SON DAKİKA

Şehit ailelerinin feryatları yürekleri sızlattı

15 Temmuz 2019, Pazartesi 14:26

     


Aydın’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi. Aydın protokolü tarafından şehitler, mezarı başında anılırken, şehit ailelerinin feryatları yürekleri sızlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 251 kişiyi şehit etmişti. Hain kalkışmanın üçüncü yılında, tüm yurtta olduğu gibi Aydın’da da tüm şehitler yad edildi. Aydın Valiliği tarafından hazırlanan etkinlikler, Efeler Tellidede Mezarlığı’nda organize edilen törenle başladı. Aydın protokolünün katılımıyla gerçekleşen törende, ilk olarak Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından şehitliğe çelenk sunuldu. Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Şehit Aileleri Dernekleri’nce çelenk sunumu yapılıp, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi.

Daha sonra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Şehitlik Anı Defterine duygu ve düşüncülerini yazdı. Vali Köşger anı defterinde şu ifadelere yer verdi;

“Aziz şehitlerimiz, devletimizin ve milletimizin istikbali, al bayrağımızın yüceliği uğruna en değerli varlığınızı, canlarınızı vererek şehitlik mertebesine eriştiniz. Bize verdiğiniz emanetin sorumluluğun idrakinde olup, aziz hatıralarınızı ilelebet yaşatacağız. Aziz hatıralarınız, şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman muhafaza edecek. Yeni nesiller sizleri daima minnet ve şükranla hatırlayacaklardır. Minnet size, şükran size, dua sizedir. Ruhunuz şad olsun.”

Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından okunan dua ile tüm şehitler yad edildi. Yapılan duaların ardından Vali Köşger ve diğer protokol üyeleri, şehitlikteki mezarlara karanfil bıraktı. Buradaki törenin ardından Kemer Mezarlığı’ndaki Şehitlik ziyaret edildi. Şehitlikte, 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbeci hainleri tarafından otomatik silahlarla taranan polislerden biri olan Şehit Nedip Cengiz Eker ve diğer şehitler için Kuran’ı Kerim okunup dualar edildi. Şehit Eker’in annesi Güzel Eker’in feryatları yürekleri sızlattı. Anne Eker, “Oğlum bak arkadaşların geldi, yalnız değilsin. Senin çok sevenin var. Ben daha sana düğün yapıp, evlendirecektim.” diye ağıtlar yaktı.

Son olarak Atatürk Kent Meydanı'na gelen protokol üyeleri, Şehitler Abidesi'ne de karanfil bırakıldı. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından hazırlanan 15 Temmuz hain kalkışmanın fotoğrafları yer alan sergi gezilerek program sonlandırıldı.

Törene, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Aydın İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Mesut İnan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediye Başkan Vekilleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve şehit aileleri katıldı. (BÜŞRA İREM ÇAM)







 
Son Eklenen Haberler