SON DAKİKA

Genç kadın girişimci Aydınlı kadınlara örnek oluyor

9 Mart 2024, Cumartesi 13:48
Son güncelleme: 11 Mart 2024, Pazartesi 01:23

     


Ekşi Mayam işletme sahibi Büşranur Çökmez, tvDEN’de yayınlanan Selime Aydemir’in hazırlayıp sunduğu “Uzmanına Sor” programına konuk oldu.

Büşranur Çökmez, bir şeyler üretmeye çalışan, aynı zamanda çocuklarına annelik yapmaya çalışan, hem evini hem de işini bir arada yürütmeye çalışan başarılı genç kadın girişimci. Ekşi Mayam markasıyla nasıl başladıklarını anlatan Büşranur Çökmez şunları ifade etti: “Bu işe başlama serüvenim çok ilginç bir şekilde ilerledi. Ben de hiç bu seviyeye gelebileceğimi yani başlarken düşünmüyordum. Çünkü evde kendimiz için, hatta küçük bir oğlum var. O dönem yeni ek gıdaya başlama dönemimizdi. Ona sağlıklı alternatifleri ararken bulduğum, keşfettiğim bir ekşi maya vardı. Bunu nedir ne değildir diye araştırırken, sonra kendim evde denemeler yapmaya çalışırken buldum. Bu süreç ilerledi, daha sonra kendimize, yakın çevremize yapmaya başladım. Süreç kendiliğinden ilerledi biraz diyebilirim.

NEDEN EKŞİ MAYA?

Diğer fabrikasyon mayalardan dışarıdaki unu, beyaz unu kullanılan o ekmeklerden çok çok daha faydalı. Çok daha sağlıklı olduğu için, sırf bu ekmeği tüketerek bile vücudumuza aldığımız o yararlı bakteriler olsun, probiyotikler olsun bunlarla gene bağışıklığınızı güçlendirebiliyorsunuz, birçok faydasını alabiliyorsunuz. Bu sindirim sisteminizin düzgün çalışmasına bile etki ediyor.

Küçük bir çocuğum var, onu düzgün beslemek istiyorum, aynı zamanda onunla birlikte biz de kendi beslenmemizi değiştirdik. Derken süreç bu şekilde ilerledi. Ben, üzerine eğitim alarak ilerletmek istedim. Bu konuda bütün detaylı eğitimleri aldım. Bütün dünya ekmekleri olsun, ülkemizin ekmekleri olsun, hepsini her konuda bütün detaylı bilgileri teknik bilgileri alarak yola devam ettim.” 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler