Çiğli’de kararlar çocuklarla birlikte alınacak
11 Şubat 2022, Cuma 16:56Tweet | ||
![]() |
Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin katkılarıyla Çiğli’de yaşayan çocukların temel gereksinimlerini belirlemek, sorunlara ve çözümlerine çocuk gözünden bakmak ve çocukları karar alma sürecine dahil etmek amacıyla “Çiğli Çocuk Çalıştayı” düzenledi.
Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Çocuk Hakları ve Çalışmaları Birimi tarafından organize edilen çalıştay “çocuklar adına karar vermek yerine çocuklar ile birlikte karar vermek” sloganıyla düzenlendi. Katip Çelebi Üniversitesi akademisyenlerinin katılım gösterdiği çalıştayda, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan davet edilen 5. ve 8. sınıf öğrencileri ile dört buluşma gerçekleştirildi. Her sınıf grubu ile Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelinerek çalışmanın amacı hakkında bilgi verildi. Daha sonra fuaye alanında atölye çalışmaları yapıldı. Üç oturumda gerçekleştirilen atölye çalışmalarının ilk oturumunda; Çevresel Zorluklar ve Kolaylaştırıcılar, ikinci oturumda; Çocuk Hakları (Oyun, Gelişim ve Sağlık Hakkı), üçüncü oturumunda ise Çocuk ve Toplumsal Yaşama Katılım (Çocuk Meclisi) başlıkları ele alındı.
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “ÇOCUKLARIMIZIN YARATICILIĞINA İNANIYORUZ”
Çalıştay ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’de 45 bin çocuğumuz var. Neredeyse Çiğli nüfusunun dörtte biri çocuk. Çocuklarımıza daha iyi hizmet verebilmek için 2021 yılı Ocak ayında Çiğli Çocuk Hakları Birimini kurduk. Belediye meclisimizde Çocuk Hakları Komisyonu oluşturduk. Toplumcu Belediyecilik vizyonumuzla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biri çocuk çalışmalarıdır. Biz, çocuklar yerine düşünüp, çocuklar yerine karar alıp uygulamak istemiyoruz. Çocukların yaratıcı gücüne inanıyoruz. Çocukların tasarladığı parkların, sokakların olduğu bir Çiğli hayal ediyoruz. Çocuk Dostu Kent olmak için Çocuk Dostu Bütçeleme çalışmaları yapıyoruz. Çiğli Kent Konseyi Mart ayı içerisinde Çocuk Meclisi’ni kuruyor. Bu sayede çocukların katılımcı olduğu ve karar mekanizmasında yer aldığı bir Çiğli’ye kavuşacağız” dedi.
“BUGÜNÜMÜZÜ VE GELECEĞİMİZİ TASARLAYACAKLAR”
Çiğli’nin bugünü ve geleceğiyle ilgili kararları çocukların fikirleri ışığında alacaklarını vurgulayan Başkan Gümrükçü, “İki gün süren Çiğli Çocuk Çalıştayı, Katip Çelebi Üniversitesi akademisyenlerinin katkılarıyla yapıldı. Çocuklar dolu dolu iki gün geçirdiler. Çiğli ile ilgili düşüncelerini ve fikirlerini akademisyenlerin rehberliğinde bilimsel bir ortamda tartıştılar. Bu veriler ışığında çalışmalarımıza yön vereceğiz. Ayrıca öğrencilerimizin yönlendirilmesinde değerli katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyoruz. Çocuklar bizim dünümüz, bugünümüz, yarınımız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Memleketi asıl aydınlığa ulaştıracak olanlar sizlersiniz’ ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (HABER MERKEZİ)

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının

tvDEN'de Gazeteci Mehmet Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programının

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN ’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Avrupa'daki

tvDEN ekranlarında Servet Töz'ün hazırlayıp sunduğu Fikrim Var programının

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına,

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının

Üretim ve ürünleri için hayat boyu sürdürülebilirlik

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN ’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının

Aydınlı iş insanı, Eşin Group Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Eşin, iftar yemeği

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi yönetimi tarafından iftar programı düzenlendi.

Aydın’da Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) polisleri, yiyecek bulmakta zorluk çeken

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına,

tvDEN'de gazeteci Emin Aydın, Serhan Seyhan ve Servet Töz'ün hazırlayıp

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN ’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının

tvDEN'de gazeteci Emin Aydın, Serhan Seyhan ve Servet Töz'ün hazırlayıp

tvDEN'de Gazeteci Mehmet Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programının

tvDEN ekranlarında yayınlanan, Hazel Bayık'ın hazırlayıp sunduğu Sağlık Vakti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksekokulu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman

Aydın’da görev yapan Doktor Betül Akçanal, 9-10 Nisan 2022

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesinde Cuma namazı

Çine’de sürücüsünün uyuduğu iddia edilen kamyon

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde

Türk Tabipleri Birliği Aydın Tabip Odası Başkanlığı, 1 Nisan Covid-19 Pandemisinde

Dünyada ilk olma özelliği taşıyan EKO İklim Fuarı, Ankara Kongre Merkezi’nde

Geçirdiği trafik kazası sonrası tedavisine devam edilen Çineli esnaf

Karpuzlu’da yaşayan 54 yaşındaki Ahmet Akbulut, kaldırıldığı hastanede yaşamını

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının

Babası merhum gazeteci Mehmet Küçük ve dostları adına Marmaris’te

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Kriz Masası programına

Gazeteci Mehmet Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programına

Sultanhisar’da düzenlenen çilek üreticileri ve ihracatçılarına

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının

Gazeteci Mehmet Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programının