Aydın esnafından örnek dayanışma

11 Temmuz 2024, Perşembe 19:57
Son güncelleme: 20 Temmuz 2024, Cumartesi 21:25

     


Aydın’ın Efeler ilçesinde 18 yıldır hizmet veren berber Yunus Gedik iş yerini tadilata aldı, karşı komşusu İskender Durmuş meslektaşının mağdur olmaması için dükkanının kapılarını açtı.

 

 

Aydın’ın Efeler ilçesi Güzelhisar Mahallesi’nde 47 sokakta karşılıklı hizmet veren iki berber dükkanından biri tadilata girince, diğer berber rakibini yalnız bırakmadı ve Ahi Evran geleneğine yakışır bir örnek sergiledi. Tadilat nedeniyle dükkânını kapatmak zorunda kalan berber, karşı komşusunun desteğiyle müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

Tadilata giren berber, rakip dükkânın sağladığı bu misafirperverlikle birlikte işlerini aksatmadan sürdürdü. Komşu berber ise dayanışma ruhuyla hareket ederek, meslektaşına destek olmanın mutluluğunu yaşadı.

 

 

 

14 yıldır Efeler’in Güzelhisar Mahallesinde hizmet veren Numberone erkek berber dükkanı sahibi İskender Durmuş, meslektaşı Yunus Gedik'e dükkanı tadilatta olduğu için kapılarını açtı. Ahi Evran Geleneğinin yaşatılması gerektiğini söyleyen Durmuş, “Number One erkek kuaförünün sahibiyim. 2006’dan beri şuan kendi yerimizde kendi işletmemizde faaliyetimiz devam ediyor. Komşuluk yardımlaşma dayanışma, aklınıza daha neler gelebilirse bugün onlara yarın bize. Meslektaşımın dükkanı dünden beri tadilatta. Şu anda yarın bir gün aynı şey benim başıma gelse onlar bana kapıyı açar. Bugün onlar böyle olduğu için biz kapılarımızı açtık. Eski geleneklerin bitmemesi lazım ama çoğu gelenekler günden güne azalıyor. Dayanışma, yardımlaşma diyelim. Aklınıza neler geliyorsa” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Meslektaşına teşekkür eden berber Yunus Gedik de “Black & White Erkek Kuaförünün işletme sahibiyim. Dükkanımız tadilatta olduğu için karşı komşumuza rica ettik iki günlük bir tadilatımız vardı. O da burada bize dükkanının kapılarını açtı. Müşterilerimize burada hizmet vermeye devam ediyoruz. 1995 yılından beri berberlik yapıyorum. 14 yıldır da işletme sahibiyim. Dükkanı yenilemeye çalışıyoruz bugün tadilatımız bitiyor. Yarın iş başı yapacağız tekrardan. Büyük bir tadilattı, masraflı bir tadilat. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için yapıyoruz bunları. Gerçekten teşekkür ediyorum kendisine bize salonunu açtı. Biz de kendi müşterilerimizi zor durumda bırakmamak adına burada böyle hizmet veriyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Bu güzel dayanışma örneği, esnaflar arasında hala güçlü olan Ahi Evran geleneğini bir kez daha gözler önüne sererken hem müşteriler hem de diğer esnaflar tarafından takdirle karşılanan bu davranış, toplumsal dayanışmanın önemini bir kez daha vurguladı. 

 

 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler