SON DAKİKA

"İmkansızlıklar içinde imkan yaratacağız"

15 Eylül 2020, Salı 20:19

     


AK Parti İncirliova Belediye Meclis Üyesi Hatice İrik, tvDEN'de yayınlanan 5G1K programının konuğu oldu. İncirliova Belediyesi'nin tek kadın meclis üyesi olan İrik, bilgisayar ya da tableti olmadığı için uzaktan eğitimden faydalanamayan çocuklara tablet sağlamak amacıyla, "Sen de var mısın?" adıyla kampanya başlattıklarını söyledi.

AK Partili İncirliova Belediye Meclis Üyesi İrik, "İki anne sohbeti sırasında ne yapabiliriz diye düşündük. Ben Cumhur İttifakı'nın meclis üyesiyim. Belediyeden aldığımız oturum ve komisyon ücreti var. Ben bu ücretleri pandemiden önce köy okullarına bağışlıyordum. Pandemi süreci girince okullar kapatıldı. İki anne sohbeti sırasında aklımıza tablet ve bilgisayar fikri geldi. Bir kampanya yapalım istedik. Bu kampanyada çocuklarımıza tablet hediye edelim. Çünkü pandemi döneminin kayıp bir yıl olmasını istemiyoruz. Fırsat eşitsizliğini bozmak için bu kampanyayı yapmak istedik. Siyasi kimliğimizden dolayı şova dönüştürmek istemiyoruz. Çocuklarımızı siyasete alet etmek istemiyoruz. Biz listeleri İncirliova Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşmadan talep ettik. Çocuğu tanımıyor ve görmüyoruz. Bizim için çocuk olması yeterli. Biz çocuk noktasında varız. Kampanyamızın adı 'Ben de varım' oldu. Sosyal medyadan yayınladık, herkes bizi aramaya başladı. Bir kıvılcıma ihtiyaç varmış. Ve 'Biz de varız'a dönüştü. Bu kampanya partilerin üstünde. Bunu bir anne olarak yönetiyorum. Vekillerimiz arkamızda, ekibimiz arkamızda. Bu kampanyaya parti gözetmeden yaklaşsınlar. Çok partizan insan var. Bize vermek istemiyorlarsa İncirliova Belediyesi'ne versinler. Aydın'da siyaset bıçak gibi keskin. Sen A partisi, ben B partisi ayrımı var. Böyle olmamalı" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA IŞIK OLMAK İSTİYORUZ"

İrik, "Türkiye'de yaklaşık 20 milyon öğrenci var. Ne yazık ki 2 milyonunda ne bilgisayar ne de tablet var. Türkiye'nin bir yılının gitmesi demek 2 milyon yılının heba olması demek. Böyle bir duruma katlanamayız. Biz şu an bu kampanyayı merkezde yönetiyoruz, bizim köylerimiz de var. Köylerimizde telefon çekiyor, internet yok. İnternet çekiyor, telefon yok. Aydın'da bizler artık bir şeyler yapmalıyız. Şu kampanyayı ben A partiliyim diye B partili kişi desteklemiyorsa art niyet ararım. Bu kampanyada kazanan çocuklar. Ben mutlu oluyorum, mutlu ediyorum. Biz seçimden sonra yine sahadayız. Kampanyanın fikri çocuklarımıza ışık olabilmek" dedi.

"İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE İMKAN YARATACAĞIZ"

Çocuklar bizim geleceğimiz diyen İrik, "Herkes herkesi sevmek zorunda değil. Çocuklarımızı sevelim. Benimle iletişime geçmek istemiyorsa İncirliova Kaymakamlığı'na başvursun. Tableti onlara versin. Şu an olağanüstü bir durum var ve kenetlenmemiz lazım. Hepimiz tatil modundan çıkamadık. Marttan beri bir durum var. Kampanyanın başlaması farkındalık oldu. Bizim okula ihtiyacımız var. Ama imkansızlıklar içerisinde imkan yaratacağız. Kampanyaya merkezde devam ediyoruz ama kırsal mahallelerde internet sorunu var. Bu konuya da değineceğiz. Biz Aydınlıyız. Bizim ruhumuzda efelik var. Olmazı oldurturuz. Biz istersek yaparız. Biz çağrımızı başlattık, Türkiye'deki tüm çocuklara yetene kadar... Önemli olan farkındalık yaratmaktı. Aydın'da biz hizmet yapalım. Biz bu kampanyayı başlatırken siyasallaştırmadan çocuğa odaklanmak istedik" dedi.

"BAŞKAN KAYA İYİ BİR İNSAN AMA İYİ YÖNETİCİ DEĞİL"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un İncirliova ziyaretini değerlendiren İrik, "Devletin kaynakları çok fazla. Her ilçenin ihtiyaçları çok farklı. Benim ilçemde acilen bir otopark lazım. Sokakta yürüyemiyorsunuz. Benim ilçemin yol düzenlemesine ihtiyacı var. Benim ilçemin Millet Bahçesi'ne ihtiyacı yok. Kültür Parkımız çok güzel. Bakanımız geldiğinde, 'Buranın betonlaşmasını istemiyorum' dedi. 'Buraya kütüphane istiyorum' dedi. Sandıklı Mahallesi'nde bir alan var. Meslek Yüksekokulu yapılacak. Hazırda bekliyor. Yaptıramıyoruz. Belediye desteğine ihtiyacı var. Belediye Başkanımız Aytekin Kaya insan olarak çok iyi bir başkan. İkili ilişkileri mükemmel. Çok kısa sürede de seçimi kazanmış bir insan. İyi insan demek iyi bir yönetici demek değildir. İyi bir insan ama iyi yönetici değil, arkasında iyi bir ekibi yok" dedi.

"ÇİVİ ÇAKANIN YANINDAYIM"

"Biz İncirliova'yı seviyoruz" diyen İrik, "Ben bir çivi çakılırsa yanındayım. TOKİ getirttik, doğalgazı getirttik. İsterdim ki Aydın'ı AK Belediyecilik ile tanıştıralım. AK Parti İncirliova Teşkilatı'nın tek gayesi biz hükümet anlamında ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Borçsuz belediye yok. Satmak çözüm değil. İncirliova Belediyesi'nde haciz oldu. Sandalye götürüldü. Bence burada mağdur edebiyatı yapıldı. Böyle bir durumda basına haber vermek yerine belediye meclis üyelerine haber verilmeli ve çözüm üretilmeliydi" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler