/>

SON DAKİKA

Aydın'da 2 bin 500 araç trafikten men edildi

9 Eylül 2019, Pazartesi 16:40

     


Aydın’da Ağustos ayı boyunca yapılan denetimlerde 443 sürücünün ehliyetine el konulurken, 2 bin 500 araç trafikten men edildi.

Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Aydın Valiliği gözetimi ve denetiminde, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından yürütüldü. 2019 yılı Ağustos ayı içerisinde toplam 164 bin 952 araç kontrol edildi. Bunlardan kusurlu bulunan 20 bin 706 araca 7 milyon 201 bin 900 lira para cezası tatbik edildi.

Konuyla ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2019 Ağustos ayı içerisinde İlimiz sınırlarında maddi hasarlı 341, yaralamalı 417, ölümlü 3 olmak üzere toplam 761 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda toplam 722 vatandaşımız yaralanmış, maalesef 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler