SON DAKİKA

“Türkiye bize can suyu verdi”

18 Şubat 2021, Perşembe 08:39

     


Eğitimci-Yazar Hatice Özler Şahin, ”Türkiye tarafından KKTC’ye bir pandemi hastanesi yapıldı. Yine bu süreçte de Türkiye bize can suyu verdi. Şu an sağlıkla ilgili sorunlarımızı atlatmış bulunuyoruz. Bu gelişmeler sürecinde aşı konusu çok önemliydi, bu noktada da Türkiye’den bizlere aşı geldi, gelmeye de devam ediyor. Aşının da zor bulunduğu bir süreçte Türkiye bize aşı gönderdi” dedi.

tvDEN ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu’nun konuğu, Eğitimci-Yazar Hatice Özler Şahin oldu. Şahin, Türkiye’nin destekleriyle ayakta kaldıklarını söyledi.

“HATİCE ÖZLER ŞAHİN KİMDİR?”

Şahin, “Esasında tarihçiyim, tarih mezunuyum, daha sonra eğitim alanında yüksek lisansımı tamamlayarak uzman eğitimci oldum. Ayrıca siyasete ve güncel konulara da meraklıyım, kendimi bir şekilde geliştirmeye çalışıyorum. Uzun bir süredir yazılar yazıyorum” ifadesini kullandı.

“ERSİN BEYİN SEÇİLMESİ BİZLER İÇİN BİR UMUT OLMUŞTUR“

Ersin Tatar’ın seçilmesinin kendileri için bir umut olduğunu belirten Şahin, “Ersin Tatar 2020 yılında Cumhurbaşkanlığına aday olduğu süreçte söylemi ‘Yeni bir geleceğe yürüyoruz’ sloganıydı. Zaten yeni bir geleceğe yürüyoruz söylemi içerisinde bizleri de bu statükodan ayrı olarak yepyeni bir geleceği beklediğine inandığımız için biz Ersin beyi seçtik. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine inanan bir başkan adayıydı kendisi, Türkiye ile işbirliği içerisinde yürütülecek pek çok konu buna inanan biridir. Türkiye’nin garantörlüğünden taviz vermeyen biri olduğu için bizler bu yeni süreçte yeni düşüncelerle ve halkın önünü açacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin önünü açacak icraatlar yapacağı için bizler Sayın Ersin Tatarı destekledik. Seçim döneminde bize vaat ettikleri doğrultuda icaraatlarda bulunması sevindiricidir ve bizlerin de yükünü çok hafifletmektedir. Önceki Cumhurbaşkanı halkı kutuplaştırıcı bir politika izlemiştir, Ersin beyin seçilmesi bizler için bir umut olmuştur” dedi.

“TÜRKİYE BİZE BU SÜREÇTE CAN SUYU VERDİ”

Türkiye’nin destekleriyle ayakta olduklarını ifade eden Şahin, ”Bizler Türkiye Cumhuriyetinin destekleriyle ayaktayız. Geçtiğimiz hafta Sayın Fuat Oktay ile birlikte Ulaştırma Bakanımız da buradaydı ve bizlerin altyapı sorunlarına büyük katkıları olacağı ifade edildi. Zaten her alanda olduğu gibi bu konuda da internet açısından gerekli altyapının sağlanması bakımından gerek yollarımız, gerek suyumuz, gerek enerjimiz ve elektriğimiz ile Türkiye’nin bizlere desteği fazlasıyla var, bu anlamda da müteşekkiriz anavatan Türkiye’mize. Pandemi sürecinde de biz çok büyük sıkıntılar yaşamadan bu süreci atlattık, yine Türkiye’nin destekleri sayesinde oldu bu özellikle bize malzeme göndermesi açısından. Bilindiği üzere dünyada da büyük bir sıkıntı yaşandı, bir ülkeye giden sağlık malzemelerine el konuldu. Yani bunları gördüğümüz bir süreç geçirdik, ancak yine Türkiye’nin destekleri sayesinde bize sağlık malzemeleri ulaştırıldı, hem de Türkiye tarafından bir pandemi hastanesi yapıldı. Yine bu süreçte de Türkiye bize can suyu verdi. Şu an sağlıkla ilgili sorunlarımızı atlatmış bulunuyoruz. Bu gelişmeler sürecinde aşı konusu çok önemliydi, bu noktada da Türkiye’den bizlere aşı geldi, gelmeye de devam ediyor. Aşının da zor bulunduğu bir süreçte de Türkiye bize aşı gönderdi. Sanırım ilk olarak 40 bin doz girdi geçtiğimiz haftada 40 bin doz aşı geldi Anavatan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine. İnsanlarımızda burada aşılanmaya devam ediyor” diye konuştu.

