Emniyet Müdürü Aşkın: İzmir dünyanın en güvenli yerlerinden
17 Mayıs 2019, Cuma 11:26Tweet | ||
![]() |
İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, makam odasının bir duvarına yansıttığı ekranlarla kent merkezindeki 2 bin 900 MOBESE kamerasından en işlek noktaları takip ederken, 155 Polis İmdat Hattı’na gelen şikâyetleri de inceliyor.
Özel bir yazılımla gelen şikâyetleri duvarına yansıtan Aşkın, İzmir’in dünyanın en güvenli yerlerinden biri olduğunu söyledi.
Huzur ve güveni sağlamak için çalıştıklarını belirten İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Her taraftayız. Polis sayımız azalmış olmasına rağmen her yerdeyiz ve görünürüz. Terör operasyonlarımız çok iyi gidiyor. Risk analizinden 1700 terörist yakaladık. Sürekli risk analizi yapıyoruz" dedi. Uyuşturucudan ölümlerin de azaldığına dikkat çeken Aşkın, "Geçmiş yıllarda haftada en az 3 kişi ölürken 2019 yılında 2 kişi öldü" dedi.
Hırsızlık olaylarının neredeyse unutulduğunu söyleyen Aşkın, "İzmir merkezde hırsızlık sayısı günde 3 ya da 4. Olanları da aynı gün yakalıyoruz. Geçen gün market soyuldu sabahında yakaladık. Duvarını kırıp kuyumcuya girdiler, ertesi gün mallarla birlikte yakaladık. Önemli bir suç olup da yakalayamadığımız olmuyor" dedi.
Geçen günlerde trafik denetimlerinde trafik polislerini darbeden alkollü 3 sürücünün tutuklandığına dikkat çeken Aşkın, "Kontrollerimizi arttırdık. Üç farklı olayda alkollü üç sürücü, ceza yazacağımız için polise saldırdı, biri yüzünü tırnakladı. Kimi alkolmetreye üflemek istemiyor, polisin elinden cihazı almak istiyor, kimi yumruk sallıyor. Üç kişi tutuklandı. Bunun caydırıcı olacağını düşünüyoruz" dedi.
KONUŞAN DUVAR
Makam odasının bir duvarına yansıttığı ekranlar ile kent merkezindeki 2900 MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) kamerasından en işlek noktaları takip eden Aşkın, bir taraftan da 155 Polis İmdat Hattı'na gelen şikâyetleri inceliyor. Özel bir yazılımla gelen her şikâyeti duvarına yansıtabilen Aşkın, kırmızı renkli şikâyetlerin 'acil' olduğunu, pembe rengin henüz olay yerine polis ekiplerinin gitmediğini gösterdiğini belirterek, "Şikâyet uzun süre pembe renkte kalırsa olay yerine neden gidilmediğini sorguluyorum ve hızlandırıyorum. Ancak 155 Polis İmdat Hattı çok iyi çalışıyor" dedi.
Duvarın bir diğer kısmında ise Konak bölgesinde uyuşturucu satışı yapıldığı tespit edilen 129 noktayı takip eden Aşkın, "Bu noktalardan 86'sı sabit diğerleri hareketli. Her noktada ekiplerimiz var ve satış yapılırsa müdahale ediyor ve uyuşturucu sattırmıyor" dedi.
DOKTORA TEZİNİ KİTAPLAŞTIRACAK
2012 yılında Ankara Gazi Üniversitesi’nde yazdığı ‘Terör ve algı yönetimi’ konulu doktorasını kitaplaştırmayı düşündüğünü belirten Aşkın, "Bu alanda yazılmış bir kitap yok. Benim mesleki deneyimim ve yaşadığım olaylardan örnekler de olacak. Önemli bir kaynak kitap olacağına inanıyorum. Gelirini şehit çocuklarına vereceğim" dedi. (DHA)

Aydın’ın Çine ilçesinde oto lastik hizmetleri veren Teoman Demiroğlu,

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, yüksek

Aydın Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2024-2025 sezonunda kazandığı Süper

Öz Sağlık-İş Aydın Şubesi, Kuzey Irak'ta Pençe Kilit Operasyonu sırasında

Aydın'ın Efeler ilçesinde kar helvası satışı yapan Sedat Savaşal, yüksek

Aydın ASTİS Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Demobsan

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün

Aydın Bakkallar, Bayiler, Büfeciler Esnaf Odası Başkanı İlyas Seçkin,

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Ertan Kaya, tüketici hakem heyetlerinden gelen

Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Grup Elemanları, yıllardır süregelen mağduriyetlerini

Aydın’ın Çine ilçesinde 54 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Turgut

Aydın’ın Çine ilçesinde sıcak yaz günlerinde serinletici

Aydın’ın Çine ilçesinde 2020 yılında kurulan Tun Gıda A.Ş., kırmızı

Aydın’ın tarihi simgelerinden Nasuh Paşa Külliyesi, aslına uygun şekilde

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde hizmet veren Çallak Motor, artık

Aydın Barosu, zeytinlik alanların madenciliğe açılmasının önünü

tvDEN mikrofonuna konuşan bir vatandaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin

Sıcak yaz aylarının kavurucu etkisiyle serinlik arayışı tüm hızıyla sürerken,

Aydın'da 25 yıllık deneyime sahip cep telefonu teknik servis uzmanı Hüseyin

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz günlerde

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren SD İşitme Cihazları Satış ve Uygulama

Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde ağız ve diş sağlığı

Antalya’nın Kaş ilçesinde darp sonucu ağır yaralanan 33 yaşındaki Muzaffer

Aydın’da yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte termometreler 40 dereceye

Bugün Dünya Alpagut Federasyonu yönetim kurulu, Türkiye Cumhuriyeti’nin

Gazeteci Emin Aydın'ın sunduğu tvDEN ekranlarındaki Baş Başa programının konuğu

Türkiye’de iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak amacıyla Avrupa

Gazeteci Emin Aydın’ın sunduğu Baş Başa programına konuk olan Adnan Menderes

Profesyonel Koç ve Mentör Mehtap Şamat, tvDEN ekranlarında Gazeteci Emin

Konya’nın obruklarıyla ün salan Karapınar ilçesi, yeni bir obruk

Altının gramı güne yükselişle başlamasının ardından 3 bin 183 liradan işlem

23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, Şehit İs.

Gelişimini pek çok faktör tetikliyor Ailede varis hastalığı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde sevgi evinde kalan 14 yaşındaki kız

Silahla yağma suçundan 24 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası ile Afyon Açık

Türkiye ile AB tarafından ortaklaşa finanse edilen “Eğitimli Çocuk