM BANA ÜZÜLÜNCE KANSERİ YENİLEDİ"

Kan kanseri olunca kızının kendisine moral verdiğini dile getiren Yılmaz Çelen, "Ebru, 'Kanseri ben yendim, sen de yeneceksin baba.' diyerek bana destek olup moral verdi ama kanser olduğum için o da yıkıldı. Bu süreçte çok üzülen kızımın iki ay sonra kanseri yeniledi. Şimdi aynı odada yan yana yatıp iyileşmek için ilik nakli bekliyoruz." diye konuştu.

KAN GRUBU FARK ETMİYOR

Yaşadığı olayı göz yaşları içinde anlatan acılı baba, "Baba kız aynı odada yatarak beklemek, kızımın acı çektiğini görmek çok zor. Herkesten kan grubu ne olursa olsun kan vermesini istiyoruz. Yaşamak için uygun donörü bekliyoruz." dedi.

Ebru Çelen'in hasta olmadan önce eğitim gördüğü Bozdoğan Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları ve öğretmenlerinin yaptığı başvurularla Bozdoğan Kaymakamlığı'nın izniyle 12 Mayıs Pazar günü saat 16.00 ile 24.00 arasında kan ve kök hücre alımı yapılacak. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler