Çiğli’de kararlar çocuklarla birlikte alınacak
11 Şubat 2022, Cuma 16:56Tweet | ||
![]() |
Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin katkılarıyla Çiğli’de yaşayan çocukların temel gereksinimlerini belirlemek, sorunlara ve çözümlerine çocuk gözünden bakmak ve çocukları karar alma sürecine dahil etmek amacıyla “Çiğli Çocuk Çalıştayı” düzenledi.
Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Çocuk Hakları ve Çalışmaları Birimi tarafından organize edilen çalıştay “çocuklar adına karar vermek yerine çocuklar ile birlikte karar vermek” sloganıyla düzenlendi. Katip Çelebi Üniversitesi akademisyenlerinin katılım gösterdiği çalıştayda, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan davet edilen 5. ve 8. sınıf öğrencileri ile dört buluşma gerçekleştirildi. Her sınıf grubu ile Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelinerek çalışmanın amacı hakkında bilgi verildi. Daha sonra fuaye alanında atölye çalışmaları yapıldı. Üç oturumda gerçekleştirilen atölye çalışmalarının ilk oturumunda; Çevresel Zorluklar ve Kolaylaştırıcılar, ikinci oturumda; Çocuk Hakları (Oyun, Gelişim ve Sağlık Hakkı), üçüncü oturumunda ise Çocuk ve Toplumsal Yaşama Katılım (Çocuk Meclisi) başlıkları ele alındı.
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “ÇOCUKLARIMIZIN YARATICILIĞINA İNANIYORUZ”
Çalıştay ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’de 45 bin çocuğumuz var. Neredeyse Çiğli nüfusunun dörtte biri çocuk. Çocuklarımıza daha iyi hizmet verebilmek için 2021 yılı Ocak ayında Çiğli Çocuk Hakları Birimini kurduk. Belediye meclisimizde Çocuk Hakları Komisyonu oluşturduk. Toplumcu Belediyecilik vizyonumuzla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biri çocuk çalışmalarıdır. Biz, çocuklar yerine düşünüp, çocuklar yerine karar alıp uygulamak istemiyoruz. Çocukların yaratıcı gücüne inanıyoruz. Çocukların tasarladığı parkların, sokakların olduğu bir Çiğli hayal ediyoruz. Çocuk Dostu Kent olmak için Çocuk Dostu Bütçeleme çalışmaları yapıyoruz. Çiğli Kent Konseyi Mart ayı içerisinde Çocuk Meclisi’ni kuruyor. Bu sayede çocukların katılımcı olduğu ve karar mekanizmasında yer aldığı bir Çiğli’ye kavuşacağız” dedi.
“BUGÜNÜMÜZÜ VE GELECEĞİMİZİ TASARLAYACAKLAR”
Çiğli’nin bugünü ve geleceğiyle ilgili kararları çocukların fikirleri ışığında alacaklarını vurgulayan Başkan Gümrükçü, “İki gün süren Çiğli Çocuk Çalıştayı, Katip Çelebi Üniversitesi akademisyenlerinin katkılarıyla yapıldı. Çocuklar dolu dolu iki gün geçirdiler. Çiğli ile ilgili düşüncelerini ve fikirlerini akademisyenlerin rehberliğinde bilimsel bir ortamda tartıştılar. Bu veriler ışığında çalışmalarımıza yön vereceğiz. Ayrıca öğrencilerimizin yönlendirilmesinde değerli katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyoruz. Çocuklar bizim dünümüz, bugünümüz, yarınımız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Memleketi asıl aydınlığa ulaştıracak olanlar sizlersiniz’ ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (HABER MERKEZİ)

14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde Aday adaylıklarında başvuru

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan raporda, “Aydın diri fay

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgedeki yetiştiricilere, bir

Hatay'da iki aile, deprem felaketinden 261 saat sonra evlatlarına kavuşmanın sevincini

Sivas Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Kahramanmaraş

Koçarlı Belediyesi tarafından altyapı çalışması biten cadde ve sokaklarda

Hatay'da depremde enkaz altından sağ çıkarıldıktan sonra arama-kurtarma

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde devrilen toprak yüklü kamyonun

Aydın’ın Söke İlçesi’nde ‘Kamu kurum ve kuruluşlardan

7. Anadolu Medya Ödülleri'nde Yetenekler kategorisinde ödüle

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel öğretim kurumları zamlarına ilişkin,

Devlet memurları, sözleşmeliler ve emeklilerin gözü, yarın açıklanacak

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ve

Aydın'ın Söke ilçesinde, bir fabrika inşaatında vinç bomunun

Aydın'ın Buharkent ilçesinde tarlada çalışırken ayağını çapa

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı

Koçarlı’nın yeni kurulan iki futbol kulübü dostluk maçında

İzmir'in Kınık ilçesinde, mutfakta süt ısıtırken elbisesi tutuşan

İzmir'in Karabağlar ilçesinde aydınlatma direğine çarpan kamyonetin

Geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil

İzmir'de 2023 yılının ilk bebeği dünyaya gözlerini açtı. Özel

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu

75 Yataklı Çine Devlet Hastanesi’nin inşaat alanında incelemelerde bulunan

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçe tarımını desteklemeye

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Çine’de

Kütahya'da, aracında çalıntı malzemeler bulunan şüpheli gözaltına

Aydın Efeler ilçesi Ovaeymir Mahallesi 1327 Sokak’ta yaşayan vatandaşlar,

Aydın’ın Efeler İlçesinde 1998 yılından bu yana hizmet vermekte olan

Aydın'ın Nazilli İlçe Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci tvDEN ekranlarında

Aydın'ın Karacasu ilçesinde otomobille traktörün çarpışması

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Nazilli'de yapımı tamamlanan

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin (AYD) 7. Anadolu Medya Ödülleri açıklandı.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği yeni asgari ücret için