SON DAKİKA

“Ticari araçlar için akaryakıttaki vergilerin kaldırılmasını istiyoruz”

14 Şubat 2024, Çarşamba 10:52
Son güncelleme: 16 Şubat 2024, Cuma 22:40

     


Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, girdilere yapılan her zam sonrası fiyat artışının ardından fiyat artışına gitmek istemediklerini belirterek, “Bizde fiyatların sübvanse edilerek akaryakıttaki vergilerin kaldırılması suretiyle ticari araçların maliyetlerinin düşürülmesi ve fiyat tarifelerinin daha makul olmasını istiyoruz” dedi.

Maliyet artışını en fazla hisseden sektörlerden bir tanesinin ulaşım ve toplu taşıma sektörü olduğunu belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, devlet yetkililerine çeşitli önerilerinin olduğunu söyledi.

“KAMUOYU KAMERALARDAN BU OLAYLARI İZLEDİ”

Türkiye çapında olduğu gibi özellikle ticari taksi hizmeti veren araçlarda yolcularla bazı problemlerin Aydın ortaya çıktığını hatırlatan Başkan Semih Özmeriç, “Son dönemlerde kamuoyuna yansımaya başlayan müşteri ile şoför arkadaşlarımız arasında problemler yaşanabiliyor. Ama verilen eğitimlerle o problemli müşteri, problemsiz şekilde gideceği yere ulaştırılıyor. Kamuoyu kameralardan bu olayları izledi. Özellikle ticari taksilerde istenmeyen bu tür olaylar ile karşılaşabiliyoruz. Bu işin kaliteli bir şekilde yürütülebilmesi için bizim maddi olarak da iyi araçlar iyi şoförler ve kaliteli araçlarla hizmet verip para kazanmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Toplu ulaşım ücretlerine 6 aydır zam yapılmadığını ve fiyat tarifelerinin belirlenmesi için beklenti içerisinde olduklarını söyleyen Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, son olarak şunları aktardı:

Son dönemde artışlar sadece akaryakıtta değil, tüm girdiler de belli oranda artışlar oldu. Fiyatları bir nebze tartılmasından dolayı seviyoruz ama bu müşteri kaybına yol açıyor. Elbette akaryakıt fiyatları özel araçlarda da yüksek. Toplu taşıma sektörü temsilcileri olarak biz de fiyatların sübvanse edilerek akaryakıttaki vergilerin kaldırılması suretiyle ticari araçların maliyetlerinin düşürülmesi ve fiyat tarifelerinin daha makul olmasını istiyoruz. Bu yönde önerilerimiz var, İnşallah bu göz önüne getirilir. Yoksa her fiyat artışında biz fiyatımızı yükseltmek zorunda kalıyoruz, başka çaremizde yok. Geçmişte yapılanları yaparak değişik sonuç alamayız. Değişik alternatiflerle ilgili üst kuruluşlarımıza bu talebimizi ilettik, bu konuda bir çalıştay yapılmasını bekliyoruz. Kısa vadede fiyat tarifelerimizin artırılacağını düşünüyoruz. Biz talep eden noktadayız ama karar tabii ki kuruldan çıkacaktır. Birde son dönemde yeni bir uygulama ile yeni bir taşımacılık sistemi getirilmeye çalışılıyor. Türkiye'deki yasalar haricinde bir uygulama ile taşımacılık yapmak istiyorlar. Bizim sektörümüz belli kuralları olan bir sektör. Bir uygulama ile herkes taşımacılık sektörüne girerse olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir.







 
Son Eklenen Haberler