“BİZLERİ TANIYAN VE DESTEK VEREN TEK ÜLKE TÜRKİYE”

Halk tarafından Türkiye’ye karşı bir tepkinin olmadığını dile getiren Şahin, “Halkımızda Türkiye’ye karşı bir tepki yok çünkü her başımız sıkıştığında yanımızda olan Türkiye’dir. Elbette siyasi anlamda federasyon tarafları vardır, yani Rumlar ile Türklerin barış içinde yaşayacağını düşünen bir kesimde vardır. Bunlar her zaman ve her dönemde olmuştur, gayet doğal diyoruz biz ama Kıbrıs Türkleri Türkiye ’siz pek bir yapamayacağı kanısındadır yani uluslararası anlamda tanınmadığımız için bizleri tek tanıyan ve tek destek veren ülke Türkiye’dir, bunun bilincinde halkımız bu konuda bir sıkıntı yok” dedi.

“YENİ BİR GELECEĞİN BİZİ BEKLEDİĞİNE İNANIYORUM”

Türkiye’nin desteğiyle KKTC’nin gelişeceğini ve tanınacağını söyleyen Şahin, “Ben inanıyorum ki dik duruşlu bir Cumhurbaşkanımız var, dik duruşlu bir Türkiye Cumhurbaşkanı ve dik duruşlu bir hükümetimiz var. Türkiye ile birlikte hareket edebilen bir hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız var. Birleşmiş Milletler parametrelerinde birtakım çalışmalar yapılarak belki çok zorlu bir süreç olacak ama bir şeylerin değişeceğine yeni bir geleceğin bizi beklediğine inanıyorum. Yeni şeyler gerçekten oldu, Maraş açılacak denildiği zaman bizim insanımız bile buna inanmıyordu. Biz gördük ki en azından Maraş’ın bir kısmı halka açıldı. KKTC’nin tanınması da tüm bunlar uzun bir süreç alır belki ama KKTC’nin gelişemeyeceği, ticaret yapamayacağı bir durum söz konusu değildir bence, bunlar Türkiye’nin destekleriyle aşılabilecek sorunlardır” açıklamasında bulundu.

“UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNE HAZIR DEĞİLDİK”

Şahin, “Tüm dünyada doğru düzgün bir eğitim yapılamadı, pek çok Avrupa ülkesinde internet ve altyapı sıkıntısı olmamasına rağmen tüm dünyada uzaktan eğitim gerçekleşemedi çünkü buna hiç hazır değildik. Bu oluşan kayıplar ilerleyen süreçte tamamlanabilir, kayıplar telafi edilebilir inancındayım ben. Okulların açık olduğu sürede de bulaşma korkusu yaşayan aileler çocuklarını okullara da göndermiyorlardır. Yüz yüze eğitime gelmiyordu çocuklar, aksamalar yaşanıyordu. Uzaktan eğitimde çocuklarımızın ve halkımızın isteği de bu yöndeydi. Devletin okulları kapatması konusunda halkın bir baskı oluşmuştu o yüzden de biz online eğitime geçtik. Şimdi daha iyi bir şekilde uyum sağlandı, çocuklarda, ailelerde ve öğretmenlerde bu sisteme alıştı. Daha iyi bir durumda da olacaktır elbette” açıklamasında bulundu. (AYHAN BOĞATARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler