/>

SON DAKİKA

"Hain olmaktansa enayi oluruz"

21 Aralık 2020, Pazartesi 15:58

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kurduğu bir suç çetesi olduğunu yineleyen Gazeteci Emin Aydın, “Bizim enayi olduğumuzu söylüyorlarmış. Özlem Çerçioğlu, Aydın’da bizim yatırımımızın binde biri kadar yatırımı olmayan, etki gücü olamayan gazetelere bir sürü para yağdırırken, ben bunlardan imtina ediyormuşum, verdiği paradan kaçıyormuşum. Ben paradan filan kaçınmıyorum, ben suçtan kaçıyorum, suç işlemekten kaçıyorum, suçluyla olmaktan kaçıyorum. Dolayısıyla bize enayi diyorlar, kusura bakmayın ben enayi olabilirim ama sizler de hainsiniz” dedi.

Hafta içi her gün tvDEN ekranlarında Başbaşa Programı'nı sunan Emin Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun görev anlayışında tamamen intikam alma ve hınç alma olduğunu belirtti.

“BU DURUMDA İŞ BİZE DÜŞTÜ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun siyasi ikbalini korumak ve kendi reklamını yapmak adına bir suç örgütüne liderlik ettiğini dile getiren Gazeteci Aydın, “Başkan Çerçioğlu kendisinden olmayan, kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef alıyor. Önce ele geçirmeye çalışıyor, sonra da yok etmeye çalışıyor ve bunun için elinden geleni yapıyor. Bunu nasıl yaptığıyla ilgili ben geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunmuştum. Özlem hanımın çete lideri oluğu organize suç örgütü var. Ben bu şekilde organize suç örgütü olduklarını düşünüyorum ve bu benim iddiam. Ne yapıyor bu organize suç örgütü ve bu örgütte kimler var? Fatih Akkentli var, Barış Altıntaş var, Polat Bora Mersin var ve bunlar siyasi isim tarafları. Belediye bürokratları, belediye çalışanları var ve onlara yönlendirme yapıyorlar. Bir de gazeteciler kısmı var ve Özlem Çerçioğlu’nun sevmediği, beğenmediği ve tasvip etmediği, kendisine biat etmediğini, yüzde yüz itaat etmediğini düşündüğü her kim varsa, yada onu eleştiren veya suçlayan her kim varsa onun tepesine çöküyorlar ve onu toplumda itibarsızlaştırmak için topyekün saldırıyorlar. Burada siyaset filan da gütmüyorlar ve bunun kim olduğuna da bakmıyorlar. Parti içinden de Özlem Çerçioğlu’na kim muhalefet ediyorsa onu da sindiriyorlar. Parti dışından da siyasetçiler yanlışları gündeme getirmişse onu da sindirmeye çalışıyorlar. Sivil toplum örgütlerine de benzer şekillerde girişiyorlar. Bunlar bu şehirde birçok insanı bu şekilde sindirmişler. Üzülerek söylüyorum bu şehirde aktif siyasetçiler ve yöneticiler de bunların şerrinden korkmuş, bunların çirkefliğinden çekinmiş ve onlar da bazı bildiklerini ‘Aman bana bulaşmasınlar’ diye gerçekleri söylemekten imtina ediyorlar. Bu durumda iş bize düştü” açıklamasında bulundu.

“BİZİ TEHLİKE OLARAK GÖRÜYORLAR”

Organize suç çetesinin bu saldırılarından çekinmediklerini dile getiren Aydın, “Bizim bu tutumumuz karşısında onlar da boş durmuyorlar ve durmadan bize saldırıyorlar. Şirketlerimizle uğraşıyorlar ve Özlem hanımın bizim şirketlerimizi batırmak için ant içtiği delilleri de mevcut, sağlam bulgular var elimizde. Bu durumdan benim bir tek mutlu olduğum bir durum var. Özlem Çerçioğlu’nun Denge Gazetesi ve tvDEN Televizyonu'na karşı tutumundan mutlu olduğum tek bir şey var. Bunu yaparken diğer meslektaşlarımıza sahip çıkıyor. Çünkü karşı blok oluşturmaya çalışıyorlar. Aydın basınında birçok gazeteyi ele geçirmiş durumdalar ve birçok yayın kuruluşuna hükmedebiliyorlar. Hükmedemedikleri ender yayın kuruluşlarından bir tanesi Denge Medya Grup ve bizi tehlike olarak görüyorlar. Niye? Çünkü hükmedemiyorlar. Önce hükmetmeye çalıştılar, bizi de içlerine almaya çalıştılar ama biz onların tuzaklarına, yemlerine gelmedik. Ne zaman 'Ya onlar ya biz’ dediklerinde biz, ‘Ne onlar ne de siz’ dedikten sonra bizi böyle hedefe koydular. Ama bu sayede birçok meslektaşımız, içinde meslektaşım diyebileceğim insanlar var, ekmek yedi, iş sahibi oldu. Bazıları da çoluğunu çocuğunu belediyede işe soktu. Ama bu mesleği istismar eden bazı çakallar da var ve onlar da bu işten yararlandı. Yani Denge Medya Grubu hedef alan Büyükşehir Belediyesi, hıncı ve hırsı ile birçok meslektaşımızı da iş, güç ve ekmek sahibi yaptı. Burada payımız olduğu için kendimi çok mutlu hissediyorum” dedi.

“BU ÇETENİN DEVLET AYAĞINI DA BU ŞEKİLDE GÖRME ŞANSIMIZ VAR”

Bunların yanı sıra üzüldüğü konuları aktaran Aydın, “Şehrin paralarının, şehrin kaynaklarının Özlem hanımın çirkin hırslarına karşı heba edilmesi, onun şantaja boyun eğdiği durumlarda şehrin kaynaklarını yok etmesi bizi üzüyor. Biliyorsunuz Atatürk Spor Kompleksi, EMAN ihale dosyası gibi bir sürü olay var. Onları konuşuyoruz konuklarımızla birlikte. Aydın’da konular belli, Özlem hanımın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni zarara uğrattığı, Aydın halkının parası ile hizmet ve yatırım yapmak yerine tamamen kendi şahsi hırsları, ikballeri uğruna, kendi reklamı ve kendi tanıtımı uğruna Aydın’ın kaynaklarını söylüyorduk. Ne yapıyorlar? Bu çeteyi saldırtıyorlar ve bize de saldırıyorlar. Hem de öyle böyle saldırmıyorlar, benim güvenlik kamerası görüntülerime ulaşıyorlar şehrin değişik noktalarından. Dediğim gibi Çerçioğlu’nun ajanları var değişik kurumlarda. Geçtiğimiz günlerde Basın İlan Kurumu’ndaki ajanını deşifre etmiştim. Bu ajan tarafından, Aydın’da cemiyet başkanlığı yapan ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’ne ait İmar A.Ş.’de çalışanın sevgilisi, nişanlısı kişi aracılığıyla gazetelerin ve belediyelerin mahrem bilgilerine ulaşıyorlar. Bu konuda hiçbir taraftan da açıklama gelmedi ama sözlü olarak denilen şeylerde beni tatmin etmedi. Bir başka konuyu da deşifre etmem gerekirse, bugünlerde Özlem Çerçioğlu’nun ajanlarının yaptığı bir şey daha var. Benim bindiğim otomobillerin plakalarından, TC kimlik numaramdan devletin değişik birimlerindeki kollarına arama yaptırıyorlar. Ben hangi güzergahlardan geçmişim, nerelere gitmişim, nerelerde kalmışım. Bunlarla ilgili büyük arayış içerisindeler. Bununla ilgili de bilgiler alıyorum ve çok da hoşuma gidiyor. Bu çetenin devlet ayağını da bu şekilde görme şansımız var. Lütfen aramaya devam edin. Bulduklarınızı da kamuoyu ile paylaşın. Çünkü bu bize şunu da gösteriyor, sizin emniyet içerisindeki, jandarma içerisindeki ya da devletin değişik birimleri içerisindeki kollarınızın kimler olduğunu görüyoruz. Çünkü onların yaptığı aramalar, devletin Log kayıtlarında, kayıtlı. Böylelikle sizin çetenizin devlet içerisine sızan kollarını da görme şansımız var” dedi.

“BANA ŞANTAJ YAPTILAR AMA BU BENİ DAHA ÇOK MOTİVE ETTİ”

Bu arkadaşların son ürünlerini anlatmam gerekirse, benim Adnan Menderes Bulvarı’nda maskesiz dolaşırken fotoğrafımı paylaşmışlar. Altına da yazmışlar ve demişler ki, ‘Gazeteci Emin Aydın tedbirleri hiçe saydı. Vurdum duymaz hareketleri pes dedirtti’ yazmışlar. Aklı sıra bana mesaj veriyorlar, ‘Bak elimizde fotoğrafların var, çok daha fazlasını biliyoruz’ diyorlar. Güya bana şantaj yapıyorlar. Bu şehirde şantaja boyun eğecek olan biz değiliz. Ben şantaja niye boyun eğeyim. Şantaja boyun eğip, milletin kaynaklarını sağa sola aktaranlar korksun. 17 Haziran’da çekilmiş fotoğrafımla bana şantaj yaptılar ama bu beni daha çok motive etti. O günden bu yana 15 kilo vermişim” ifadelerini kullandı.

“BEN ENAYİ OLABİLİRİM AMA SİZLER DE HAİNSİNİZ”

Gazeteci Aydın, son olarak şunları kaydetti:

“Bir de şunu söylüyorlarmış, diyorlarmış ki ‘Bu Emin Aydın enayi. Elinde televizyon var, çok güçlü bir gazete var, internet sitesi var’ diyorlar. Özlem hanım bunu bana kendisi de söylemişti, yaptırdığı anketlerde bu başarımızı gördüğünü söylüyordu. ‘Burada Büyükşehir Belediyesi bir sürü para dağıtıyor. Hiç adı, sanı duyulmayan gazetelere paralar yağdırıyor, diğer Millet İttifakı belediyelerine yönlendiriyor ama faydalanmıyor’ diyorlarmış. Mesela Arif Kunur diye bir gazeteci var, Nazilli Belediyesi’nden bugüne kadar kaç para almış, kaç para alacağı var? diye merak eden gitsin baksın. Bu adamın Nazilli’ye ne faydası var? ona da baksınlar. Arif Kunur’u burada örnek olarak veriyorum. Özlem Çerçioğlu, Aydın’da bizim yatırımımızın binde biri kadar yatırımı olmayan, etki gücü olmayan gazetelere bir sürü para yağdırırken, ben bunlardan imtina ediyormuşum, verdiği paradan kaçıyormuşum. Ben paradan filan kaçınmıyorum, ben suçtan kaçıyorum, suç işlemekten kaçıyorum, suçluyla olmaktan kaçıyorum. Dolayısıyla bana enayi diyorlar, kusura bakmayın ben enayi olabilirim ama sizler de hainsiniz. Biz enayi olabiliriz bu durumda ama sizler hainsiniz. Çünkü Özlem Çerçioğlu bu şehre uygulamalarıyla ihanet ediyor, şehrin paralarını çarçur ediyor. Siz ihanete ortak olduğunuz için bence hainsiniz. Bir defa hain olacağıma, yüz bin defa enayi olmayı tercih ederim. Çünkü memleketin haini de enayisi de bitmez. Hainler satar, enayiler kurtarır. İnşallah biz bu şehri bu uygulamalardan, bu yanlışlardan kurtarıyor olacağız. Ya Özlem hanım kendi kendine bu yanlışlardan dönüyor olacak ya da halk bu gerçekleri öğrendikçe bu kişilere dur diyecek.” (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler